Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Debrecen 2023 - Európa Kulturális Fővárosa - arculat megtervezése
Kiíró:
Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata; Debrecen 2023 - Európa Kulturális Fővárosa
Határidő:
02/21/2017
Érvényes:
02/21/2017
Tárgymutató:
arculattervezés, Debrecen 2023 - Európa Kulturális Fővárosa
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai


PÁLYÁZAT
DEBRECEN 2023
Európa Kulturális Fővárosa
PÁLYÁZAT AZ ARCULAT MEGTERVEZÉSÉRE

A projekt
Az Európai Unió határozata alapján 2023-ban egy-egy magyar és brit város visel­eti az Európa Kulturális Fővárosa címet. A kandidáló városok pályázatáról vár­hatóan 2018 végén dönt egy nemzetközi összetételű bírálóbizottság Brüsszelben. A megelőző évtizedek hagyományától eltérően az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre ma azok a városok pályáznak a legnagyobb eséllyel, amelyek hosszú távon fenntartható kulturális stratégiát mutatnak be. Fontos szempont a pályázatok értékelésekor az európai dimenzió, az államhatáron átnyúló együtt­működés, a helyben élők minél nagyobb számú bevonása, a társadalmi szerepvállalással kapcsolatos témák fókuszba állítása és a tudatos közönségfejlesztés, a kultúrafogyasztók körének szélesítése. Az EKF program a korábbiaknál jobban reflektál a helyi közösségek igényeire, a város élhetőségi tényezőire, a program közép és hosszú távú társadalmi, valamint gazdasági hatásaira.
Debrecen részt vesz ezen a pályázaton - az egyik legnagyobb esélyesként. Komoly helyzeti előnyt biztosít a város számára a kiemelkedő infrastruktúrá­ja, valamint (országhatárokon átnyúló) régióközponti szerepe, amely mintegy egymillió lakosú, többnemzetiségű vonzáskörzetet biztosít számára. A pályázat elkészítésébe az EKF 2023 Programiroda igyekszik majd bevonni mindenkit a régióban, aki közvetlenül vagy közvetve érintett kulturális kérdésekben.

Az arculat üzenete röviden
A Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt európai léptékű, országos és regionális jelentőségű. Olyan történelmi jelentőségű program, amely képes a gazdasági periféria-helyzet okozta társadalmi problémákat is orvosolni - a kultúra révén.

A pályázat célja
Print és on-line formában egyaránt használható kisarculat létrehozása.

Ennek részei:
logó (több változatban), névjegy, levélpapír, boríték, banner, Facebook-fejléc.
A győztes kötelezettséget vállal arra, hogy a kisarculat elfogadását követő újabb két hónapon belül elkészíti a projekt nagyarculatát, amelyet arculati kézikönyv formájában átad a pályázat kiírójának.

Szempontok a logó megtervezéséhez
A logónak kötelezően tartalmaznia kell a következő szöveges elemet:
Debrecen 2023
Olyan logót kell tervezni, amelyhez szervesen illeszthető
az Európa Kulturális Fővárosa, illetőleg az European Capital of Culture szöveg. Az illeszkedést a tervekben be kell mutatni.

Részvételi feltételek
A pályázat nyilvános, de a kiíró fenntartja magának a jogot, hogy grafikusokat és grafikai stúdiókat külön is felkérjen a részvételre. A beérkezett pályaműveket szakmai bírálóbizottság véleményezi - az ebben szereplők nem ismerik a pályázók kilétét. A véleményezők és döntéshozók neveit csak az eredmény kihirdetése után hozza nyilvánosságra a kiíró.
Az EKF Debrecen 2023 Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Programiroda) jogosultságot szerez a győztesként kiválasztott pályamunka teljes és kizárólagos fel­használására, használatára, valamint a pályamunka és a pályázó személyének nyilvánosságra hozatalára.
A pályázati határidő lejárta előtt a Programiroda lehetőséget biztosít az ezt igénylő pályázók számára személyes konzultációra.
A Programiroda fenntartja a jogot a pályázati kiírás módosítására, a pályázat visszavonására, valamint arra, hogy a győztes kiválasztása és személyének megismerése után kisebb módosításokat és változtatásokat javasoljon a kiválasztott arculati elemekben.

A pályázat benyújtása
Kizárólag e-mailben lehetséges egy összevont pdf-fájl formájában, úgy, hogy a pályamű nem tartalmazhatja a készítő nevét vagy bármilyen olyan információt (pl. fájlnevet), amelyből személyazonossága megállapítható. Az anyagot négy­számjegyű kóddal kell ellátni, amelyet az e-mail alapján csak Programiroda erre felhatalmazott, a bírálatban részt nem vevő munkatársa tud beazonosítani és a pályázó nevével összekapcsolni.
A pályamunkákat legkésőbb 2017. február 21-én éjfélig várjuk az alábbi címre:
palyazat@debrecen2023.info.hu

A pályázat díjazása
A pályázati győztes díjazása bruttó 600 000 Ft.
Az arculati kézikönyv elkészítéséért a Programiroda további bruttó 600 000 Ft megbízási díjat fizet.

Döntés a pályázat eredményéről
2017. március 1-ig
https://www.facebook.com/2023debrecen/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum