Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Felhívás konkrét peres ügy vitelére
Kiíró:
Kisebbségi Jogvédő Alapítvány
Határidő:
Folyamatos
Érvényes:
12/31/2018
Tárgymutató:
magyar kisebbség ellen irányuló jogsérelmek felkutatása, dokumentálása és jogvédelem nyújtása
Pályázhat:
határon túli honosságú, illetőségű jogászok, ügyvédi irodák, szervezetek, jogtanácsosok, akik hozzájárulnak a magyar kisebbség ellen irányuló jogsérelmek felkutatásához, dokumentálásához és jogvédelem nyújtásához
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KONKRÉT PERES ÜGY VITELÉRE 2018. TÁRGYÉVBEN

A Kisebbségi Jogvédő Alapítvány elkülönült, operatív szerveként működő Kisebbségi Jogvédő Intézet abból a célból jött létre, hogy hozzájáruljon a határon túli magyarság jogvédelmének erősítéséhez, az e területen kiemelkedő szerepet játszó személyek, szervezetek, intézmények támogatásával.
A Kisebbségi Jogvédő Intézet kiemelt céljának tekinti a Kárpát-medencei magyar jogsegélyszolgálat működtetését a külhoni magyarokat magyarságuk, vagy vélhetően magyarságuk miatt ért jogsérelmek elleni hatékony fellépés, illetve e jogsértések jövőbeni visszaszorítása céljából. Fentiek szellemében az Intézet szakmai és anyagi támogatást nyújt mindazon ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak, munkaközösségeknek, akik, illetve amelyek konkrét peres ügyekben képviselik nemzettársaikat és a területükön működő magyar szervezeteket, intézményeket.

A konkrét peres ügy vitele vonatkozó támogatás pályázat útján nyerhető el. Pályázatot nyújthatnak be határon túli honosságú, illetőségű jogászok, ügyvédi irodák, szervezetek, jogtanácsosok, akik hozzájárulnak a magyar kisebbség ellen irányuló jogsérelmek felkutatásához, dokumentálásához és jogvédelem nyújtásához.
A Kisebbségi Jogvédő Intézet ezúton teszi közzé a 2018. évre vonatkozó konkrét peres ügyre vonatkozó pályázati felhívását.

Pályázni a tárgyév során folyamatosan lehet.

1. A pályázat benyújtásának formai követelményei:
A pályázatot elektronikus úton a jogvedo.intezet@kji.hu központi e-mail címre, Times New Roman, 12-es betűmérettel kérjük beküldeni.

2. A pályázat benyújtásának tartalmi követelményei:
a) Pályázati adatlap pontos, magyar nyelvű kitöltése
b) Pályázó motivációs levele:
Kérjük, fejtse ki a 2018-as évre vonatkozó konkrét jogsegélyszolgálati-tevékenység ellátására irányuló terveiket, elképzeléseiket, egy oldalas terjedelemben. Ha az elmúlt években is pályázott a Kisebbségi Jogvédő Intézetnél, úgy kérjük, ismertesse az időközben esetleges felmerülő szervezeti, illetve személyi változásokat.
c) A konkrét ügy bemutatása
Kérjük, ismertesse az ügy tényállását és annak jogi lépéseit. Amennyiben ügyével a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz kíván fordulni, igazolja, hogy az eljárási feltételeknek (6 hónapos szabály, tagállami jogorvoslati rendszer kimerítése stb.) eleget tett.

3. További feltétel
Rendelkezésre álló bankszámla megléte:
- forintalapú, magyarországi bankszámlaszám
- saját államukban euróalapú, vagy saját államuk pénzneme szerinti bankszámlaszám
- saját államukban forintalapú bankszámlaszám (Kérjük a tisztelt Pályázót, hogy lehetőség szerint az első két alternatíva közül válasszon.)

4. Beszámolási kötelezettség
A megbízási díj folyósításának feltétele a peres ügyről, annak fejleményeiről, eljárási cselekményeiről történő folyamatos tájékoztatás a Kisebbségi Jogvédő Intézet részére, valamint az ügyről készített összefoglaló jellegű beszámoló és vonatkozó periratok határidőben történő megküldése.

5. Megbízási díj
A konkrét peres ügy támogatásáról és az ügyre vonatkozó megbízási díjról a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány Kuratóriuma dönt. A támogatás kizárólag utófinanszírozott. A megbízási díj az ügyről készült írásbeli beszámolási kötelezettség teljesítését követően, annak elfogadásáról történő visszaigazolás, valamint a tevékenységéről kiállított és a Kisebbségi Jogvédő Intézet által előzetesen jóváhagyott számla Intézet részére történő megküldése után kerül folyósításra.

6. Sikeres pályázat esetén az Alapítvány és a Pályázó a konkrét peres ügy vitelére megbízási szerződést köt.
Felhívjuk a tisztelt Pályázók figyelmét, hogy számlázási címünk: Kisebbségi Jogvédő Alapítvány, 2141 Csömör, Körmendi utca 22; míg postázási címünk: Kisebbségi Jogvédő Intézet, 1052 Budapest, Vármegye utca 7. II./2. Kérjük, hogy küldeményeiket feltétlenül az utóbbi, budapesti címre adják fel az ügyintézés megkönnyítése érdekében.
http://www.kji.hu/palyazati-felhivas-konkret-peres-ugy-vitelere-2018-targyevben/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum