Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Siemens Press Award 2019
Kiíró:
Siemens Zrt.
Határidő:
04/10/2019
Érvényes:
04/10/2019
Tárgymutató:
legjobb újságírói munka
Pályázhat:
újságírók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:
A kiíró meghosszabbította a pályázatot, az új határidő április 10.

Siemens Press Award 2019

Ismét a legjobb újságírói munkákat keresi a Siemens Közép-Kelet Európa 13 országában, illetve Izraelben

A Siemens Press Award 2019 témája a városok, az ipar és az energia digitális jövője. Az újságírói pályázatra a közép- és délkelet-európai országokból, valamint Izraelből lehet jelentkezni 2019. március 31-ig. A három nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.
Az elmúlt évek sikerét követően a Siemens idén is meghirdeti regionális újságírói pályázatát. A pályázat alapelve a modern társadalom fontos témáiról tudósító újságírók elismerése és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere támogatása a teljes közép-kelet-európai régióban.
A Siemens Press Awardra összesen 14 országból, köztük Magyarországról pályázhatnak a média munkatársai. Bárki nevezhet, aki a városok, az ipar és az energia digitális jövője témában, akár hazai, akár nemzetközi vonatkozásában publikált a sajtóban.
Az újságíróknak 2019. március 31-ig van lehetőségük benyújtani a publikációjukat. A Siemens Press Award 2019 pályázaton azonos feltételekkel vesznek részt a 2018. augusztus 1. és 2019. március 31. közötti időszakban közzétett nyomtatott és online médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve az elektronikus médiában, tévében és rádióban sugárzott anyagok.

Téma:
A városok, az ipar és az energia digitális jövője
A téma magában foglalja általánosságban az ipar és a társadalom folyamatosan növekvő digitalizációját, az intelligens épületekkel és infrastuktúrával kiépített okos városokat, valamint az energiaszektort, amelynek átalakulása csak akkor lehet sikeres, ha intelligens hálózatokra támaszkodva meg tud felelni a jövő tiszta energia iránti igényeinek. Napjainkban a városi és ipari infrastruktúra üzemeltetői, valamint a közműszolgáltatók számos kihívással szembesülnek. Mindegyikben közös azonban, hogy olyan szemléletmód kialakítására van szükségük, amely a digitalizációra is kiterjed, hiszen a jövő infrastruktúrájának képesnek kell lennie arra, hogy intelligens válaszokat adjon és/vagy előre reagáljon a bizonyos helyzetekre.
A beadott pályázatok témája lehet például, hogy az infrastruktúra különböző elemei hogyan kommunikálnak egymással és hogyan hatnak egymásra; milyen előnyei vannak az "okos” és digitalizált környezetnek a társadalom számára; hogyan ösztönzi a digitalizáció a gazdasági növekedést; vagy milyen lesz a jövő okos városait ellátó energiahálózata. A publikációk kiterjedhetnek többek között a hálózatba kötött tömegközlekedési rendszerekre, illetve azok karbantartásának és működtetésének hatékonyabbá tételére, a hagyományos és megújuló energiaforrások ellátásához szükséges elektromos eszközökre, vagy például arra, hogy mi az, ami valóban intelligenssé teszi az okos épületeket. A felsoroltak mindegyike előfeltétele a jövő digitalizált okos városainak.

Zsűri:
A benyújtott pályázatokat minden országban szakértő zsűri értékeli.
A helyi győztesek kiválasztását követően minden résztvevő ország zsűrije is értékeli az többi ország nyertes pályázatait (a saját országuk pályázatát itt már nem pontozzák a zsűritagok). A három legmagasabb értékelést elért pályázat nyeri a Siemens Press Award díjat.

A pályázat részvételi feltételei:
1. A Siemens Press Award 2019 pályázaton részt vehet minden olyan újságíró, tudósító és szabadúszó újságíró, akinek az adott témával foglalkozó munkáját a pályázat benyújtásának országa területén közzé tette nyomtatott sajtó, rádió, elektronikus vagy online sajtótermék.

2. A televíziós vagy rádióriportok maximális hossza 5 perc.

3. A Pályázaton 2018. augusztus 1. és 2019. március 31. között megjelent vagy sugárzott anyagokkal lehet részt venni.

4. Pályázatot természetes személyek nyújthatnak be személyesen, vagy a szerző írásbeli engedélyével a nevükben eljáró más személyek is.

5. Több szerző közös cikkét vagy riportját beküldő résztvevők nem nevezhetnek ugyanazzal a munkával egyénileg is. Az ilyen nevezések egy pályázatnak számítanak, és meg kell nevezni a szerzői csapat vezetőjét.

6. A benyújtott pályázatokat nem küldjük vissza.

7. A zsűri döntése végleges, nem fellebbezhető.

8. Amennyiben a pályázati anyag olyan sajtótermékben jelent meg, amelyben a zsűri valamelyik tagja érintett, úgy ezen zsűritag szavazatát az elbírálás során nem vesszük figyelembe.

9. A magyarországi Siemens Press Award 2019 pályázatra postai úton vagy e-mailben lehet nevezni, illetve a pályázatot személyesen is be lehet nyújtani. A nevezésnek tartalmaznia kell a megjelent anyag elektronikus másolatát eredeti formában. Az elektronikus másolatot az elterjedt digitális formátumok valamelyikében kell benyújtani, lehetőleg PDF dokumentumként vagy MP4 videó formátumban. A pályázatokat e-mailben a kommunikacio.hu@siemens.com címre várjuk. A pályázatokat postai úton vagy személyesen, papír alapon vagy CD/DVD/pendrive formájában is be lehet nyújtani az alábbi címen:
Siemens Zrt.

Kommunikáció
"Siemens Press Award 2019"
1143 Budapest, Gizella út 51-57.

10. A nevezésnek az alábbi adatokat kell tartalmaznia:
- Szerző(k) vezetékneve és keresztneve
- Telefonszám (vezetékes vagy mobil)
- E-mail cím
- A sajtótermék teljes neve, ahol a pályázatra benyújtott anyag megjelent
- A szerző munkájának megjelenési dátuma és teljes címe

11. A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. április 10.

12. A 2019. március 31. után beérkezett nevezéseket nem áll módunkban elfogadni. Postai úton benyújtott nevezések esetén a feladás (a postai bélyegző) dátuma a mérvadó.
https://w5.siemens.com/web/hu/hu/sajtoszoba/spa2019/Pages/Default.aspx

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum