Transparency - SOMA díj

Határidő
Érvényes
Kategória
DíjMédia
Pályázhat
újságírók

Transparency - SOMA díj

- várjuk a 2022-es év legjobb oknyomozói cikkeit!

Hetedik alkalommal hirdeti meg a Transparency International Magyarország a Transparency-SOMA díjat, hogy megtaláljuk az idei év legjobb oknyomozói anyagát. A jelentkezések, illetve jelölések leadásának határideje 2022. november 27. éjfél!

A Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot ír ki tényfeltáró újságírók számára. Az egymillió forinttal járó "Transparency - Soma" Díjat 2022 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át 2023. január 11-én. A díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes személy vagy szervezet, illetve szerkesztőség is.

A Soma-díjat barátai alapították a fiatalon elhunyt kitűnő újságíró, Gőbölyös József (Soma) emlékére 2001-ben. A díjátadóra minden évben január 11-én, Soma születésnapján kerül sor. A díj legfőbb célja, hogy támogassa azt a műfajt, melyben Soma a legaktívabb volt, az oknyomozó újságírást. A Transparency International Magyarország (TI) 2016-ban vette át a díj menedzselését, a díjat azóta "Transparency - Soma" díjként ítéljük oda. A TI - az átláthatóságért folyó és korrupció elleni tevékenysége részeként - e programon kívül is támogatja a magyarországi tényfeltáró újságírást.

GYAKORLATI TUDNIVALÓK A "TRANSPARENCY - SOMA" DÍJ PÁLYÁZATRÓL

Ki jelölhető?
Tényfeltáró, valamely magyarországi társadalmi, politikai, illetve gazdasági visszásságra fényt derítő, 2021-ban megjelent vagy még publikálatlan újságcikk vagy cikksorozat szerzője/szerzői. A pályázatra nem jelölhető olyan cikk, amely korábban díjazottként szerepelt a Transparency International Magyarország Alapítvány oknyomozó újságírói mentorprogramjában.

Ki jelölhet?
Bárki. A díjra az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat, de jelölheti őt más természetes személy vagy szervezet, illetve szerkesztőség is.

Mit kell tartalmaznia a pályázatnak?
A jelölés alapjául szolgáló írásművet Word (.doc vagy .docx) vagy PDF formátumban;
- ha megjelent a cikk, akkor online médium esetében annak az elérhetőségét (linkjét), nyomtatott lap esetében pedig a megjelent cikket pdf formátumban;
- a jelölt nevét, elérhetőségeit, valamint a jelölő nevét és elérhetőségeit (e-mailcím, levelezési cím és telefonszám);
- ha a cikkel kapcsolatban helyreigazítási kérelmet nyújtottak be, akkor a pályázó köteles arról tájékoztatni a pályázat kiíróját.

Hová és milyen határidővel küldendő be a pályázati anyag?
A pályázatok leadásának határideje: 2022. november 27. vasárnap 23:59 (A határidő után nem fogadunk el pályázatot!)

A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. Kérjük a szerkesztőségek vezetőit, hogy a pályázati kiírást ismertessék munkatársaikkal!
További kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a somadij@transparency.hu címen.
https://transparency.hu/hirek/transparency-soma-dij-varjuk-a-2022-es-ev-legjobb-oknyomozoi-cikkeit/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem