A Fény Útja

Határidő
Érvényes
Pályázhat
A ZSFF jelen pályázatára a fesztiválon korábban már szereplő alkotók, és új művészek munkáit egyaránt várja

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Fény Útja

A 2023-as Zsolnay Fényfesztivál szervező csapata a Fény Útja állomásaira pályázatot ír ki. A jelentkező alkotások egyaránt lehetnek új és már korábban bemutatott munkák, a lényeg, hogy minden tekintetben igazodjanak jelen kiírás feltételeihez, eszmeiségéhez.
A Zsolnay Fényfesztivál (továbbiakban ZSFF) elkötelezte magát a fényt, mint művészi kifejező eszközt alkalmazó művészeti alkotások bemutatása mellett.

A ZSFF jelen pályázatában nem feltétlenül kész, minden tekintetben kidolgozott alkotásokat vár. Olyan ötletek, munkák leadása is lehetséges, melyhez az alkotó további segítséget igényel a helyszínhez igazítás, valamint az egyes technikai feltételek megvalósítása tekintetében. Fontos azonban, hogy a pályázatban szereplő alkotásnak térben és időben, valamint reális anyagi keretek között megvalósíthatónak kell lennie.

Jelen pályázat lehetőséget teremt a 2023-as Fény Útja alkotásai közé való bekerülésre. A szervező fenntartja a jogot, hogy a Fény Útján a pályázó alkotásokon kívüli alkotásokat is megjelenítsen. A meghívásos és a pályázat útján kiválasztott alkotások aránya a pályázatra határidőre beérkezett, érvényes, a szervezők által bemutatásra kiválasztott pályázatok számától válik függővé.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a kiválasztott munkákon az alkotóval közös megegyezéssel, a művészi koncepciót nem érintő módosításokat eszközöljenek a bemutathatóság és megvalósíthatóság érdekében.

A pályázók köre
A ZSFF jelen pályázatára a fesztiválon korábban már szereplő alkotók, és új művészek munkáit egyaránt várja. Művészeti végzettség, múltbéli tapasztalat, korábban létrehozott fényművészeti munkák nem kizárólagos feltételei a sikeres pályázatnak, de előnyt jelenthetnek.

A pályázat témája
A ZSFF olyan izgalmas fényművészeti installációkat, vetítési-fényfestési ötleteket, valamint multidiszciplináris alkotásokat keres, amelyek magával ragadják, inspirálják és interaktív módon bevonják a közönséget, miközben reflektálnak az általunk előnyben részesített témákra.
A 2023-as évben olyan témákra reflektáló alkotásokat keressük, amik konkrétan vagy eszemiségében reagálnak korunk olyan fontos kérdéseire, kihívásaira, mint a klímaváltozás, energiaválság.
- fenntartható/újrahasznosítható ötletek, megoldások
- környezetkímélő és energiahatékony eszközök használata
- megvalósítása a lehető legkisebb környezetszennyezéssel jár
- napfényben és éjszaka egyaránt bemutatható alkotások
- társadalmi problémákra való reflektálás
- kulturális és nyelvi határok meghaladása
A megnevezett témák irányadóak, az ezekre reflektáló, ezeket használó alkotások a kiválasztáskor előnyben részesülnek, azonban nem kizárólagosak.

A pályázat elbírálási szempontjai
Valamennyi pályázat a következő kritériumok alapján kerül elbírálásra:
- Eredeti ötlet, tartalom, megvalósítás, új művészi koncepció
- Kreatív koncepció
- Alkotás művészi értéke
- Közönség élmény
- Kijelölt témák használata
- Műszaki megvalósíthatóság
- Gazdaságos megvalósítás

A pályázat benyújtása
A jelentkezés benyújtásához regisztrálj és töltsd ki online jelentkezési lapunkat, melyet a 'Pályázat Benyújtása' linken érsz el. Kizárólag ezen a rendszeren keresztül leadott, hiánytalan pályázatokat tudunk figyelembe venni. A jelentkezési lap kitöltése előtt kérjük, győződj meg arról, hogy figyelmesen elolvastad pályázati felhívás részleteit, valamint a Pályázati Segédletet.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. március 10. 24.00 CET
Pályázat leadással illetve a jelentkezési lap kitöltésével kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket a fenyutja@zsolnayfenyfesztival.hu címre várjuk.
Pályázati portál:
https://palyazat2023.zsolnayfenyfesztival.hu/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem