Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Utazás a Világ körül
Kiíró:
Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége
Határidő:
03/15/2018
Érvényes:
03/15/2018
Tárgymutató:
fotópályázat, Utazás a Világ körül
Pályázhat:
bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Utazás a Világ körül, 2018 - Fotópályázat

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége digitális fotópályázatot hirdet Utazás a Világ körül, 2018 címmel.
A pályázat célja, hogy az utazás közben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák.
A nyilvános szerepléssel járó sikerélmény pedig ösztönzést adhat a fényképezőgép-tulajdonosoknak, hogy a jövőben ne csak privát célra készítsenek utazásaikról emlékképeket, hanem a közönségnek is.
Ez az út vezethet el a tudatos képalkotásig, amikor már nem a véletleneken múlik egy-egy jól sikerült felvétel. Exponálás előtt tehát érdemes feltenni a kérdést: mit, hogyan, mivel és miért örökítünk meg utazásunk során. A pályázat címét nem kell szó szerint érteni! Nem követelmény a Föld megkerülése ahhoz, hogy valaki sikeresen szerepeljen a tárlaton. Talán elegendő a szomszédos településre kirándulni, vagy saját környezetüket felfedezni, s máris elkészülhet a pályamű.

Részvételi feltételek
1. A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.

2. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makro-felvételek, hangulatképek stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy a Föld mely pontján készültek.

3. Beküldhető kategóriánként maximum 5-5 digitális felvétel JPG formátumban, sRGB színmódban. A fotók hosszabbik oldala PONTOSAN 2500 pixel legyen (se kevesebb, se több), terjedelme pedig ne haladja meg a 2 Mb-ot. (Hangsúlyozottan kérjük, hogy törekedjenek a szerzők a SZABVÁNY KÉPALAKOKra 3:2, 4:3, 1:1!).

4. Kategóriák: színes, monokróm

5. A pályázati anyagokat a pályázók REGISZTRÁCIÓ UTÁN tölthetik fel a MAFOSZ fotópályázati oldalára: http://mafosz-contest.hu (A feltöltő oldalon írja be a kép címét. Válassza ki a feltölteni kívánt képet a 'Tallózás' gomb segítségével. Ellenőrizze, hogy a kívánt kép és cím vár feltöltésre, majd a 'Képfeltöltés/Upload' gombbal indíthatja a feltöltést. Sikeres feltöltés esetén kis idő múlva megjelenik a fotó kis bélyegképe a „Feltöltött képeim” között. Utána indíthatja következő kép feltöltését. A pályázat lezárulásáig módjában áll a már feltöltött kép adatait módosítani, a képe(ke)t törölni, újat feltölteni.)
A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A megadott adatokat a kiíró és a pályázat szervező adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

6. A feltöltendő állomány FÁJLNEVE tetszőleges (mert a rendszer átnevezi a fájlokat), decsak az angol abc betűi, számok, kötőjel és alsóvonal használhatók
(á, é, í, ó, ő, ű betűk nem, SZÓKÖZ SEM és más írásjelek: %, !, ? stb., illetve grafikai karakterek sem).
A feltöltéskor kell megadni a KÉPCÍMet is. Kép címe: max. 40 karakter lehet, magyar ékezetes karakterek (és SZÓKÖZ IS) használandók. (De ne használjanak csupa nagybetűt!) A képcímeket kérjük a magyar helyesírás szerint megadni, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímeknek és minden további adatbázishoz (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). A képcímekben tilos a szerző nevét, és a szerző alkotásainak sorszámát megadni. (Lehetőleg csak nagyon indokolt esetben adjanak meg idegen nyelvű képcímeket. A MAFOSZ minősítési rendszerében nem jelent semmilyen hátrányt, ha egy külföldi pályázaton már idegen nyelvű címmel szerepelt kép magyar fordítású képcímét használják.)

7. A pályamű képoldalán (pl. vízjel) és a képcímben semmilyen jelzés nem szerepelhet, amely utal a szerzőre.

8. A ’'Megjegyzés' mezőbe külföld esetén az országot (de csak az országot), Magyarország esetén a települést kell beírni, amelyikben a kép készült.

9. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek négy évnél nem régebben készültek és a korábbi Utazás a Világ körül c. fotókiállításon még nem mutatták be őket, továbbá nem jelentek meg semmilyen könyvben.
A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a MAFOSZ-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

10. Nem kizáró ok, de kérjük a szerzőket, kerüljék a nagy mértékű képmódosításokat, pl.: montázs

11. Nevezési díj mértéke: 2000 Ft. A nevezési díj átutalással egyenlíthető ki:
OTP 11701004-20122009-00000000
Kedvezményezett: MAFOSZ
Megjegyzés rovatba kérjük: Utazás 2018 és a pályázó neve

12. A kiállításra kerülő képeket a MAFOSZ által felkért szakmai zsűri választja ki.
Zsűri tagjai: Horváth Imre A-MAFOSZ/s, EFIAP/s, Koós László EFIAP, E-MAFOSZ/b, Tóth István AFIAP

13. A fotókiállítás megnyitójára, a fotóalbum megjelenésére és a pályadíjak átadására várhatóan 2018. június hó 3-án kerül sor.
14. Díjazás: 1-3. díj: MAFOSZ érmek, oklevél és fotóművészeti albumok. A különdíjak: oklevél és fotóművészeti album.

Pályázati naptár:
- A fotók feltöltése: 2018. február 15-2018. március 15.
- Zsűrizés: 2018. március vége
- Értesítés a zsűrizés eredményéről: 2018. április 15-ig a http://www.mafosz.hu weboldalon.
A pályázati kiírás anyaga letölthető a http://www.mafosz.hu weboldalról.

A pályázó a képek beküldésével kinyilvánítja, hogy a részvételi feltételeket ismeri és elfogadja. Alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás és a szövetség népszerűsítése érdekében a pályázaton nyertes fotók szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában, földrajzi és időbeli korlátozás nélkül; és a kiállításra elfogadott fotók megjelenjenek a szalon katalógusában, az Utazás a világ körül, 2018 című kiadványban, valamint a MAFOSZ honlapján. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a MAFOSZ csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

A pályázat anyagából album készül. Az album tartalmazza a zsűri által kiállításra elfogadott alkotásokat, valamint minden kötetet megrendelő legjobb alkotását. Az Utazás a Világ körül, 2018 album megrendelhető a regisztrációs felületen. Kérjük, ebben az esetben a 4000 Ft/db árat is megküldeni a nevezési díjjal együtt. Felhívjuk a figyelmet, hogy az album csak az emelt nevezési díjak befizetésével megrendelt mennyiségben készül.
További információ kérhető: fotoselet2@gmail.com
http://www.mafosz.hu/2-uncategorised/296-utazas-a-vilag-korul-2018-fotopalyazat.html

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum