Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Mozdulj a jó irányba!
Kiíró:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Vidékfejlesztési Minisztérium; Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Határidő:
06/29/2012
Érvényes:
06/29/2012
Tárgymutató:
rajz, fotó és családi kreatív pályázat
Pályázhat:
- óvodás kategória
- kisiskolás kategória (1-4. osztály)
- felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
- felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
- középiskolás kategória (9-12. osztály)
A kiíró(k) adatai

"Mozdulj a jó irányba!"

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ismét rajz-, fotó és családi kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából.

A pályázaton a "Mozdulj a jó irányba!" jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehet részt venni.

Pályázati kategóriák:
1. Rajzpályázat:
- óvodás kategória
- kisiskolás kategória (1-4. osztály)
- felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
2. Fotópályázat:
- felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
- középiskolás kategória (9-12. osztály)
3. Családi kreatív pályázat

A pályaművek témái:
Kérjük, hogy az alkotások az Európai Mobilitási Hét idei mottójával, a "Mozdulj a jó irányba!" jelmondattal kapcsolatos üzenteket jelenítsenek meg!
Az alkotásokban határozottan jelenjen meg a "jó irány", azaz, hogy az alkotó milyennek képzeli az élhető várost.
Tudjuk, hogy a jelenlegi közlekedési szokások, különösen a személygépkocsik előnyben részesítése a városi közlekedésben komoly egészségügyi kockázatokat rejthet.
Tudjuk, hogy azok a gyerekek, akiket szüleik nap, mint nap autóval utaztatnak, nem szereznek elég tapasztalatot a városi gyalogos és tömegközlekedésben.
Tudjuk, hogy jelenlegi állapotukban a nagyvárosok nem biztonságosak gyerekeink számára.

Kérdés, hogy hogyan képzeljük el a "jó irány" megvalósulását?
Mit gondolnak az alkotók a közeljövőben megvalósítható élhető városról?
Olyan pályaműveket várunk, amelyek nem rugaszkodnak el a valóságtól, és akár meg is valósíthatóak.
A fantázia-szülte járművek, más bolygóra költözés lehetősége stb. nem képezik a pályázat tárgyát.

Fontos, hogy gyerekeink megértsék, felelősségünk közös, és lehetőségünk is van cselekedni, a "jó irányba" mozdulni.

A pályaművek tartalma segítse ennek a gondolatnak a megismerését a széles nagyközönséggel.

A pályaművek elkészítése:
A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat. A beküldött anyagot nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk, hogy az oktatási intézmények a gyermekek pályázatai összegyűjtve kerüljenek beküldésre.

Kérjük, hogy a rajzok esetén az 1. számú mellékletben szereplő lap(ok) kitöltésével és annak a pályázati munka hátuljára történő felragasztásával adják meg az alkotás címét, a pályázó nevét, életkorát, évfolyamát, az iskola/óvoda nevét címét, e-mail címét, stb. Az olvashatatlan vagy adatokat nem tartalmazó pályaműveket nem bíráljuk!

A családi kategóriában rajz- és fotóműveken túl bármely szabadon választott technikával készített alkotással lehet nevezni, amelynek elkészítésében az összes benevezett családtag részt vett. [pl. 1 perces kisfilm, fotósorozat, rajz, makett vagy montázs/kollázs (max 50x50 cm), prózai mű, vers stb.]
A családi kategória nagymértékben épít a család alkotóerejére, teremtő gondolataira, ezért igen kevés megkötést tartalmaz. A pályázat lényege, hogy a család, miután elbeszélgetett a pályázati kiírásról, a megbeszélés nyomán közös munkával, együttműködve alkot, egyetlen pályaművet létrehozva, amely közös munkájuk gyümölcse. A beküldött anyag melléklete a mű címe, a készítő családtagok neve, életkora és családban betöltött helye (pl. szülő gyermek, nagyszülő, nagynéni stb.).
A rajz és családi pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postai úton eljuttatni:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
"Európai Mobilitási Hét" rajzpályázat
1440 Budapest, Pf. 1.

A fotópályázatra egy-egy pályázó maximum 3 db digitális vagy digitalizált JPG formátumú felvételt küldhet be. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, vagy a nagyítható (levilágítható, nyomtatható) képméret 210x297 mm-re legyen beállítva. A kép mérete nem haladhatja meg a 3 Mb-ot.
Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve ékezetek nélkül egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt sem sorszám, sem előtag (dr., id., ifj., stb.) ne szerepeljen. Mindezeket a mellékletben szereplő nevezési lapon lehet feltüntetni. Csak így tudjuk a file-névlistát abc-ben kezelni.

A fotó-pályaműveket e-mailben lehet beküldeni az emhfotopalyazat@nfm.gov.hu címre. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 10 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők. Becsomagolt állományokat, óriásleveleket nem fogadjuk, nem töltjük le. A műveket egyenként kell az elektronikus levélhez csatolni. Kérjük csatolni a levélhez a kitöltött 2. számú mellékletet is.

Pályázati határidő:
A pályázatok postára adási, illetve e-mailben történő elküldésének határideje: 2012. június 29. éjfél. A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.

Díjazás, jutalmak, eredményhirdetés:
Az alkotásokat korosztályonként egyéni valamint családi kategóriában értékeljük és jutalmazzuk. A legsikeresebb művek alkotóit kerékpárral jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a Bíráló Bizottság döntése alapján különdíjak (rollerek, multimédiás lejátszók, könyvvásárlási utalványok) is gazdára találnak. A Bíráló Bizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek értékelésekor egyes korosztályokat és kategóriákat összevonhat, illetve további díjazási módokat állapíthat meg.

A legjobb alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendezhetnek. A pályázat beküldésével a pályázó törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű a kiállításon, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján vagy non-profit kiadványában megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2012. szeptember 16-22.) kerül sor. A rendezvény pontos időpontjáról és helyszínéről a díjazott alkotókat, illetve oktatási intézményüket tájékoztatjuk. Az ünnepségre vidékről meghívott gyerekek és egy felnőtt kísérőjük útiköltségét (vonat- illetve autóbuszjegyét) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számla ellenében megtéríti.

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza. A pályaművek 2012. október 30-ig átvehetők a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (Budapest I. kerület, Fő utca 44-50).

További információk:
Részletes tájékoztatás a 06-1-795-6795-ös telefonszámon vagy az imre.meszaros@nfm.gov.hu e-mail címen kérhető.
http://www.kormany.hu/hu

12_04_27_EMH_rajzpalyazati_felhivas.doc12_04_27_EMH_rajzpalyazati_felhivas_1 sz_melléklet.doc12_04_27_EMH_rajzpalyazati_felhivas_2 sz_melléklet.docrajzpalyazat_2012_A4.jpgrajzpalyazat_2012_A4.pdfIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum