Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Pályázat újrahasznosítható "hulladék" alapanyagokból készülő kültéri szobrok készítésére
Kiíró:
Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő
Határidő:
02/28/2019
Érvényes:
02/28/2019
Tárgymutató:
újrahasznosítható "hulladék" alapanyagokból készülő kültéri szobrok készítése
Pályázhat:
mindenki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


TRASH ART MAGYARORSZÁG 2019-az újrahasznosítás művészete -
Pályázat újrahasznosítható "hulladék" alapanyagokból készülő kültéri szobrok készítésére

Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllő szervezőinek pályázati felhívása, kültéri szobrokon keresztül az újszerű hulladékhasznosításra

A Trash art Magyarország 2019. célja
A Trash Art Magyarország célja felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelem, a megfelelő hulladékkezelés, az újrahasználat és újrahasznosítás fontosságára, amelyek korunk legégetőbb kihívásai. A projektben részt vevők újrahasznosítható "hulladék" alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira és a globális hulladékkrízisre. A "Trash Art" egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, ami által a szelektív hulladékok művészeti alkotásként öltenek új formát. Az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladékok minden évben művészeti alkotásként élednek újjá, meghökkentve és a figyelmet felkeltve, osztatlan sikert aratva az ország több helyszínén, kiemelkedő fesztiválján.
A Pályázat témája "Víz".
A víz éltető elem a Föld összes élőlénye számára. Kultúrák jöttek létre és tűntek el a víz megjelenése, vagy éppen hiánya miatt. Része a mindennapjaiknak, Az ember, létformájának fenntartása közben folyamatosan használja és szennyezi a vizet, amivel a létfontosságú, meghatározó közeget, anyagot teszi tönkre. A XXI. század egyik legnagyobb kihívása felszíni vizeink, vizes élőhelyeink, ivóvízbázisaink védelme. A program szabad kezet ad az alkotóknak a téma feldolgozásában. A vizek-vizesélőhelyek növény- és állatvilágától kezdve, a víz szerepén és a víz erején át, egészen az ember környezetformáló tevékenységéig minden megjelenhet a versenyprogramban.

Trash art Magyarország 2019 helyszíne:
- Helyszíne: Gödöllő
- Időpont: 2019. május 24-26.

Nevezés-pályázat beadásának módja
Nevezési időszak: 2018. november 15.-2019. február 28.
Nevezni művész vagy amatőr kategóriában, kizárólag elektronikus formában lehet, a teljes körűen kitöltött online jelentkezési adatlap beküldésével, melynek része a szoborterv leírása és rajza is a http://www.trashart.hu és a http://www.godollofilmfest.com oldalon.
A nevezés mindenki számára nyitott és ingyenes, életkori megkötés nélkül.

NEVEZÉS FELTÉTELEI
Szobrok
- Készülhetnek önálló szobrok vagy szoborcsoportok.
- Egy alkotó/alkotócsoport több szoborral is pályázhat.
- Kizárólag kültéri szobrok terveivel lehet pályázni.
- Méret: maximum 2-2,5 méter magas és legfeljebb 4 m˛ alapterületű lehet a szobor (a technikai megoldások egyeztetése után a méret változhat felfelé).
Anyaghasználat: szabadon választott. Minden pályázó tetszőlegesen választja ki azokat a hulladéknak ítélt anyagokat, elemeket, amelyekből az installációt készíti. A szobroknak lehet vázat készíteni, amire rögzítheti az újrahasznosítható anyagokat, de kikötés, hogy a váz is újrahasznosítható, vagy hulladékból készült legyen. Minden alapanyag használható: fém, alumínium, üveg, PET, fa stb.
Igény szerint az alapanyagot egyes városok hulladékgazdálkodási közszolgáltatói, hulladékhasznosító üzemei, valamint a projekthez csatlakozó cégek biztosítják.
Egyéb szempontok: a szobrok elkészítése és kiállítása során kiemelt szempont a biztonság, a balesetveszély elkerülése. A szobrokat statikailag és érintésvédelem szempontjából is úgy kell elkészíteni, hogy azok megfeleljenek a biztonságos kiállíthatóság feltételeinek. Fontos a szállíthatóság, mozgathatóság, amennyiben szükséges, ehhez a szétszerelhetőség. Minden kiállításra kerülő szobor esetében ezt ellenőrizzük. Amennyiben ennek nem felel meg, a gödöllői kiállítás megnyitója előtt a pályamű a versenyből kizárásra kerül.

ÜTEMTERV
2019. február 28: a pályázatok (tervek) benyújtásának végső határideje
2019. március 20: a pályázók kiértesítése, hogy bekerültek-e a versenyprogramba
2019. március 21.-május 15.: a szobrok elkészítése, konzultáció a mentorokkal. A pályázóknak a kiválasztást követően lehetőségük lesz a mentorokkal való egyeztetésre - akiknek kilétéről március 20-án rántjuk le a leplet a weblapunkon (LINK).
2019. május 15. előzsűrizés: a kész szobrok helyszíni megtekintése, a legjobb alkotások kiválasztása a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kísérőrendezvényeként megvalósuló Trash Art Magyarország kiállításra
2019. május 24.: a kiválasztásra került szobrok felállítása Gödöllőn, a Fesztivál helyszínein
2019. május 26.: eredményhirdetés és díjátadó

DÍJAZÁS
A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt amatőr és művész pályázó díja egyenként 700 ezer Ft. A zsűri emellett értékes különdíjban részesíti az általa kiemelkedőnek vélt alkotásokat, összesen 600 ezer Ft értékben.
Díjátadó: a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál záró napján, 2019. május 26-án vasárnap, a természet és környezetvédelmi programok gáláján kerülnek átadásra a Trash Art Magyarország díjai.

KIÁLLÍTÁS
A versenybe beválogatott pályaművek tervei és alkotói 2019. március 31-től lesznek megtekinthetők a http://www.trashart.hu és a http://www.godollofilmfest.com oldalon.
Az elkészült szabadtéri pályaművek az eddigi évekhez hasonlóan, ismét Gödöllő parkjaiban és a Királyi Kastély kertjében lesznek először megtekinthetők a nagyközönség számára, 2019. május 24-től július 1-ig a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kísérőprogramjaként.
2019 augusztusában pedig a Sziget Fesztiválon, az Art Zóne-ban kerülnek kiállításra. A kiíró fenntartja a jogát, hogy csak az előzsűrizés során kiválasztott pályaművek kerülnek be a kiállításba. A beválogatott szobrok a Trash Art Magyarország tulajdonába kerülnek.
A Sziget Fesztivált követően - minőségi állapotuktól függően - a szobrok további helyszíneken, rendezvényeken meghívásos alapon lesznek kiállítva, vagy újrahasznosításra kerülnek, illetve az alkotó külön kérésére elszállíthatja azt saját telephelyére.

További információ kapcsolat
Hankó Gergely: gergelyhanko@gmail.com; T: 06-30-314-7550
Székelyhidi Tamás: tamas.szekelyhidi@godollofilmfest.com T: 06-30-540-3601

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum