Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Kettős vezetésű vagy Kettős irányítású doktori képzés
Kiíró:
Campus France
Határidő:
02/28/2019
Érvényes:
02/28/2019
Tárgymutató:
kettős vezetésű doktori képzés
Pályázhat:
egyetemi hallgatók és fiatal kutatók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Kettős vezetésű vagy Kettős irányítású doktori képzés

Kettős vezetésű doktori képzés
Az ösztöndíjak azon egyetemi hallgatóknak és fiatal kutatóknak szólnak, akik kettős vezetésű doktori képzést kívánnak elvégezni (két témavezető, két egyetemre - egy franciaországi és egy magyarországi egyetemre - való beiratkozás) a két intézmény között létrejött kettős vezetésű doktori képzésre vonatkozó egyezmény keretében. A doktori disszertáció megvédésének három éven belül meg kell történnie. Az ösztöndíjak maximum 15 hónapot fednek le a 3 éves időszakból és váltakozó, franciaországi és magyarországi tartózkodásokra (2 vagy 3) vonatkoznak. Előnyt élveznek azon jelentkezők, akiknek a munkája bilaterális tudományos együttműködés keretében zajlik, kiváltképpen, ha a Balaton programban vesznek részt.

Az ösztöndíjra az alábbi feltételeknek megfelelő jelentkezőket várjuk:
- 35 évnél fiatalabb magyar kutatók;
- magyarországi doktori képzésben résztvevő vagy éppen beiratkozni készülő hallgatók;
- olyan hallgatók, akiket kész fogadni franciaországi doktori iskola;
- olyan hallgatók, akik kettős vezetésű doktori képzés elvégzésére vonatkozó, a két intézmény által jóváhagyott, vagy jóváhagyásra váró egyezménnyel rendelkeznek;
- olyan hallgatók, akik kiváló egyetemi tanulmányi eredményekkel és erős motivációval rendelkeznek.

Kettős irányítású doktori képzés
Ezek az 1-6 hónapos ösztöndíjak olyan doktori képzésre beiratkozott magyar hallgatóknak kerülnek odaítélésre, akik kettős irányítású doktori disszertációt készítenek és az egyik témavezetőjük francia professzor. Előnyt élveznek azon jelentkezők, akiknek a munkája bilaterális tudományos együttműködés keretében zajlik, kiváltképpen, ha a Balaton programban vesznek részt.

Az ösztöndíjra az alábbi feltételeknek megfelelő jelentkezőket várjuk:
- 35 éves doktoranduszok;
- magyarországi doktori képzésre beiratkozott hallgatók;
- kettős irányítású doktori disszertációt készítő hallgatók, akiknek az egyik témavezetője francia;
- olyan hallgatók, akik kiváló egyetemi tanulmányi eredményekkel és erős motivációval rendelkeznek.

A jelentkezési anyag összeállítása:
Töltse le a ″Formulaire doctorat 2019″ elnevezésű dokumentumot és az utasításoknak megfelelően töltse ki azt. A jelentkezési anyag tartalmazza a jelentkezéshez csatolandó dokumentumok listáját.

A doktori ösztöndíjra jelentkező hallgatónak a jelentkezés előtt meg kell szereznie a francia témavezető vagy a francia doktori iskola beleegyezését. (Franciaországi doktori iskolák katalógusa - Catalogue des écoles doctorales en France)

A teljes jelentkezési anyagot február 28-án éjfélig kérjük elektronikus formában elküldeni a bourses@inst-france.hu címre. Nagy terjedelmű jelentkezési anyag esetén javasoljuk a http://www.wetransfer.com használatát.

Az ösztöndíj odaítélésének feltétele a kettős vezetés mellett készülő doktori disszertációra vonatkozó egyezmény megléte. Ez az egyezmény határozza meg a kettős vezetés mellett készülő doktori disszertációt és annak részleteit. Az egyezmény értelmében a francia és a magyar fél vállalja a doktori cím odaítélését (kettős diploma). Az egyezményt aláírja a hallgató, a francia és a magyar egyetem elnöke és rektora, valamint a francia és a magyar témavezető. A franciaországi kutatási időszak dátumát (legalább az első Franciaországban tartózkodás idejét) pontosan meg kell adni. A francia és a magyar témavezetőnek az egyezmény minden pontját illetően meg kell egyeznie. Az egyezmény végleges változatát az ösztöndíjas Franciaországba történő utazása előtt el kell küldeni (postán és e-mailben) a nagykövetségnek.
Az ösztöndíj keretében folyósított támogatás:
Az ösztöndíjas hallgató havi nettó 1060 euró ösztöndíjban részesül. (Kizárólag akkor, ha francia területen tartózkodik. Az utalás francia számlaszámra történik.)
Kiegészítő támogatások:
- 3 hónapot meghaladó ösztöndíj esetén 700 eurós egyszeri képzési támogatás, mely a kint tartózkodás elején kerül folyósításra;
- Az ösztöndíj (évi 5000 eurót meg nem haladó tandíj esetében) fedezi a tandíjat.
- Az ösztöndíj fedezi a francia társadalombiztosítási költségeket is. A hallgatónak lehetősége van kiegészítő egészségbiztosítást kötni.
- Az ösztöndíj keretében a jelentkezők előnyt élveznek az egyetemi kollégiumokba való jelentkezésnél. Az egyetemi kollégiumi szállás díját fedezi az ösztöndíj. Egyéni szálláslehetőség is igényelhető a rendelkezésre állás függvényében. Mindkét esetben kérhető kiegészítő lakhatási támogatás (lásd GYIK).

Utazási támogatás
Az egyetemi, tudományos, oktatási és intézményi együttműködés terén kötött francia-magyar bilaterális egyezmények értelmében a francia kormányösztöndíjban részesülő hallgatók a Tempus Közalapítványnak köszönhetően a Franciaországba való utazásuk költségére vonatkozó átalánytámogatásban részesülnek. A támogatást minden francia kormányösztöndíjra jelentkező hallgatónak igényelnie kell a Tempus Közalapítvány honlapján az igényléshez szükséges összes dokumentum megadott határidőig történő elküldésével. Kérdés esetén Hernádi Anna, francia-magyar bilaterális ösztöndíjakért felelős munkatárs áll rendelkezésre az anna.hernadi@tpf.hu címen.
A Párizs és a tanulmányok helyszínéül szolgáló város közötti utazás költségét a Campus France téríti meg.
A francia kormányösztöndíj nem vonható össze ERASMUS + ösztöndíjjal, a Külügy- és Európaügyi Minisztérium egyéb ösztöndíjaival, vagy fizetett doktori szerződéssel.

A jelentkezési anyag összeállítása
A jelentkezési anyag leadása
A teljes jelentkezési anyagot február 28-án éjfélig kérjük elektronikus formában elküldeni a bourses@inst-france.hu címre. Nagy terjedelmű jelentkezési anyag esetén javasoljuk a http://www.wetransfer.com használatát.

Kiválasztási eljárás:
1. szakasz: Jelentkezési anyag alapján történő előválogatás
A jelentkezési anyagokat a nagykövetség ösztöndíjirodájában értékelik és a beérkezett anyagok alapján kiválasztják azokat a jelentkezőket, akiket az ösztöndíjiroda behív egy, a budapesti Francia Intézetben zajló motivációs beszélgetésre.
2. szakasz: Motivációs beszélgetés
A motivációs beszélgetés egy vegyes, francia-magyar zsűri előtt zajlik, melynek tagjai a nagykövetség és magyar egyetemek képviseletében érkező szakértők. A zsűri azt értékeli, hogy a jelentkezők mennyire tudnak érvelni a kutatási tervük és a szakmai projektjük mellett. A beszélgetés a tanulmányok nyelvén folyik (franciául vagy angolul) és március 15. és április 10. között kerül megrendezésre (a pontos időpontokról később tájékoztatjuk a motivációs beszélgetésre behívott hallgatókat).
3. szakasz: A motivációs beszélgetés után
Az ösztöndíjban részesülő hallgatókat április végén értesítjük a beszélgetés eredményéről. Az ösztöndíjasoknak ezután véglegesíteniük kell a jelentkezési anyagjukat, az ösztöndíj azonban csak akkor kerül véglegesen odaítélésre, ha az ösztöndíjas elküldi a kettős vezetésű doktori képzésre vonatkozó egyezményt a nagykövetségnek.
A nagykövetség ösztöndíjirodája segít az ösztöndíjasoknak abban, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az elutazásukra és választ kapjanak a Franciaországba történő utazással és megérkezéssel kapcsolatos kérdéseikre. Az ösztöndíjiroda így május végén tájékoztatót szervez a Francia Intézetben, melynek időpontja a későbbiekben kerül pontosításra.
Az ösztöndíjasok csak azután utazhatnak Franciaországba, hogy megkapták a párizsi Campus France ügynökségtől (az ösztöndíjasokkal Franciaországban foglalkozó szervezet) vagy annak regionális képviseletétől (a vidékre utazó hallgatók) e-mailben az utazáshoz szükséges dokumentumokat, köztük a Pass’ Campust. Az ösztöndíjasok az utazási jóváhagyási dokumentum nélkül nem utazhatnak Franciaországba.
Amennyiben intézményében népszerűsíteni szeretné ösztöndíjprogramunkat, írjon a budapest@campusfrance.org címre.

MEGJEGYZÉS: A lefordítandó dokumentumok hitelességét a Campus France iroda igazolja. Minden fordításhoz mellékelni kell az adott magyar dokumentumról készült fénymásolatot. A fordításokon lehetőség szerint ne szerepeljen más intézmény (gimnázium, egyetem) aláírása.

Jelentkezési időszak
November 1-február 28. A február 28. után benyújtott vagy postára adott jelentkezéseket (a postai bélyegzőn szereplő dátum az irányadó) nem áll módunkban befogadni.
A teljes jelentkezési anyagot február 28-án éjfélig kérjük elektronikus formában elküldeni a bourses@inst-france.hu címre. Nagy terjedelmű jelentkezési anyag esetén javasoljuk a http://www.wetransfer.com használatát.
Motivációs beszélgetés: március 15. és április 10. között

Bővebb tájékoztatást a Campus France iroda tud nyújtani az alábbi elérhetőségek egyikén:
budapest@campusfrance.org
Tel.: +36 1 489 42 00
https://www.hongrie.campusfrance.org/hu/doktori-osztondijak

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum