Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Országos nyílt titkos hallgatói ötletpályázat - tervezés
Kiíró:
SPM Hungary Ingatlanfejlesztő Kft.
Határidő:
01/16/2017
Érvényes:
01/16/2017
Tárgymutató:
hallgatói ötletpályázat - tervezés
Pályázhat:
Magyarország valamennyi felsőfokú építész-, tájépítész- és településmérnök képző oktatási intézményének nappali és levelező tagozatos és doktorandusz hallgatói
A kiíró(k) adatai

TERVPÁLYÁZATI FELTÉTELEK
Országos nyílt titkos hallgatói ötletpályázat

TERVPÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSÁNAK MENETE
Tervpályázati anyag kiadása: 2016. október 28-től
Kérdések beküldésének határideje: 2016. november 10.
Kérdésekre adott válaszok határideje: 2016. november 17.
Beadási határidő: 2017. január 16.
Eredményhirdetés: 2017. január 30.
Díjkiosztás: 2017. február 10.

JELENTKEZÉS FELTÉTELEI
Ötletpályázat Magyarország valamennyi felsőfokú építész-, tájépítész- és településmérnök képző oktatási intézményének nappali és levelező tagozatos és doktorandusz hallgatói részére.

ZSŰRI, BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG
Varga Ákos, SPM Hungary Ingatlanfejlesztő Kft.
Uzsoki András, SPM Hungary Ingatlanfejlesztő Kft.
Blaskovich Ákos, a NOAH ház feltalálója
Rohoska Csaba, DLA építész
Laczó Zoltán, építész
Sipos Kata, tájépítész

A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA
SPM Hungary Ingatlanfejlesztő Kft.

A PÁLYÁZATBÓL VALÓ KIZÁRÁS ESETEI
A Kiíró a pályázatból kizárja a határidő után beérkezett pályaművet, és kizárhatja a pályázati kiírásban meghatározott tartalmi és formai követelményeket nem teljesítő pályaművet. Hiánypótlásra nincs mód.

A PÁLYÁZAT CÉLJA
SPM Hungary Ingatlanfejlesztő Kft. közeli fejlesztési tervéhez keres kreatív, építész-tájépítész gondolatokat, terveket egy újonnan építendő családi házas lakókörnyezet kialakításához.
A pályázat célja, hogy az inspiratív ötletek segítségével a frissen épült lakókörnyezet egységet, nyugalmat sugározzon, lehetőséget adva a későbbi bővítésekre.
Az újonnan létesülő falu építészeti karakterének a megfogalmazása Budapest agglomerációjában található: olyan falukép tervezése a cél, ahol a közösségi élet és a rekreáció központi szerepet kap.
Valamint kis változtatásokkal egységes, de mégsem unalmas falukép tud létrejönni.
És felvetéseket várunk arra vonatkozóan, hogy a mai fiatal családoknak milyen közösségi terekre van szüksége ahhoz, hogy vonzóvá váljon számukra a vidéki élet. Az együttélés hogyan képzelhető el egy jövőbeli faluban?

A terv tartalmazza az alábbiakat
- korszerű vidéki házak tervezése előregyártott elemekből;
- változatos utcakép megteremtése;
- variálhatóság, bővíthetőség lehetősége;
- a házak a többféle megjelenés ellenére, azok egységes képet alkotva emeljék a faluképet;
- szem előtt tartva a tervezésből adódó kívánalmakat: fenntarthatóság, tájolás, energiatudatosság, gazdaságos megvalósíthatóság, megújuló engergiaforrások felhasználása;
- közösségi funkciók meghatározása.

TERVEZÉSI FELADAT
A kijelölt falurészleten a variálhatóság bemutatása 5 házra vetítve. Utcakép bemutatása növényzettel, utcabútorokkal, utcaburkolattal. A házakban 4-6 fős családok laknak majd 100-150 nm-es alapterületen. Közösségi funkciók meghatározása.
- Utcakép megjelenése
- Építészeti karakter meghatározása
- Tájépítészeti megfogalmazás

BEADANDÓ MUNKARÉSZEK
Az ötletpályázatra beadható minden olyan faluépítészeti, építészeti, tájépítész elképzelés, mely a fenti pontban meghatározott felvetésekre, programpontokra érdemben válaszol, azokra reagál. Beadandó az elektronikus postacímre megküldve 5 db összefűzött A3-as méretű, fekvő formátumú, 300 dpi-s felbontású tervlapok (a tömörítés módja olyan legyen, hogy a képek méretei egyenként ne haladják meg a 15 MB-ot).
Az eredményhirdetésre egy kiállítással egybekötött, ünnepélyes esemény keretében kerül sor 2017. február 10-én, a későbbiekben meghirdetett helyen és időpontban.

A tervlapok tartalma
- helyszínrajz m=1:500-as léptékben;
- háztípus(ok) bemutatása m=1:200-as léptékben: alaprajz, homlokzatok;
- látványrajzok a házról, utcáról a megértéshez szükséges mennyiségben;
- műleírás (max. 1000 karakter).
A tervlapokon felül további rajzok, makettek készíthetők, melyekkel az egyes pályázók maguk határozzák meg, hogy milyen módon és milyen eszközökkel tudják a legátfogóbban és a legérthetőbben bemutatni víziójukat, a meghatározott formátumok betartásával.

A TERVPÁLYÁZAT TITKOSSÁGÁNAK BIZTOSÍTÁSA
A tervpályázat titkosságát weboldal üzemeltetője vállalja. A pályázók a regisztráció során egyéni kódot adnak meg. A pályázat benyújtásakor a kódot valamennyi tervlapon szerepeltetni kell, azonban semmi más ismertetőjelet nem szabad feltűntetni a pályamunkákon. A pályaművek pontos beazonosítására az eredményhirdetést követően kerül sor, amikor a weboldal üzemeltetője a Kiírónak átadja a kódokhoz tartozó neveket és elérhetőségeket.

A TERVPÁLYÁZAT DÍJAZÁSA
A beérkezett tervek díjazására összesen 300 000 Ft áll rendelkezésre. A bíráló bizottság a megfelelő színvonalú pályaművek beérkezése esetén a rendelkezésre álló teljes összeget kioszthatja a legjobb és megvalósításra szánt művek között.
A pályázóknak a pályázat honlapján való regisztráció során nyilatkozniuk kell arról, hogy nem nyert pályamunka esetében hozzájárulnak-e a tervek nyilvánosság előtti bemutatásához. A Kiíró szándéka, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt terv(ek) tervezői a megvalósuló projekt készítésében részt vegyenek.
A Kiíró a pályázatot eredménytelennek minősíti, amennyiben a bíráló bizottság egyetlen pályaművet sem talál díjazásra alkalmasnak, és csökkentheti a díjazásra fordított összeget, ha a pályázatot a hasznosíthatóság szempontjából csökkent értékűnek minősíti.

SZERZŐI JOGOK
A jelen pályázat keretében létrehozott alkotás a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében szerzői jogi védelem alá tartozik. A pályázattal kapcsolatban rendelkezésre bocsátott, jogi oltalomban részesíthető szellemi alkotások tekintetében a Kiíró a kizárólagos felhasználási jogát kiköti, amelyhez a Pályázó hozzájárul. (A Pályázó a szellemi alkotást csak jelen pályázati kiírás teljesítése érdekében használhatja fel, harmadik személlyel nem közölheti.) A szellemi alkotást a Kiíró további ellenszolgáltatás nélkül átdolgozhatja, többszörözheti, illetve a felhasználási engedélyt harmadik személyre átruházhatja és harmadik személynek további engedélyt adhat a mű felhasználására. A kizárólagos felhasználói jog ellenértékeként felek az elnyert díjazás összegét határozzák meg.

MELLÉKLETEK
- helyszínrajz dwg
http://enkisfalum.wixsite.com/palyazat/kiiras

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum