Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
A GYÖKEREK ÉS SZÁRNYAK ALAPÍTVÁNY FELHÍVÁSA
Kiíró:
Gyökerek és Szárnyak Alapítvány
Határidő:
05/25/2020
Érvényes:
05/25/2020
Tárgymutató:
közösségi szakemberek
Pályázhat:
közösségi szakemberek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:
A kiíró május 25-ig meghosszabbította a határidőt.

A GYÖKEREK ÉS SZÁRNYAK ALAPÍTVÁNY FELHÍVÁSA
KözösALAPON PROGRAMMAL EGYÜTTMŰKÖDŐ KÖZÖSSÉGI SZAKEMBEREK SZÁMÁRA

A Gyökerek és Szárnyak Alapítványnál alulról jövő kezdeményezések sikeréért dolgozunk, amelyek víziónk szerint előbb-utóbb "összeérnek", és mély társadalmi változásokat hoznak. Programjaink támogató jellegűek, közös bennük, hogy a szolidaritást és az együttműködést erősítik, és a helyi környezetet és társadalmat élhetőbbé tevő ügyeket, csoportokat, civil szervezeteket karolnak fel, amelyek az embereket részvételre és felelős cselekvésre sarkallják.

A közösségi alapítvány egy adott közösség tagjai által hosszú távú, folyamatos működésre létrehozott civil szervezet. Munkájának alapja a bizalom, a közösség ismerete, a helyi adományozási kultúra fejlesztése, a helyi identitás erősítése és az aktív állampolgárság eszméjének népszerűsítése. Alaptevékenységei: adománygyűjtés, támogatásosztás és közösségépítés.

A KözösALAPON programot 2013-ban indítottuk a közösségi alapítványok népszerűsítésére, hazai elterjesztésére. Azóta több körben, többféle megközelítéssel kerestünk kezdeményezőket, akik közösségi alapítvány létrehozására vállalkoznak saját környezetükben.

Egy közösségi alapítvány létrehozása években mérhető munka, és a tapasztalataink alapján ezen belül az indulás az egyik legérzékenyebb időszak. Ezért szeretnénk ezt közvetlen szakmai és pénzügyi támogatással megerősíteni az idei évtől fogva. Ennek része, hogy helyi közösségi szakemberek támogassák a csoportokat alakulásuk időszakában. Közösségi szakembereket keressünk, akik képesek felismerni a szervező embereket helyben, és hozzáértő módon segítik együttműködésüket egy közös, jó ügyért.

Hét szakemberrel szeretnénk megkezdeni az együttműködést június elején. Munkájuk célja az adott városok közösségének feltérképezése, a közösségi alapítványok létrehozására vállalkozó emberek azonosítása, csoporttá szerveződésük támogatása, majd felkészülésük támogassa a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány őszi pályázatára való jelentkezésükben.

FONTOS! A járványhelyzet miatt nem tudjuk, hogy az ÚJ SZERVEZŐCSOPORTOKNAK szóló pályázatunk nyilvános meghirdetésére pontosan mikor nyílik lehetőség. De a jelen felhívásban kiválasztott szakemberek már most, júniusban megkezdhetik a munkájukat a GySzA által biztosított felkészítés és megbízás alapján.

KIK JELENTKEZZENEK? Olyan, közösségekkel való munkában jártas szakembereket keresünk, akik hozzáértéssel és tapasztalattal rendelkeznek:
- egy helyi közösség feltérképezésében;
- egy csoport megszervezésében (érdeklődő és érdekelt helyi emberek beazonosítása, kapcsolatépítés, interjúk, tagok összehozása);
- összetartó, konstruktív és hatékony együttműködés, csapatmunka kialakításában.

HONNAN VÁRUNK JELENTKEZŐKET? Békéscsaba, Debrecen, Dunakeszi, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg és Budapest valamennyi kerületéből, (az I., V., IX, XXIII. kerület kivételével).

Olyan helyben lakó, közösségekkel való munkában jártas szakemberek jelentkezését várjuk, júniusi kezdéssel, akik otthonról is tudnak munkát végezni, helyismerettel és kapcsolatrendszerrel rendelkeznek a felsorolt helyeken, és szeretnének abban a városban vagy budapesti kerületben dolgozni, ahol élnek.

MILYEN EREDMÉNYT VÁRUNK A SZAKEMBEREK MUNKÁJÁTÓL?
- Közösségi alapítvány létrehozására vállalkozó személyek beazonosítását, megszólítását, majd a helyi érdeklődők csoporttá szervezését;
az adott közösség feltérképezését egy helyi közösségi alapítvány szempontjából;
- szervezett és felkészült jelentkezőket és jó pályázatokat a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány ÚJ KÖZÖSSÉGI ALAPÍTVÁNYOKAT SZERVEZŐ CSOPORTOKNAK szóló pályázatára.

MILYEN TEVÉKENYSÉGEKET VÁRUNK A SZAKEMBEREKTŐL?
KAPCSOLATÉPÍTÉS ÉS TÁJÉKOZTATÁS - Érdekelt emberek beazonosítása és személyes megszólítása, tájékoztatása közösségi alapítványokról, interjúzás motivációjuk, érdeklődésük feltérképezésére.

HELYI CSOPORT TÁMOGATÁSA - Csoport-találkozók szervezése helyben, melyek során kialakulhat, megerősödhet egy helyi közösségi alapítványt szervező csoport. Később a közösségi alapítványokat szervező csoportok támogatása helyben.

A KÖZÖSSÉG FELMÉRÉSE ÉS JAVASLATOK - Egyszerű megvalósíthatósági tanulmány készítése a Közösségi Alapítvány esélyéről az adott helyen (város/kerület)

PÁLYÁZÓ CSOPORTOK TÁMOGATÁSA - Az új szervezőcsoportoknak szóló 2020 őszi GYSZA felhívás népszerűsítése és a pályázatok elkészítésének támogatása.

SZAKMAI EGYÜTTMŰKÖDÉS - Közös munka a GYSZA KözösALAPON programjával (egyéni és csoportos konzultációkon, szakmai eseményeken való részvétel)

MIT KÍNÁLUNK?
- három félnapos képzést;
- 4 hónapon keresztül szakértői munkadíjat, összesen 20 napra;
- szakmai konzultációs lehetőséget a munkafolyamat során;
- új tudást és szakmai fejlődést jelentő, perspektivikus feladatot;
- együttműködést egy jó csapatban, valamint
- visszajelzést, ajánlást vagy referencia levelet.

HOGYAN LEHET JELENTKEZNI?
Az alábbi linken található online pályázati: ŰRLAPON
Jelentkezési határidő: május 18. éjfél

HOGYAN TOVÁBB?
Jelentkezési határidő: 2020. május 18. éjfél
Kiválasztás időszaka: május 19-29.
Értesítés: június 1.
Felkészítés/ismerkedés: június 1-15.
Szerződéskötés: június 19.
Szakmai munka kezdete: június 22.
Szakmai munka zárása: október 16.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Keressék fel honlapunkat: http://gy-sz.hu/programok/kozos-alapon/
Olvassák el az éves jelentést: GYSZA éves jelentés 2019

Vagy keressenek közvetlenül:
Benedek Gabi +36 70 613 1965; benedek7@gmail.com
Kovács Edit +36 30 359 1678; kedit1@gamail.com
Érdeklődéssel várjuk, kik lesznek a legújabb alkotótársaink és nagyköveteink, kikkel folytathatjuk a közösségi alapítványok hazai fejlesztését! Bardócz Iván, Benedek Gabi, Komáromi Mátyás, Kovács Edit és Scsaurszki Tamás - a KözösALAPON program munkatársai

Link: http://gy-sz.hu/2020/05/alkototarsakat-keresunk/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum