Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat
Kiíró:
Tinta Könyvkiadó
Határidő:
11/15/2019
Érvényes:
11/15/2019
Tárgymutató:
Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítás
Pályázhat:
minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat, 2019
A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai és közkönyvtárak bővítésére,
könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron

A pályázat célja
A magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája:
1. Magyar nyelvtan (Újdonság) 2. Nagy magyar tájszótár 3. Régi szavak szótára 4. Magyar ellentétszótár
5. A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig (Újdonság) 6. Mi a szösz? (Újdonság) 7. Nincsen rózsa tövis nélkül 8. Itt van a kutya elásva! 9. Magyar szókincsbővítő diákszótár 10. Poétikai kisszótár 11. Találós kérdések 12. Meseszótár 13. Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv II. vizsgafeladatokkal (Újdonság) 14. Magyar–angol szólásszótár 15. Top 2000 magyar szó 16. Tégy szert bölcsességre! (Újdonság)
17. Szerezz okosságot! (Újdonság) 18. Top 2000 ungarische Wörter 19. Magyar–spanyol alapszótár
20. Magyar–olasz alapszótár 21. Szavak eredete munkafüzet (Újdonság) 22. Szövegalkotási és szöveg-értési munkafüzet (Újdonság) 23. Szövegtani munkafüzet 24. Helyesírási munkafüzet 25. A tulajdonnevek helyesírása munkafüzet 26. Helyesírási munkafüzet az 5. évfolyam részére 27. Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére 28. Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére 29. Helyesírási munkafüzet a 8. év-folyam részére 30. Szólások és közmondások munkafüzet 31. Hasonlatok munkafüzet 32. Nyelvjárástani munkafüzet 33. Gina és Rozamunda (Újdonság) 34. II. Rákóczi Ferenc élete (Újdonság) 35. A világ nyelvei és nyelvcsaládjai 36. Miért értjük félre egymást? 37. 48 szerelmes vers 38. Shakespeare-mesék 39. Fundi a nagymamánál (Újdonság) 40. Erdélyi motívumok kifestőkönyve 41. Matyó motívumok kifestőkönyve
42. Magyar motívumok kifestőkönyve

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak kötelezettségvállalása
A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre
A pályázaton részt vehet minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa
Egy könyvtár, intézmény vagy alapítvány 15 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama
A Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázatra 2019. október 7-től 2019. november 15-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása
A pályázaton induló könyvtár, intézmény vagy alapítvány a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül az arra rendszeresített pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot (postán vagy e-mailben) eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2019. november 30-ig elküldi a megrendelt kiadványokat az intézménynek, elhelyezve a csomagban a 15 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A számlát a pályázó továbbítja a pénzügyi illetékesnek. A pályázat kiírója postázási és csomagolási költséget nem számol fel.
http://www.tintakiado.hu/palyazat

Wekerle-Sandor-palyazati-felhivas-es-adatlap-2019.docIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum