Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Van egy perced? - alkoss! - művészeti pályázat
Kiíró:
Hungarofest Nonprofit Kft.; Salver Productions Kft.
Határidő:
06/30/2012
Érvényes:
06/30/2012
Tárgymutató:
alkotáspályázat, Örkény
Pályázhat:
Minden 14. életévét betöltött, 28 év alatti magyar állampolgár pályázhat már meglévő vagy újonnan elkészített egy vagy több saját művészeti alkotásával
Bookmark and Share Add a Startlaphoz
A kiíró(k) adatai
Egyéni tanulóknak! Projekt tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam >>>


"VAN EGY PERCED? – ALKOSS!"

Művészeti pályázat 14 és 28 év közötti fiataloknak

Örkény István a 20. századi magyar irodalom egyik legeredetibb hangú, megkerülhetetlen alakja. Egypercesei és drámái kivételesen széles olvasóközönség körében népszerűek és ismertek a speciális megközelítésnek köszönhetően. A 2012-es emlékévben Radnóti Zsuzsa támogatásával két fiatal és lelkes Örkény rajongó (Salver Productions Kft.) kezdeményezését felkarolta a Hungarofest, és együttműködésben művészeti pályázatot hirdet, hogy minél több fórumon, formabontó módon mutassa be Örkény jellegzetes stílusát, az életmű frissességét és értékeit.

A pályázat célja, hogy fiatal tehetségeink és kreatív elméink az örkényi groteszk szemléletmód újraértelmezésével bemutatkozhassanak és bekerülhessenek a köztudatba. Mi más nyújthatna jobb inspirációt, mint Örkény groteszk világa?
Minden olyan kulturális, művészeti alkotással lehet pályázni, amely egy adott művészeti ágat képvisel (fotóművészet, filmművészet, grafika), vagy akár a művészeti ágak közötti választóvonalak elmosódását szemlélteti, legyen szó képzőművészetről, iparművészetről, népművészetről, illetve mindezek audiovizuális megjelenítéséről.
Minden 14. életévét betöltött, 28 év alatti magyar állampolgár pályázhat már meglévő, vagy újonnan elkészített egy vagy több saját művészeti alkotásával. A pályaműveket 2012. június 30-ig kell elkészíteni és leadni. Eredményhirdetés: 2012. július 30-ig. Az értékes díjak kiosztását követően a legjobb művészeti alkotásokat a Hungarofest kiállítja.
A részletes feltételeket tartalmazó pályázati kiírás 2012. április 16-án jelenik meg honlapunkon. A pályaművek 2012. május 1-jétől nyújthatók be 2012. június 30-ig.
http://orkenyistvan.huTávoktatási tanfolyamaink

Ajánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes

Nyomtatóbarát változat
Vissza
Felhasználási feltételek