Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Öngondoskodás, krónikus betegek klubjai
Kiíró:
Gyógyítás Művészete Turulvölgyi Alapítvány
Határidő:
09/15/2012
Érvényes:
09/15/2012
Tárgymutató:
krónikus betegek klubjai, öngondoskodás
Pályázhat:
krónikus, tartós betegek részére rendszeres programokat (klubokat) szervező társadalmi szervezetek, alapítványok, egyéb szervezetek, valamint krónikus, tartós betegek önálló, jogi személyiség nélküli betegszervezetei, betegklubjai
Bookmark and Share Add a Startlaphoz
A kiíró(k) adatai
Egyéni tanulóknak! Projekt tervezés és pályázatírás távoktatási tanfolyam >>>


Öngondoskodás, krónikus betegek klubjai, 2012 - Komárom-Esztergom megye

A Gyógyítás Művészete Turulvölgyi Alapítvány (Tatabánya, Kőrösi Cs. S. tér 1.) pályázatot hirdet krónikus (tartós) betegek rehabilitációjának, öngondoskodásának elősegítése céljából.

Pályázhatnak: krónikus, tartós betegek részére rendszeres programokat (klubokat) szervező társadalmi szervezetek, alapítványok, egyéb szervezetek, valamint krónikus, tartós betegek önálló, jogi személyiség nélküli betegszervezetei, betegklubjai (a továbbiakban együttesen: betegklubok).

A pályázat célja: a pályázati projekt során a betegek megismerhessék, elsajátíthassák és rendszeresen gyakorolhassák a Jinjutsut (ejtsd: dzsindzsucu, jelentése: a gyógyítás művészete).
A Jinjutsu egy japán eredetű alternatív energetikai gyógymód. A Jinjutsuban Mikao Usui mester eredeti (Usui Reiki Ryoho) gyógymódja jelenik meg Magyarországon, melyet az Usui Szellemi Iskola Közösség tanítói japánban, japán tanítóktól sajátítottak el.
Az Usui Szellemi Iskola Közösség országszerte Jinjutsu kezelőhelyeket működtet, illetve vannak gyakorló közösségei. http://www.usuireikiryoho.hu
A Jinjutsuval a tapasztalatok szerint eredményesen gyógyítható a betegségek zöme. A statisztikák szerint a betegek - köztük a tartós, krónikus, valamint gyógyíthatatlannak minősített betegek - több, mint 90%-ának az állapotában javulás áll be a kezelések hatására.
A kezelőhelyeken járt betegek beszámolói itt olvashatók: http://gyogyulasok.usuireikiryoho.hu/

A gyógyítás során a kezelő érzékeli és megszünteti a testen az energiahiányos területeket, oldja a test energiaáramlásában lévő blokkokat, mely visszahat a kiváltó (általában lelki) okra, valamint megszüntetni a tüneteket, a szervi betegségeket is.

A programsorozat legfontosabb célja, hogy a krónikus, gyakran gyógyíthatatlannak minősített betegek megtapasztalják: ők is tehetnek azért, hogy az állapotuk javuljon, elviselhetőbb legyen, valamint, a gyógymód gyakorlása során abban maguk aktívan vegyenek is részt. Megtapasztalhassák, hogy az ő helyzetükben is van segítség, és a Jinjutsu gyakorlása során egészségi állapotukban javulás következzen be.

Az alábbi díjmentes programra (az egész folyamatra egyben) lehet pályázni:
- egy vagy két bemutató előadás, mely során a betegklub tagjai, támogatói megismerhetik és kipróbálhatják a Jinjutsut;
- egy napos alaptanfolyam kerül megtartásra, amennyiben a betegklub legalább öt tagja vállalja, hogy azon részt vesz, és fél éven keresztül a rendszeres gyakorlásokon önmagát és társait kezeli. Az alaptanfolyam után a beteg képes lesz saját magát és környezetét kezelni, alap szinten gyógyítani.
- az alaptanfolyamot követően a résztvevők havonta egy vagy két alkalommal gyakorláson vesznek részt - esetenként egyéb betegklubok tagjaival közösen. Ezen elsajátítják a középfokú Jinjutsu gyakorlatokat, gyógyító módszereket, valamint egymást kezelik. A Jinjutsu jellegéből adódóan a közös gyakorlásoknak nagy jelentősége van, többek közt azért is, mert a másokat kezelő személyen is átmegy a gyógyító energia, így ő is gyógyul, fejlődik.

Az Usui Szellemi Iskola Közösség önkéntes tagjai tartják az előadásokat és az alaptanfolyamot, valamint legalább fél éven keresztül vezetik a gyakorlásokat.

Valamennyi programot ingyenesen nyújtjuk, azonban a rendezvényeken adománygyűjtő dobozt helyezünk ki, amelybe a résztvevők elhelyezhetik adományaikat. Azok a programokat megtartó ill. vezető önkéntesek költségeinek fedezetére kerülnek felhasználásra.

Önrész: a pályázónak pénzügyi vagy egyéb önrésszel nem kell rendelkezni. A pályázó feladata a programok helyszínének biztosítása.

Projektfelelős: Torma András, tel. 70/380-2817, gyogyitasmuveszete@gmail.com.

Pályázati adatlap: a gyogyitasmuveszete@gmail.com e-mail címen igényelhető a projektfelelőstől.

Pályázatok benyújtásának módja, határideje: A pályázat elektronikusan valamely ismert szöveges vagy pdf formátumban 2012. szeptember 15-ig nyújtható be a gyogyitasmuveszete@gmail.com e-mail címen.

Pályázatok elbírálása: a beérkezés sorrendjében folyamatosan - de legkésőbb 2012. október 15-ig - történik az elbírálás, a pályázókkal történő kapcsolatfelvétel, és a programok elindítása.Távoktatási tanfolyamaink

Ajánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes

Nyomtatóbarát változat
Vissza
Felhasználási feltételek