Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Népi Játékok Fesztiválja az Óvodában/ Iskolában / 2012 - JF
Kiíró:
Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület
Határidő:
Folyamatos
Érvényes:
08/13/2012
Tárgymutató:
Népi Játékok Fesztiválja az Óvodában/ Iskolában / 2012 - JF
Pályázhat:
óvodák, iskolák, bölcsődék, családi napközik, civil szervezetek, társadalmi szervezetek, önkormányzatok, művelődési házak és központok, közhasznú tevékenységet végző cégek
A kiíró(k) adatai


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:
A kiíró meghosszabbította a Népi Játékok Fesztiválja az Óvodában/ Iskolában című pályázatának beadási határidejét, az új végső határidő: 2012.11.20.


A pályázat kódja: 2012 - JF

A pályázat címe: Népi Játékok Fesztiválja az Óvodában/ Iskolában

Kiíró: Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület

Pályázhatnak: óvodák, iskolák, bölcsődék, családi napközik, civil szervezetek, társadalmi szervezetek, önkormányzatok, művelődési házak és központok, közhasznú tevékenységet végző cégek a Történelmi Magyarország egész területéről

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által választott helyszínen egy jó hangulatú tartalmas rendezvényt szervezünk. Az egyesületek tulajdonában lévő 80 db népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk ( melyek bérleti díja kb. fél millió Ft lenne ) Kézműves foglalkozást, táncházat tartunk. Az iskolások íjászkodhatnak, íjász segítségével a honfoglaláskori jurta mellett, melyben róvásírás kiállítást tekinthetnek meg. A rendezvényre meghívhatják a szülőket, rokonokat is.

A pályázat célja: a nemzetet éltető hagyományok, , szokások, játékok átadása, az óvodás, iskolás korosztály számára, úgy hogy ezekről pozitív élményeket szerezzenek és ezáltal hiteles, követendő mintákat kapjanak. A néphagyományokhoz kapcsolódóan átélt tevékenységek a közös élmény erejével hatnak, erősítik a közösséghez tartozás érzését. Nem csak érzelmi, hanem egy komplex személyiségfejlődés elősegítői. Ezen belül a közös alkotás öröme – közösségformáló erő. A programjainkon részt vevő személyek olyan külsőséges, tartalmakban visszatérő élményeket élnek át, amelyek otthonukhoz, szülőföldjükhöz kötik – egy egész életre való útravalót kap a magyarság néphagyományából. Foglalkozásainkon a gyerekeket hozzásegítsük ahhoz, hogy megtalálják örömüket a játék, a művészetek által. Alapvető célkitűzésünk a minőségi, hagyományos, népi kultúrán alapuló szemlélet megteremtése, a nemzedékek közötti távolságok oldása.

A program kellékei óvodások számára: -80 db játék: 30 fajta nagy méretű népi és történelmi játék- kézzel hajtott fakörhinta, sárkányűző, vadászat, koronázó, hordólovaglás, katica verseny, ágyúval törököt, kardozó, lengőteke, babzsák reptető, ütlegelő, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, mini gólyalábak, tandemsík,kirakó, bárányka legeltető, vak fűzőcske, vak építő, nyuszi etető, halacska szemező, nyíldobó, karikadobó, bige, kapunyitogató, mocsárjáró, Toldi erőpróba, zsákba ugrás, kötélhúzás, óriás ördöglakatok, 50 db asztali logikai fajáték.
- A „Sütöde” –kézműves játszóház - - "Kenyérbába" készítés (a kenyér útja a kalásztól az asztalig) A gyerekekkel kőmalomban búzát őrölünk, ezt a lisztet gyúrjuk a tésztába, nyújtjuk, formázzuk, alakra vágjuk, magvakkal díszítjük, és végül kis kemencében megsütjük (nem étkezési célra).
A program kellékei iskolások részére: -80 db játék: 30 fajta nagy méretű népi és történelmi játék: sárkányűző, vadászat, koronázó, hordólovaglás, katica verseny, ágyúval törököt, kardozó, lengőteke, babzsák reptető, ütlegelő, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, bohóc kalapács, mini gólyalábak, tandemsík,kirakó, bárányka legeltető, vak fűzőcske, vak építő, nyuszi etető, halacska szemező, egéretető, nyíldobó, karikadobó, bige, kapunyitogató, mocsárjáró, Toldi erőpróba, zsákba ugrás, kötélhúzás, óriás ördöglakatok, 50 db asztali logikai fajáték.
- Íjászat oktatás, kipróbálás.
- A „Sütöde” –kézműves játszóház - - "Kenyérbába" készítés (a kenyér útja a kalásztól az asztalig) A gyerekekkel kőmalomban búzát őrölünk, ezt a lisztet gyúrjuk a tésztába, nyújtjuk, formázzuk, alakra vágjuk, magvakkal díszítjük, és végül kis kemencében megsütjük (nem étkezési célra).

- jurtaállítás, a jurtában róvásírás kiállítás tekinthető meg.

Önköltség: 800 Ft / gyerek ( min 70 résztvevő ) Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat( minden gyermek ajándékot kap, egy fába égetett érmet, nemzeti színű szalagra fűzve), a diplomákat, plakátokat, az animátorok tiszteletdíját.

Szállítási költség: az egyesület székhelyétől ( Jászkarajenő) számítva, 50km -ren belül ingyenes(a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja a költségeket), a távolabb lévő helyszínek esetében az első 50 km-t szintén aMagor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja, ezen felüli távolság a pályázó költsége, mely 50 Ft/km

Terveink szerint havonta 3-4 rendezvényt tudunk támogatni.

A pályázatok benyújtása: a pályázati formanyomtatványon lehet
- postai úton Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület címére:
2746 –Jászkarajenő, Ady E. 95.
- e-mailben: magor.magyarjai@freemail.hu. címre

Támogatási időszak: 2012. július 1. és 2012. december 31. között megrendezésre kerülő rendezvények

Szállítási költség: az egyesület székhelyétől ( Jászkarajenő) számítva, 50 km -en belül ingyenes (a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja a költségeket), a távolabb lévő helyszínek esetében az első 50 km-t szintén a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja, ezen felüli távolság a pályázó költsége, mely 70 Ft/km

A pályázatok benyújtásának módja: a pályázati formanyomtatványon lehet, a szándéknyilatkozat mellékelésével
- postai úton Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület címére:
2746 Jászkarajenő, Ady E. 95.
- e-mailben: magor.magyarjai@freemail.hu címre

Benyújtási határidő:
A júliusi rendezvények benyújtási határideje június 20.
Az augusztusi rendezvények benyújtási határideje július 20.
A szeptemberi rendezvények benyújtási határideje augusztus 17.
Az októberi rendezvények benyújtási határideje szeptember 20.
A novemberi rendezvények benyújtási határideje október 20.
A decemberi rendezvények benyújtási határideje november 20.

Elbírálás: A benyújtási határidőtől számított 10 napon belül.
Értesítés: Az elbírálástól számítva 15 napon belül.
Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, nyertes pályázók számára a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumokat, és annak beküldési határidejét, módját.
Érdeklődi lehet: e-mailben a magor.magyarjai@freemail.hu címen vagy
telefonon az egyesület alelnökénél: Lőrincz Teréz, telefonszám: 06 70 615 6275.
Bővebb információ a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület honlapján található: www.fakorhinta.gportal.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb)

Formanyomtatvány nj.docxNyilatkozat nj.docxIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum