Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
EIT Digital Challenge
Kiíró:
EIT Digital Budapest APG
Határidő:
06/14/2018
Érvényes:
06/14/2018
Tárgymutató:
növekedési fázisban lévő, deep tech megoldást kínáló európai cégek
Pályázhat:
elmúlt 10 évben alapított vállalkozások
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

EIT Digital Challenge

Hétszázötvenezer euró a tét az EIT Digital európai startup-versenyén
A versenyen a növekedési fázisban lévő, deep tech megoldást kínáló európai cégek indulhatnak. A nyertesek a nemzetközi piacokon léphetnek szintet.

Már lehet jelentkezni az európai deep tech vállalkozások startup versenyére, az EIT Digital Challenge-re. A pályázat olyan kiterjedt ügyfélkörű, gyorsan növekvő startupok, azaz scaleupok számára áll nyitva, amelyek az alábbi öt kategóriában tudnak felmutatni sikeres technológiai terméket: digitális ipar, digitális városok, digitális jóllét, digitális infrastruktúra és digitális pénzügyek. Az egyes kategóriákban két-két cég tölthet egy évet az EIT Digital Akcelerátornál, a kategóriagyőztesek további 50 ezer euró pénzdíjat kapnak.
Díjazás 750 ezer euró összértékben

A BeeRides, a régió első reptéri közösségi autómegosztója, 2016-ban egyedüli magyar indulóként jutott a döntőbe: "Mindenkinek ajánljuk a részvételt, hiszen az EIT Digital kapcsolatrendszere minden olyan magyar startupnak releváns lehet, amely az európai és globális piacok felé orientálódik” - hangsúlyozza Kálcsics Gergő társigazgató. A BeeRides azóta beindította németországi működését, valamint egy német befektetővel tőkeemelést is zárt.
"Az EIT Digital Challenge-re annak 2014-es indulása óta összesen 60 magyar cég nevezett. Most újra itt az esély a hazai szereplők előtt, hogy egy jó pályázattal szintet lépjenek” - emeli ki Gulyás László, az EIT Digital magyarországi irodájának igazgatója.
"Idén minden eddiginél nagyvonalúbban, 750 ezer euró összértékben díjazzuk a nyerteseket, és egyszerre tíz céget fogadunk akcelerációs programunkban” - mondja Dolf Wittkamper, az EIT Digital Akcelerátor vezetője. Az Akcelerátor csapata 40 tapasztalt üzletfejlesztőből és pénzügyi szakemberből áll, akik 13 európai város mellett Szilícium-völgyben is tevékenykednek, és 2012 óta több mint 270 startupot segítettek tőkebevonásban és piaci bővülésben.

A deep tech cégeken a világ szeme
Az Akcelerátor maga és annak startup-versenye is az ún. deep tech innovációkra fókuszál, azaz egyedi tudományos és technikai újításokra, amelyek többnyire jogi védelem alatt állnak, illetve nehezen reprodukálhatók. "A felforgató deep tech megoldásokon dolgozó növekedési fázisú startupok, azaz scaleupok kulcsfontosságúak Európa jövőjére nézve, mivel ők a digitális transzformáció motorjai” - teszi hozzá Chahab Nastar, az EIT Digital innovációért felelős igazgatója.

Pályázati feltételek
A versenyre az elmúlt 10 évben alapított vállalkozások jelentkezését várják, amelyeknek bejegyzett székhelye az Európai Unió valamely tagállamában található, valamint 2016-os összbevételük meghaladta a 300 ezer eurót, vagy legalább 2 millió euró tőkebefektetést tudnak felmutatni. A legkiválóbbak az ősz folyamán szakértői zsűri előtt személyesen is bemutatkozhatnak.

A megmérettetésre 2014 óta 27 európai ország több mint 1600 vállalkozása jelentkezett, és a legtöbb győztes startup ma már nemzetközileg sikeres cég.
A jelentkezési határidő: 2018. június 14. További információ és jelentkezési lap az EIT Digital Challenge honlapján található: http://www.challenge.eitdigital.eu
Az EIT Digital egyetlen régiós irodáját Budapesten működteti. A helyi innovatív infokommunikációs fejlesztések felgyorsítására létrehozott konzorcium tagjai az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), az Ericsson Magyarország, a Magyar Telekom, az OTP, az eBiz, a Nokia, az MTA Sztaki, az evopro, az E-Group és az ELTE-Soft

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum