Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Legemlékezetesebb pillanataim a Koronázási Szertartásjátékon
Kiíró:
Vörösmarty Színház
Határidő:
09/17/2018
Érvényes:
09/17/2018
Tárgymutató:
esszéírás, Legemlékezetesebb pillanataim a Koronázási Szertartásjátékon
Pályázhat:
diákok, felnőttek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

A Vörösmarty Színház esszépályázatot hirdet diákok, valamint felnőttek számára.
A pályázat témája: Legemlékezetesebb pillanataim a Koronázási Szertartásjátékon.

A Koronázási Szertartásjáték útja 2013-ban indult azzal a gondolattal, hogy Árpád-házi királyaink életét kelti életre liturgikus királylegenda formájában. A produkció helyszíne is jelképes: a nézők a Nemzeti Emlékhelyen, a magyar uralkodók egykori koronázó - és temetkezési helyén láthatják a nagyszabású előadást. Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla és III. Béla után 2018-ban az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát kibocsátó II. András koronázási szertartását és életét vitte színre Szikora János rendező.
Ehhez kapcsolódóan esszépályázatot hirdetünk. Kíváncsiak vagyunk, hogy nézőinket a 6 meghatározó királyunk koronázását bemutató előadások között mely pillanatok ragadták meg a legjobban. Egy pályázaton belül akár több magával ragadó pillanatot is fel lehet idézni.

A pályaművek formai követelményei:
Terjedelmi megkötés nincs. Az elkészült esszéket e-mailben, személyesen, vagy postai úton is benyújthatják a pályázók. Kézírással lejegyzett esszé esetén kérjük, ügyeljen az olvashatóságra. A pályamunkáknál kérjük feltüntetni az alábbi elérhetőségeket:
- Név
- Kategória: diák/felnőtt
- Telefonos elérhetőség, e-mailcím
A nevezés ingyenes.
A bírálat módja: A beérkező pályaműveket egy öttagú zsűri bírálja el.

Díjak:
A pályázatokat feltesszük a facebook.com/koronazas oldalra is, ahol a legnépszerűbb, legtöbb szavazatot („Tetszik”) kapó esszé pályázója különdíjban részesül.
Az alkotókat a zsűri véleménye alapján kategóriánként, valamint a közönség szavazatai alapján a Vörösmarty Színház ajándékával jutalmazzuk, páros belépőjeggyel egy kőszínházi előadásra.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2018. szeptember 17. hétfő, 10 óra (Ezen időpont után nevezéseket már nem fogadunk.)
A nyertesek nevét a http://www.koronazas.hu weboldalon és a Koronázási Ünnepi Játékok hivatalos Facebook-oldalán hirdetjük ki 2018. szeptember 29-én.
A közönségszavazatokat előreláthatólag 2018. szeptember 20-27. között lehet leadni.
A pályázatok benyújtásának módja: a pályázatok a Vörösmarty Színház portáján (8000 Székesfehérvár, Fő utca 8.) adhatóak le személyesen vagy postán, míg e-mailen (ahol további információ is kapható) a kommunikacio@vorosmartyszinhaz.hu címen.

Egyéb feltételek és információk:
- Kizárólag a Koronázási Szertartásjátékok témáját feldolgozó alkotásokkal lehet pályázni.
- Egy alkotó maximum 3, különböző témát feldolgozó alkotással pályázhat.
- A beérkezett pályamunkákat csak akkor tudjuk elfogadni, ha szerepel rajta az alkotó neve, telefonszáma, vagy e-mail címe.
- Fotózott, szkennelt küldött pályázattal nem lehet nevezni!
- Az eredményhirdetést követően a pályázatokat nem áll módunkban visszaküldeni.
- A pályázat kiírója a Koronázási Ünnepi Játékok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaműveket internetes felületeken, programfüzetekben, egyéb szóróanyagokon felhasználni.
- A pályázat kiírója jogosult a pályázat nyerteseit (nevük feltüntetésével) fotókon, cikkekben, egyéb audiovizuális anyagokban bemutatni.
- A pályázat kiírója a pályázat során birtokába kerülő személyes adatokat kizárólag a pályázattal és a Koronázási Ünnepi Játékokkal összefüggő kommunikáció céljából használja, harmadik személy részére nem továbbítja, azokat a pályázat után megsemmisíti.
http://www.koronazas.hu/index.php/informaciok/2018/609-legemlekezetesebb-pillanatom-a-koronazasi-szertartasjatekon-esszepalyazat

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum