Pályázatok keresése

Összetett kereső

Szegedi papucs - meseíró pályázat

Írj egy mesét a szegedi papucsról! Felhívásunk az általános iskola felső tagozatosainak szól, és egy olyan mese megalkotására vonatkozik, amely a szegedi papucsot helyezi fókuszba. A téma tehát adott, na de hogy ez a mese kacagtató? Tanulságos? Hagyományokra építkező? Ezt mind a kis szerzőpalántára bízzuk.

Érvényes

A Postamúzeum pályázatot hirdet fiatal, pályakezdő művészek számára!

Vajon milyen kapcsolata lehet az Y és Z generációnak a postához, a levelezéshez? Az e-mailek, a Facebook, az Instagram és a TikTok szinte teljesen átvette a papír alapú kommunikáció szerepét, de vajon milyen lesz így a jövőnk? Lesznek-e még szerelmes levelek, képeslapok a távoli rokonoktól, bélyeggyűjtemények a nagyszüleinknél? Hogyan fog a fiatal generáció emlékezete átstrukturálódni és megváltozni? Emotikonokat és GIF-eket küldünk képeslapok helyett? A szerelmeinkre chat üzenetek visszatekerésével fogunk emlékezni? A gyerekeinknek régi levelek és albumok helyett archivált Facebook és Instagram bejegyzéseket mutatunk majd? Örökre elfelejtjük, hogy mit jelent a tértivevény?

Érvényes
Kategória
Művészet

A MUNKA VILÁGA, fotópályázat

Az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységének, termékeiknek művészi módon való megjelenítése. Ez magába foglalja a cégek mindennapi életének, az ott folyó munkafolyamatoknak a bemutatását. Célunk ráirányítani a figyelmet a vállalkozások értékteremtő, munkaadói tevékenységére.

Érvényes
Kategória
Művészet

Európa Zöld Városa Díj - 2022

Díjnyertes projektek, amelyek lehetővé teszik, hogy a zöld pozitív hatással legyen a városi jóllétre A "Több zöld várost Európának" elnevezésű kampány egyik fénypontja az Európa Zöld Városa díj átadása. Minden évben a kampányban résztvevő 13 ország küld egy-egy olyan jelöltet, aki megvalósított egy inspiráló városi zöld projektet. Egy nemzetközi díjátadó ünnepségen díjazzák a legjobb pályázatot. A verseny 2020-ban kezdődött, elsőnek Hollandia vállalta a díjátadó megrendezését. 2021-ben Belgium volt a házigazda, 2022-ben pedig a franciáké lesz ez a szerep (Párizsban lesz a díjátadó ünnepség.)

Érvényes
Kategória
Díj

2022 Kertnevezési felhívás - Magyarország legszebb konyhakertje

Magyar Örökség díjas országos program. Az Agrárminisztériummal együttműködve tizedik éve dolgozunk azon, hogy a konyhakerti kertművelés minél megbecsültebb legyen. Az otthoni élelmiszer termelés már nem csak szabadidős hobbi, hanem élelmiszerbiztonsági kérdés! "A legszebb konyhakertek" program meghirdetésével szeretnénk elismerésben részesíteni a kertművelőket, akik a konyhakertek kialakítására, művelésre, az egészséges és biztonságos élelmiszer előállításra nagy gondot fordítanak. 2012-ben, amikor az első 22 kertnevezés megtörtént elképzelhetetlennek tűnt, hogy 818 településről, 17 726 kert és 117 834 kertművelő fogja követni példájukat. A megbecsülés, az elismerés iránti vágy, valamit a versenyszellem már eddig 685 óvodát, 142 általános iskolát és 261 középiskolát vonzott be a programba.

Érvényes
Kategória
Mezőgazdaság

Pályázati felhívás amatőr bábtervezőknek tárgybábok megtervezésére és elkészítésére

A Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot hirdet amatőr bábtervezők részére Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményéhez kapcsolódó tárgybábok megtervezésére és elkészítésére a Petőfi Sándor emlékév keretében 2022 őszén induló János vitéz (h)arcai című utazó múzeumpedagógiai foglalkozáshoz. A nyertes pályaművek az előbbi kezdeményezés részeként bejárják az országot.

Érvényes

Stratégiai K+F Műhelyek

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett Stratégiai K+F Műhelyek pályázati felhívás célja a felsőoktatási intézmények olyan szellemi műhelyeit támogatja, amelyek kutatási tevékenysége, vagy kreatív értékteremtése a társadalomban tapasztalható konkrét problémák megoldására irányul. A Felhívás különböző társadalmi problémák megoldására olyan újszerű megoldások kifejlesztését vagy kutatását támogatja, amelyek hatékonyabbak, eredményesebbek vagy fenntarthatóbbak a már létező megoldásoknál, és/vagy a támogatást igénylő környezetében nem állnak rendelkezésre.

Érvényes
Pályázhat
Intézmények

Modem-díj

2018 után újra meghirdetjük a MODEM-díjat, amelyet egy pályakezdő magyar alkotó nyerhet el. Ha magyarországi felsőoktatási intézményben szerezted művészeti diplomádat 2017. és 2022. között vagy idén fejezed be a tanulmányaidat, továbbá vállalod, hogy együttműködsz a MODEM-mel, betartod a határidőket és elfogadod a szakmai zsűri döntését, akkor küldd be pályázatod.

Érvényes
Kategória
DíjMűvészet

BCSDH Fenntartható jövőért díj 2022

A jelenlegi helyzet komoly kihívások elé állítja az üzleti szereplőket. Ez még inkább a gyors cselekvésre, a rendszereink fenntarthatóbbá történő átalakítására kell, hogy ösztönözzön bennünket. A Fenntartható jövőért díjat ebben az évben azokra a területekre összpontosítva hirdetjük meg, ahol a rendszerek átalakítására a legnagyobb hatása van a vállalatoknak.

Érvényes
Kategória
Díj
Pályázhat
Vállalkozások

IV. Kárpát-medencei Színjátszó, Filmes tábor

A Kárpát-medence magyarlakta településein élő nem hivatásos színjátszóknak, színjátszó rendezőknek és drámaíróknak ajánljuk a tábort. Azt szeretnénk, ha Erdély, Partium, Délvidék (szlovéniai, horvátországi, szerbiai magyarok), Felvidék, Kárpátalja, Magyarország, területéről jelentkeznének színjátszók, drámaírásra vállalkozók/fiatal drámaírók.

Érvényes
Kategória
Gyermek, ifjúság
🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem