Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
LifeChanger Program
Kiíró:
United Way Magyarország
Határidő:
01/20/2019
Érvényes:
01/20/2019
Tárgymutató:
általános iskolás korú gyerekek pénzügyi kultúrájának fejlesztése
Pályázhat:
általnos iskolás gyerekek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

LifeChanger Program

A United Way Magyarország a MetLife biztosítótársasággal közösen 2016 őszén indította el LifeChanger nevű programját, melynek célja az általános iskolás és gyermekotthonban élő gyermekek pénzügyi kultúrájának fejlesztése. Azóta 11 magyarországi általános iskolába vittük el a LifeChanger Programot, melyben összesen 1312 gyermek vett részt.

A program során az iskolások játékos formában, valós élethelyzeteket és pénzügyi döntési helyzeteket modellezve ismerkednek meg a család pénzbeosztásának kihívásaival, a tudatos pénzügyi döntések fontosságával, valamint a jótékonyságról való közös gondolkodás során a felelős állampolgár szerepébe is belebújhatnak. A program főhőse egy malacpersely, amely négy különböző rekeszével elősegíti a bevétel, a kiadás, a megtakarítás és a jótékonyság fogalomköreiben való tájékozódást.

A pénzügyek tudatos és magabiztos kezelése elengedhetetlen feltétele lesz annak, hogy a mai gyerekek felnőttként jól boldoguljanak majd az őket körülvevő komplex világban és képesek legyenek biztos kézzel irányítani a pénzügyeiket. Mivel Magyarországon a szülők többsége sajnos maga is hiányos pénzügyi ismeretekkel rendelkezik, az általános iskolákra ezen a téren is több feladat hárul. A United Way Magyarország és a MetLife ebben szeretné támogatni az általános iskolákat azzal, hogy a 2018/2019-es tanévben is folytatja a LifeChanger programot.

A LifeChanger 2019 elnevezéssel egy új pályázati lehetőséget írtunk ki, ezúttal az általános iskolás korú gyerekek pénzügyi kultúrájának fejlesztése céljából. Amennyiben korábban iskolád még nem nyert a LifeChanger pályázaton, várjuk pályázatotokat! A pályázati kiírást és a pályázati adatlapot a United Way Magyarország weboldalán elérhetővé tettük. A program céljairól és hangulatáról készült videót itt érhető el.

A szervezetről: A United Way Magyarország a világ legnagyobb, magánadományokból fenntartott civil szervezete, a 130 éves több mint 40 országban működő United Way nemzetközi hálózatának tagja. Magyarországi alapítása óta komoly szerepet játszik a civil társadalom fejlesztésében, nevéhez fűződik az 1%-os törvény kezdeményezése. Tevékenysége fókuszában az oktatás áll, pénzügyi oktatási, balesetmegelőzési és értő olvasóvá nevelő programjain keresztül évente közel 300 általános iskolában segíti elő a gyerekek sikeres felnőtté válását. Elkötelezett az önkéntesség ügye mellett, programjait évente több, mint 1000 önkéntes bevonásával valósítja meg.
Pályázni 2019. január 20-ig lehet.
A programról bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők: http://www.unitedway.hu/lifechanger-program-2019-tavasz/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum