Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Munkácsy Mihály egészalakos szobor-művészeti alkotás elkészítése
Kiíró:
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
Határidő:
11/07/2018
Érvényes:
11/07/2018
Tárgymutató:
művészi alkotás készítése, Munkácsy Mihály egészalakos szobor
Pályázhat:
e műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrász alkotók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Munkácsy Mihály egészalakos szobor-művészeti alkotás elkészítése

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
(5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.)
tervpályázatot ír ki
Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeum előtt felállítandó Munkácsy Mihály egészalakos szobor-művészeti alkotás elkészítésére.
nyílt, országos tervpályázat pályázati kiírás

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt, országos tervpályázatot ír ki Munkácsy Mihály egész alakos szobor elkészítésére, a Modern Városok Program a békéscsabai "A Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed fejlesztési projekt (Iktatószám: GF/SZKF/1029/8/2017.)" keretén belül.

Magyarország Kormánya (a továbbiakban: Kormány) a Modern Városok Program keretében 2016. április 26. napján együttműködési megállapodást (a továbbiakban: Megállapodás) kötött Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatával (a továbbiakban: Önkormányzat), a Megállapodásban foglaltak eredményes kormányzati végrehajtása érdekében szándékát kormányhatározatban erősítette meg.

A Kormány a Modern Városok Program keretében a békéscsabai Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed fejlesztési projekt támogatásának biztosításáról szóló 1640/2017. (IX. 11.) Korm. határozat 1. pontja értelmében egyetértett a Modern Városok Program keretében a Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed tárgyú beruházás megvalósításával.

Békéscsaba belvárosában kialakításra kerül a Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed. A kulturális negyed a történelmi belváros szívében helyezkedik el, magában foglalja a Munkácsy Mihály Múzeumot, a Csabagyöngye Kulturális Központot, a Munkácsy Emlékházat és az újonnan épülő Bábszínházat, a Békés Megyei Könyvtárat. A kultúra fontos szerepet játszik a város életében. A híres festőművész Munkácsy Mihály méltó névadója a városban kialakítandó kulturális-negyednek. Személye olyan módon kapcsolódik városunk történetéhez, hogy árvaságra jutása után a helyi rokonokhoz, a Reök családhoz került. Itt töltötte fiatal éveit, melyről számos emléket őriz a helytörténeti gyűjtemény.
Ebben a városrészben a projekt keretein belül több hiánypótló köztéri műalkotás elhelyezése a cél.

A pályázat kiírója: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.)

A pályázat célja: Békéscsaba város történetéhez kapcsolódó híres festőről, Munkácsy Mihályról, igényes kivitelű szobor-művészeti alkotás megtervezése, kivitelezése.

Pályázat jellege: országos, nyilvános.

Pályázók köre: e műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrász alkotók.

A szobor helyszíne: Békéscsaba, Munkácsy Mihály Múzeum lépcsőjén, a mellékelt helyszínrajzon javasolt területen. A festő életében, munkásságában nagy szerepet játszó épületek, parkok közelében lévő területen.

Az alkotás mérete: a megjelölt helyszín szerkezetébe, közvetlen környezetébe illő, az épített és természeti környezethez illeszkedő, Munkácsy Mihályt reprezentáló egészalakos, figurális műalkotás. Méretarányaiban 5:4 léptékű alkotás.

Az alkotás anyaga, karaktere: bronz anyagú szobor, a kiíró ajánlása, hogy Munkácsy cilinderes, egészalakos, a millenniumi ünnepségek idején Budapesten készült állóképe szolgáljon inspirációnak a szobortervhez; a kiíró elvárja, hogy megvalósulás esetén az alkotás a mechanikai sérüléseknek ellenálló, külön gondozást nem igénylő, tartós és időtálló legyen.

A pályaművek elbírálása: A pályamunkákat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által delegált szakértői bizottság értékeli az Önkormányzat kijelölt képviselőinek jelenlétében. Ezt követően Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a szakmai zsűri javaslatát figyelembe véve dönt a szoborpályázat eredményéről.

Az Önkormányzat a pályázat elkészítésével kapcsolatos költségek ellentételezése céljából a pályázati kiírásnak megfelelő tervekért és mellékletekért költségtérítési díjként az első öt helyezett pályázónak bruttó 50 000 Ft kifizetését vállalja. A megfelelőség és a szakmai sorrend a pályamunkákat véleményező bizottság szakvéleménye alapján kerül meghatározásra.

Egy alkotó több pályaművel is jelentkezhet, de ez a költségtérítés emelését nem vonja maga után.

A pályaműnek tartalmaznia kell:
- a pályázó nevét, lakcímét, székhelyét,
- a pályázó művész szakmai önéletrajzát (maximum 2 oldal terjedelemben),
- a pályázó művész referenciaanyagát,
- az alkotás M=1:5 léptékű makettjét tetszőleges anyagból vagy a makett bemutatását digitális adathordozón (CD-n, DVD-n), legalább 4 nézetből készült fotókkal,
- építési és környezettervet (tervek) 1:100 léptékben,
- látványtervet, a környezetbe illeszkedés bemutatásával,
- műleírást,
- a megvalósítás részletes költségvetését (amely tartalmazza a szerzői díjat, a kivitelezés, elhelyezés díját, a parkosítás és közműellátás költségeit az összes járulékkal együtt),
- a megvalósítás időkereteit,
- adatkezelési nyilatkozatot,
- nyilvánossági nyilatkozatot.

A pályázat jeligés: a pályázó nevét, címét, telefonszámát egy lezárt borítékban kell a pályaműhöz csatolni, a borítékon, a modelleken, a mellékleteken csak a jeligét feltüntetve.

A pályaművek beadásának helye és ideje
A pályázatokat a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. (5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. I. emelet, Tárgyaló) részére kell eljuttatni. A kiíró a pályaművek átvételéről átvételi elismervényt ad ki.

Beérkezési határidő: 2018. november 7. szerda 10.00 óra

A nyertes pályamű elkészítésének teljesítési határideje: 2020. április 15.

További pályázati információk:
Egy pályamű csak egy megoldást tartalmazhat.
A pályázó azzal, hogy pályaművét benyújtja, a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadja el.

A pályázatból kizárásra kerül:
- a határidő után benyújtott pályamű,
- az a pályamű, amely a dokumentációban meghatározott tartalmi követelményeknek nem tesz eleget,
- a formai követelményeket nem teljesítő, illetve hiányos pályamű.

A pályázat eredményének kihirdetése
A kiíró a pályázókat a Közgyűlés döntését követő harminc napon belül írásban értesíti a tervpályázat további hasznosításának lehetőségéről, a pályázati költségtérítés kifizetéséről.
A pályaműveket a kiíró - igazolás ellenében - a pályázóknak visszaadja, kérésre visszaküldi. Az át nem vett pályaműveket az értesítést kiküldését követően legfeljebb 60 napig őrzi meg.

A pályázattal kapcsolatos információk:
A pályázók felvilágosítást kaphatnak:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. (5600 Békéscsaba Szent István tér 10. I. em. 2. iroda) Babcsákné Solymosi Tímea projektmenedzsertől.
Elérhetőségek:
név: Babcsákné Solymosi Tímea projektmenedzser
tel.: +36/66/510-581
e-mail: babcsakne@bcsvarosfejlesztes.hu
https://bekescsaba.hu/





Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamaink



Ajánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>




Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel









Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum