Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Műemlékem.hu Fotópályázat 2017
Kiíró:
műemlékem.hu
Határidő:
Folyamatos
Érvényes:
12/31/2017
Tárgymutató:
fotópályázat, Műemlékem.hu
Pályázhat:
természetes személyek
A kiíró(k) adatai

Műemlékem.hu Fotópályázat 2017

A műemlékem.hu fotópályázatának célja, hogy megörökítse és bemutassa az épített örökséget (elsősorban a Kárpát-medence magyarságához kapcsolódó történelmi építészetének alkotásait), mindezt a modern, művészi fotográfia eszköztárának alkalmazására törekedve. Ennek megfelelően a pályázat során csak olyan képek tölthetők fel, amelyeken hangsúlyos formában szerepel az épített örökség, ami nem feltétlenül műemlék épületet jelent, hiszen az egy jogi kategória. Az alkotók törekedjenek olyan képeket feltölteni, amelyek az épített örökség dokumentálásán túl plusz gondolati és esztétikai tartalmat is hordoznak. Pályázni csupán saját készítésű képpel lehet!

A pályázat havi tematika szerint folyik (a részletes bontást lásd lejjebb), ahhoz csatlakozni külön nem kell, a regisztráció/bejelentkezés utáni képfeltöltéssel már megteszi a pályázó. Nem kötelező valamennyi hónapban fényképeket feltölteni, a feltöltött képek pedig a pályázó szellemi termékeiként a tulajdonában maradnak, a szervezők csupán a pályázattal kapcsolatos hírekhez, információk közlésére használhatják fel azokat. Egy adott pályázati hónaphoz az adott hó első napjának elejétől az utolsó nap végéig tölthetőek fel fotók.

Az oldal látogatóinak, így a képek készítőinek, feltöltőinek is lehetőségük van rá, hogy 1-től 5-ig terjedő skálán értékeljék (osztályozzák) a képeket, illetve ezzel egy időben azokhoz szöveges értékelést fűzzenek. Az értékelésre regisztráció/bejelentkezés után kerülhet sor. Az osztályozásnál az 1-es a legrosszabb (nem a pályázatra való, elrontott kép), az 5-ös a legjobb (a hónap képe, kiváló fotográfia). Egy képet egy felhasználó egyszer osztályozhat, azonban további hozzászólásokra korlátlan számban van lehetősége. Havonta egy képet (amelyet korábban már osztályozott, más által készített és feltöltött fotót) "Hónap képének" jelölhet a felhasználó. Egy-egy hónap munkáit az azt követő hónap 7. napjának végéig lehet osztályozni-értékelni a feltöltést követően. Az osztályozás végéig a szerző, illetve az értékelők személye is anonim marad. A legtöbb pontot elért kép az adott hónap "Legnépszerűbb képe" lesz. Egyenlő pontszám esetén több "Legnépszerűbb kép" lesz.A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy az általuk sértőnek, a pályázat szellemével ellentétesnek tartott képeket töröljék. A hónap "Legnépszerűbb képe" készítőinek joguk van arra, hogy Saját Galériát töltsenek fel, szabadabb témaválasztással.

Január - Szabad a gazda
Február - Heves jeges
Március - Az otthon melege (alapvetően beltéri fotók)
Április - Feketén-fehéren
Május - Iparkodjunk! (ipari építészet)
Június - Historizmus, múltidézés
Július - Anyagba zárt mozdulat (szobrok)
Augusztus - Kettesben az Istennel (templomok, szent helyek)
Szeptember - A gazda szeme (jól karbantartott, vagy éppen erősen lepusztult épített örökség - a két véglet)
Október - Enyém, tiéd, miénk (a Kárpát-medence Magyarországon kívüli területének épített öröksége, illetve egyetemes értékek)
November - Ez a város egy távoli bolygó (települések építészete)
December - Ha eljönnek az angyalok (majdnem szabad a gazda - asszociációk a címre)

http://www.muemlekem.hu/fotopalyazat

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum