Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Személyes Vállalkozói Mentorprogram
Kiíró:
SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány
Határidő:
03/31/2020
Érvényes:
03/31/2020
Tárgymutató:
Személyes Vállalkozói Mentorprogram
Pályázhat:
női, vagy 35 év alatti fiatal vállalkozó, esetleg generációváltás előtt álló családi vállalkozásban érintett
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Személyes Vállalkozói Mentorprogram

Ha ön női, vagy 35 év alatti fiatal vállalkozó, esetleg generációváltás előtt álló családi vállalkozásban érintett, és olyan kihívással küzd, amelyben segítséget adhat egy tapasztalt mentor, akkor jelentkezzen a SEED Alapítvány Személyes Vállalkozói Mentorprogramjába. A vállalkozás méretét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások is jelentkezhetnek. A lényeg az elszántság, az elkötelezettség, a vízió. Fontos, hogy a vállalkozás már eljusson egy olyan szintre, ahol felmerül a kérdés: Hogyan tovább? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához nyújt segítséget a program a mentorok segítségével. Jelentkezés a mentorprogram.seed.hu vagy a vallalkozztudatosan.hu oldalon, 2020. március 31-ig.

Tovább a részletekre…
Személyes Vállalkozói Mentorprogram - mi ez?
A Személyes Vállalkozói Mentorprogram az Országos Vállalkozói Mentorprogram, hivatalos nevén a GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2017-00001 "A KKV szektor hatékonyságának növelése pénzügyi ismeretek fejlesztése, vállalkozói mentorálás biztosítása révén" című kiemelt projekt alprojektje. Megvalósítója a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.

Mi a személyes mentorálás lényege?
A személyes vállalkozói mentorálás során egy tapasztalt, jó kapcsolatrendszerrel rendelkező sikeres és megbecsült vállalkozó osztja meg a tudását, tapasztalatait és bölcsességét egy olyan vállalkozóval, aki szeretne szakmailag fejlődni, szeretné dinamizálni, növekedési pályára állítani a vállalkozását, és ehhez szeretne külső segítséget igénybe venni.
A mentorálás mindkét fél részéről önkéntes.

Ki lehet mentor?
A mentoroknak a következő objektív feltételeknek kell megfelelniük:
- minimum 5 éves vállalkozói tapasztalat,
- legalább 5 fős mikro-, kis- és középvállalkozás működtetésében szerzett jártasság,
- kiterjedt kapcsolati tőke.

A szakmai kvalitásokon túl fontos, hogy a mentor hiteles, nyitott, elfogadó, konstruktív, kreatív és empatikus legyen.
A mentorok munkáját minden esetben támogatja a szupervízió-team, melynek tagjai a folyamat elakadása esetében segítséget nyújtanak a továbblépéshez.
A mentort mentorálási alkalmanként 25 000 forint költségtérítés illeti meg, amelyet saját maga (képzésen, konferencián való részvétel) vagy vállalkozása fejlesztésére fordíthat.
A tényleges mentorálás megkezdése előtt a mentoroknak kétnapos szakmai felkészítésen kell részt venniük, ahol megismerkedhetnek a mentorálás menetével, szakmai fogásaival.

Ki lehet mentorált?
A programnak három célcsoportja van.
Fiatal vállalkozók: a vállalkozás részjegyeinek legalább 51%-a 35 év alatti személy(ek) tulajdonában van, és az ügyvezető sem töltötte még be a 35. életévét; 35 évesnél fiatalabb egyéni vállalkozók.
A fiatal vállalkozók célcsoport esetében a társas fiatal vállalkozásokból egy-egy fő, egyéni vállalkozó esetén maga az egyéni vállalkozó vehet részt a Mentorprogramban.
Női vállalkozók: a mikro-, kis- és középvállalkozás részjegyeinek legalább 51%-a női tulajdonban van, és az ügyvezető is nő, továbbá a női egyéni vállalkozók.
A társas női vállalkozásokból egy-egy fő, egyéni vállalkozó esetén pedig maga az egyéni vállalkozó vehet részt a Mentorprogramban.
Generációváltás előtt álló családi vállalkozások: olyan mikro- és kis-és középvállalkozások, melyek önmagukat annak tartják, vagy a vállalkozásnak legálabb 51%-a egy család tulajdonában van, és emellett a következő három feltétel közül legalább egynek megfelelnek:
- egy családtag részt vesz a vállalkozás irányításában;
- egy családtag alkalmazottként részt vesz a vállalkozás működtetésében;
- a vezetést és a tulajdont is részben vagy egészében a családon belül/családon kívül kívánják átadni, ha erre sor kerül.

A mentorálás menete
1. Jelentkezés és kiválasztás
Jelentkezés: a http://www.mentorprogram.seed.hu vagy a vállalkozztudatosan.hu online felületen. A jelentkezés folyamatos!
Személyes interjúk: a jelentkezési kritériumok meglétének ellenőrzését követően a SEED Alapítvány személyes interjúk formájában megkezdi a mentorok és a mentoráltak kiválasztási folyamatát.
Regisztráció: ezt követően a kiválasztott mentorok és mentoráltak a szerződéskötést követően egy informatikai rendszerben (GrowthWheel) lesznek regisztrálva.

2. Mentorok és mentoráltak összekapcsolása
A programban részt vevő mentorok és mentoráltak számára mentorválasztó rendezvényeken nyílik lehetőség a személyes találkozóra. A mentorok és a mentoráltak szabadon alakíthatnak ki egymással kapcsolatot, ismerkedhetnek meg egymással és jelezhetik, hogy melyik mentorral/mentorálttal tartják elképzelhetőnek az együttműködést. Sokat számít a kémia.

3. A mentorálási folyamat
A mentor-mentorált párok létrejöttét követően kezdődhet meg a mentorálási folyamat.
A mentorálás minimum 9 maximum 12 hónapos időtartama alatt a mentor és a mentorált havonta átlagosan egyszer találkozik, 1 és 4 óra közötti időtartamra.
A mentorálás jórészt személyes találkozó keretében történik (legalább 70%), indokolt esetben lehetséges a Skype, telefonos vagy más online kapcsolattartás. A Skype-találkozókra a mentorálásra fordított idő 30%-ánál több idő nem fordítható.

4. A mentorálási folyamat zárása
A mentorálási folyamat egyéni zárása az utolsó találkozóval és a folyamatnak az információs rendszerben történő adminisztrációs zárásával, továbbá a folyamat befejezését tanúsító jogi záródokumentumok kiállításával történik.

Speciális tanácsadás
A mentorok javaslatára a mentoráltak ún. speciális tanácsadást (jogi, pénzügyi, marketing stb.) vehetnek igénybe, összesen 25 óra időtartamban.

Kell-e fizetni a programért a mentoráltnak?
A program ingyenes, a mentoráltaknak nem kell fizetniük a részvételért. Időt, energiát és figyelmet viszont kell áldozniuk a programra. Nagyon fontos, hogy aki jelentkezik, az elkötelezett legyen, és végig is csinálja a programot.

Meddig lehet jelentkezni a programra?
A programra 2020. március 31-ig lehet jelentkezni.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum