Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Európai Bűnmegelőzési Díj - Keressük a legjobb magyar bűnmegelőzési gyakorlatot!
Kiíró:
Európai Bűnmegelőzési Hálózat
Határidő:
09/23/2013
Érvényes:
09/23/2013
Tárgymutató:
díj, európai bűnmegelőzési
Pályázhat:
önkormányzatok, állami szervek, szakmai és civil szervezetek, közösségi csoportok, gazdasági társaságok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Keressük a legjobb magyar bűnmegelőzési gyakorlatot

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) 2013-ban a "kapcsolati erőszak megelőzése" témában legjobbnak ítélt bűnmegelőzési gyakorlatot jutalmazza az Európai Bűnmegelőzési Díjjal (ECPA). A győztes 10 000 euró, két további díjazott 5000-5000 euró összegű pénzjutalomban részesül. A versenyen induló magyarországi projektet az EUCPN nemzeti képviseletét ellátó Európai Együttműködési Főosztály jelöli. A magyar nemzeti jelölt kiválasztása céljából felhívást hirdetünk, amelyre 2013. szeptember 23-ig várjuk a szervezetek (pl. önkormányzatok, állami szervek, szakmai és civil szervezetek, közösségi csoportok, gazdasági társaságok) jelentkezését.
Felhívás a 2013. évi Európai Bűnmegelőzési Díjra (ECPA) való jelentkezésre
Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (http://www.eucpn.org) az Európai Bűnmegelőzési Díjjal minden évben a soros elnökség által meghatározott témában legjobbnak ítélt európai bűnmegelőzési projektet jutalmazza. A díjátadásra ünnepélyes keretek között, a legjobb gyakorlatok nemzetközi konferenciáján kerül sor 2013. december 11-én. A győztes program 10 000 euró, további két helyezett 5000-5000 euró pénzjutalmat nyer.
2013-ban a "kapcsolati erőszak megelőzése" témába illeszkedő jó gyakorlatok közül kerülhet ki a díjazott. Az eredeti angol nyelvű pályázati felhívás az alábbi linken keresztül érhető el: http://www.eucpn.org/eucp-award/entries.asp?year=2013
Minden tagállam egy projektet jelölhet a díjra. A projekt jelöléséről a tagállam EUCPN nemzeti képviselője dönt. A magyar nemzeti jelölt kiválasztása céljából a BM Európai Együttműködési Főosztálya a felhívásnak megfelelő projektek jelentkezését várja 2013. szeptember 23-án 24:00 óráig.
Jelentkezni egy angol és egy magyar nyelven kitöltött adatlap elektronikus elküldésével lehet. Az adatlap egyes pontjai alatt található szövegdobozok mérete kiterjeszthető. Videók, fényképek és elektronikus kiadványok a korábbi évektől eltérően nem mellékelhetőek az adatlaphoz, csak a Legjobb Gyakorlatok Konferencia keretében mutathatóak be. Az utolsó pontban egy oldal terjedelemben kell ismertetni a programot. (Mintaként ajánljuk a korábbi évek magyar és nemzetközi jelöltjeinek jelentkezési lapjait, amelyek a kapcsolódó linkeken keresztül érhetőek el.)
Az angol és magyar nyelven kitöltött jelentkezési lapokat az andrea.weiszer@bm.gov.hu email címre kell elküldeni legkésőbb 2013. szeptember 23-én 24:00 óráig.
Jelentkezhetnek például: helyi önkormányzatok, rendőrség, oktatási intézmények, közösségi csoportok, sportegyesületek, ifjúsági szervezetek, gazdasági társaságok, pártfogó felügyelői szolgálatok, egyházi szervezetek, közlekedési vállalatok, egyéb önkéntesen létrejött szervezetek. (A felsorolás példálózó jellegű, azt az ECPA angol nyelvű ismertetője tartalmazza a következő linken: http://www.eucpn.org/eucp-award/index.asp.)
Bírálati szempontok az EUCPN által meghatározottak alapján:
- a projekt a hagyományos bűnözés megelőzésére és/vagy csökkentésére irányul az éves felhívásban megjelölt témán belül,
- a projekt eredményeiről hatásvizsgálat készült, és a projekt megvalósította legtöbb vagy valamennyi célkitűzését,
- a projekt a lehetőségekhez mérten innovatív, új módszereket és megközelítéseket alkalmaz,
- a projekt partnerek együttműködésén alapul,
- a projekt alkalmas arra, hogy más tagállamokban működő szervezetek/csoportok reprodukálják. Ennek kapcsán a pályázat tartalmazza a projekt költségvetésére vonatkozó információkat, a forrást, a végrehajtás menetét.

A nemzeti képviselő fenntartja a jogot arra, hogy ne állítson magyar nemzeti jelöltet abban az esetben, ha a jelentkező projektek közül a bírálat alapján szakmailag egyik projekt jelölése sem támogatható.
Amennyiben további kérdései lennének, az andrea.weiszer@bm.gov.hu e-mail címen keresztül állunk rendelkezésére.

ECPA_2013.zipIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum