Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Csepel futball legendáinak szoboregyüttese
Kiíró:
Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal
Határidő:
05/31/2017
Érvényes:
05/31/2017
Tárgymutató:
futballegendák szoboregyüttese, Csepel
Pályázhat:
e műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző alkotók pályaművei
A kiíró(k) adatai

Csepel meghatározó sportegyéniségeinek Tóth II. József és Czibor Zoltán pályafutásának emléket állító
köztéri emlékmű megalkotására.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tervpályázatot hirdet a Budapest XXI. kerület Béke téren található, közúti forgalomterelő szigeten (HRSZ 201860) felállításra kerülő, Csepel legendás futballistáinak emléket állító köztéri emlékmű elkészítésére. Az országos, nyílt művészeti tervpályázat sikeres lebonyolítása után a pályamű tervezett felállítására 2017. november 25-én kerül sor.
Jelen pályázati kiírás nem tartozik a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény hatálya alá.

A pályázat célja:
Olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában is igényes szoboregyüttes létrehozása, mely nemcsak Csepel futball legendáinak, Czibor Zoltánnak és Tóth II. Józsefnek, hanem a magyar labdarúgó válogatott 1953. évi legendás 6:3 győzelmének is emléket állít. Olyan, a kerület kulturális sportéleti jelenét erősítő műalkotás létrehozása, mely méltóan őrzi az Aranycsapat világbajnokságon elért eredményeit.

A pályázók köre:
A kiíró e műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző alkotók pályaműveit várja.

Az emlékmű:
Az alkotás karaktere:
A kiíró elképzelése szerint a kortárs alkotás legyen figurális és attraktív. Ragadja magával, késztesse gondolkodásra a közönséget, lépjen kapcsolatba mind a fiatalabb, mind az idősebb nemzedékkel. A fontos személyiségek bemutatása mellett ragadja meg a sporttörténeti esemény jelentőségét, érzékeltesse a sport örömét, vizuális dinamizációval változtasson a környezet egyhangúságán. Ezzel együtt a mű és az általa ölelt tér szolgáljon a megemlékezés méltó színhelyéül.

Az alkotás anyaga:
Az anyaghasználatot tekintve, a szobor preferált anyaga a bronz, de a kiíró a pályázat során más, egyéb érdekes megoldásokat is figyelembe vesz. A posztamens természetes kőből készüljön, mely illeszkedik a mű környezetében lévő művészeti alkotásokhoz.

Az alkotás mérete:
Az alkotás illeszkedjen a közvetlen környezetébe, tartsa szem előtt az épített és természeti környezetet, megformálása illeszkedjen a megjelölt közterület adottságaihoz, legyen figyelemmel a térben belátható látványelemekre (Béke téri park, közlekedési beláthatóság, sportklub közelsége, környező lakóépületek stb.)

A pályaművek elbírálása:
A pályamunkákat Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata által delegált tagokból álló bíráló bizottság értékeli és dönt a pályázat eredményéről. A kiíró a pályázati eljárást követően a nyertessel fog a megvalósításra szerződést kötni.

A pályázat jeligés:
A pályázó nevét, címét, telefonszámát egy lezárt borítékban kell a pályaműhöz csatolni; a borítékon, a modelleken, a mellékleteken csak a jeligét feltüntetve.
Jelige formátuma: 6:3/ ”pályázó által megadott egyedi azonosító”
Egy alkotó egy, de több megoldást is tartalmazható pályaművel jelentkezhet. A pályázó azzal, hogy pályaművét benyújtja, a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadja el.

A pályaműnek tartalmaznia kell:
a pályázó nevét, lakcímét, székhelyét,
a pályázó művész szakmai önéletrajzát (1 oldal terjedelemben),
a pályázó művész referenciaanyagát,
az alkotás M=1:5 léptékű makettjét tetszőleges anyagból, vagy a makett bemutatását digitális adathordozón (CD-n, DVD-n), legalább 4 nézetből készült fotókkal,
építési és környezettervet (lehetőleg 1:100 léptékben),
műleírást,
a szobor szükséges karbantartásáról leírást/tervezetetl látványtervet, a környezetbe illeszkedés és a megvilágítás bemutatásával, a megvalósítás részletes költségvetését, amely tartalmazza a szerzői díjat, a kivitelezés, elhelyezés díját, az információs tábla elkészítésének és kihelyezésének költségeit az összes járulékkal együtt, amely, nem lehet több mint bruttó 20 millió Ft. adatkezelési nyilatkozatot, nyilvánossági nyilatkozatot.

A pályaművek beadásának helye és ideje:
A pályaművek beérkezésének határideje: 2017. 05. 31. 12.00 óra
A pályázatokat Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájára (1211 Budapest Kossuth Lajos u. 65.) kell eljuttatni. A kiíró a pályaművek átvételéről átvételi elismervényt ad ki.

A pályázatból kizárásra kerül: a határidő után benyújtott pályamű, az a pályamű, amely a dokumentációban meghatározott tartalmi követelményeknek nem tesz eleget, a formai követelményeket nem teljesítő, illetve hiányos pályamű.

A pályázat eredményének kihirdetése
A pályázatok a beérkezési határidőtől számított 15 napon belül bírálatra kerülnek, majd a kiíró a pályázókat a bíráló bizottság döntését követő tizenöt napon belül írásban értesíti a pályázat eredményéről. Többek között a nyertes pályázót, akit tájékoztat a pályázat további hasznosításának lehetőségeiről. A kiíró a nyertes pályázóval szerződést köt a megvalósításra.
A kiválasztásra nem kerülő pályaműveket a kiíró - igazolás ellenében - a pályázóknak visszaadja, kérésre visszaküldi. Az át nem vett pályaműveket az átvételi lehetőségről szóló értesítés kiküldését követően legfeljebb 60 napig őrzi meg.

A pályázattal kapcsolatos információ:
A pályázók részletes felvilágosítást kérhetnek Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodáján (1211 Budapest Kossuth Lajos u. 65.; tel.: 06-1/427-6100, email: foepitesz@budapest21.hu).
http://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/10098-palyazati-felhivas-csepel-meghatarozo-sportegyenisegei

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum