Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Ösztöndíj program (HU08) - Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4)
Kiíró:
Tempus Közalapítvány
Határidő:
03/01/2016
Érvényes:
03/01/2016
Tárgymutató:
ösztöndíj, felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4)
Pályázhat:
Erasmus Charter for Higher Education tanúsítvánnyal (ECHE) rendelkező magyarországi székhelyű felsőoktatási intézmények nyújthatnak be pályázatot (gazdálkodási formakód szerint költségvetési intézmények - GFO kód: 31; nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet GFO kód - 552, 563)
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
az EGT Finanszírozási Mechanizmus
2009-2014 Ösztöndíj program (HU08)
keretében
Felsőoktatási intézményközi
együttműködési projektek (M4)

1. AZ ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM ÉS A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CÉLJA
Az Ösztöndíj program célja, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósítását annak érdekében, hogy ezzel fokozza Magyarország részvételét a lisszaboni / koppenhágai / bolognai folyamatokban, valamint hozzájáruljon Magyarország és donor országok (Norvégia, Izland, Liechtenstein) intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához.
A program keretében köz- vagy felsőfokú oktatásban, valamint képzésben érintett egyéb intézmények pályázhatnak tanulási, tapasztalatszerzési célú hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitások megvalósítására, illetve felsőoktatási területen projekt alapú nemzetközi együttműködések megvalósítására. Az Ösztöndíj program várhatóan legalább 250 hallgatói mobilitás, 370 oktatói és személyzeti mobilitás, valamint 22 projekt alapú együttműködés megvalósulásához járul hozzá Magyarország és a donor országok intézményei között.
Az Ösztöndíj program magyarországi koordinálója a Tempus Közalapítvány (továbbiakban: TKA), amely mint Program Operátor a pályázati lehetőséghez kapcsolódó információszolgáltatást, a pályázatírással kapcsolatos tanácsadást, a beérkezett pályázatok kezelését és értékelését, a szerződéskötést és a projektek nyomon követését látja el.
Az Ösztöndíj program keretében összesen 3 152 562 euró használható fel a különböző pályázati felhívások révén. A program forrásait az EGT Finanszírozási Mechanizmus, és a Magyarország központi költségvetése biztosítja.
Jelen nyílt pályázati felhívás keretében, mely a "Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek" címmel kerül meghirdetésre, maximum 181 474 euró ítélhető meg a nyertes projektek megvalósítására.

2. PÁLYÁZÁSRA ÉS PARTNERI EGYÜTTMŰKÖDÉSRE JOGOSULTAK KÖRE
2.1 Pályázó intézmény
Jelen felhívás keretében Erasmus Charter for Higher Education tanúsítvánnyal (ECHE) rendelkező magyarországi székhelyű felsőoktatási intézmények nyújthatnak be pályázatot (gazdálkodási formakód szerint költségvetési intézmények - GFO kód: 31; nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet GFO kód - 552, 563).
2.2 Partnerek
Jelen pályázattípusban minimum három intézmény együttműködése támogatható. Partner lehet bármely donor ország vagy egyéb kedvezményezett ország4 Erasmus Charter for Higher Education tanúsítvánnyal rendelkező felsőoktatási intézménye. A magyar pályázó egyik partnere donor országban székhellyel rendelkező intézmény kell legyen. További partnerek lehetnek magyarországi, donor országbeli, illetve más az EGT Finanszírozási Mechanizmusok kedvezményezett országainak intézményei is.

3. A PÁLYÁZAT KERETÉBEN TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK
Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (definíciót ld. 8. pont)
- Intenzív Programok (IP-k)

4. A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE, ELŐBÍRÁLATI HATÁRIDŐ
Pályázat beadási határidők, előbírálati határidők a következők:
- Pályázat benyújtásának határideje: 2016. március 1.
- Előbírálati határidő: 2016. február 16.
A határidő előtt az ún. előbírálati határidőre beérkezett pályázatok esetében a TKA formai előbírálatot végez. Kizárólag az előbírálati határidőre beérkezett pályázatok esetén az esetleges formai hibákról az Iroda munkatársai e-mailben értesítik a pályázót, így lehetőség nyílik azok javítására, a hiányzó dokumentumok pótlására, még a hivatalos beadási határidőig. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy ez csak formai bírálatot jelent, tartalmi bírálatot nem. A pályázat előzetes formai bírálatra való beküldése nem kötelező.
Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben a pályázatot már érvényesítették (benyújtották) az online pályázati felületen, az adott pályázat módosítására már nincs lehetőség. Így amennyiben előbírálati határidőre beküldik a pályázatot (érvényesítik azt az online felületen) és a TKA munkatársai az előbírálat eredményeképpen olyan formai hiányosságra hívják fel a figyelmet, amit a végleges határidő előtt még módosítani kívánnak egy formailag megfelelő pályázat érdekében, akkor a pályázati űrlap kitöltését újra kell kezdeni, mert a korábban elküldött pályázathoz való visszatérést a rendszer nem engedélyezi.
Az elektronikus véglegesítési és a postai feladási határidő megegyezik. A határidő után beadott pályázatok automatikusan elutasításra kerülnek.

5. PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA
A pályázatokat az erre a pályázattípusra kidolgozott elektronikus űrlapon kell benyújtani angol nyelven. Az űrlapot az interneten keresztül lehet elérni és kitölteni a https://nora.norvegalap.hu/ címen, amelyhez a szükséges mellékleteket (pályázó intézmény hivatalos nyilatkozata, együttműködési szándéknyilatkozat, átláthatósági nyilatkozat, kettős finanszírozás elkerüléséről szóló nyilatkozat, de minimis nyilatkozat - amennyiben releváns) csatolni kell (bővebben ld. Pályázati útmutató).
Véglegesen - vagyis nem előbírálatra - benyújtott pályázat esetén az elektronikus pályázati űrlap benyújtását követően nyomtatható a pályázó intézmény hivatalos nyilatkozata dokumentum (ld. Pályázati útmutató), amelyet cégszerűen aláírva, ajánlott küldeményként kell postára adni, legkésőbb a határidő napján 23:59-ig (postai bélyegző dátuma) a TKA címére:
Tempus Közalapítvány
1438 Budapest 70., Pf. 508

6. PÁLYÁZATI MENETREND
- A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. március 1. 23 óra 59 perc. A határidő a postai feladás időpontját és az online űrlap kitöltését és elektronikus benyújtását jelenti. Kérdésekre válaszolni 2016. március 1. 15 óráig áll módunkban.
- A 2016. március 1-jei határidővel pályázatot benyújtó intézmények a pályázati eredményről legkésőbb 2016 áprilisában kapnak tájékoztatást.
http://tka.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
pályázati csomagIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum