Európai Vállalkozásfejlesztési Díj 2022

Határidő
2022. 05. 31., 2022. 07. 25.
Érvényes
Pályázhat
vállalkozások és a vállalkozáspolitika legsikeresebb támogatói

Európai Vállalkozásfejlesztési Díj 2022


Pályázati kiírás
"Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj" felhívás Európa-szerte felkutatja és elismeri a vállalkozások és a vállalkozáspolitika legsikeresebb támogatóit, bemutatja a legjobb gyakorlatokat, tudatosítja a vállalkozás hozzáadott értékét, valamint bátorítja a potenciális vállalkozókat.
A Díj hat kategóriában nyerhető el:

- A vállalkozói kedv ösztönzése
Olyan nemzeti, regionális vagy helyi szintű kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek különösen a fiatalok és a nők körében népszerűsítik a vállalkozói gondolkodásmódot.

- A vállalkozói ismeretek növelése
Elismeri azokat a nemzeti, regionális és helyi szintű kezdeményezéseket, amelyek a vállalkozói, vezetői és munkavállalói készségek fejlesztését célozzák meg.
- Az üzleti környezet fejlesztése és a digitális átállás támogatása
Elismerésben részesíti azokat az országos, regionális vagy helyi szintű innovatív intézkedéseket és kezdeményezéseket, amelyek megmutatják, hogy Európa a legvonzóbb hely arra, hogy a vállalkozások elinduljanak, működjenek, növekedjenek és terjeszkedjenek a belső piacon, közelebb hozzák a vállalkozásokhoz a jogalkotási és közigazgatási folyamatokat, szorgalmazzák a "Gondolj először kicsiben" elv megvalósítását a kis- és középvállalkozások érdekében, továbbá támogatják a vállalkozások digitális átállását, lehetővé téve számukra bármilyen digitális technológia, termék és/vagy szolgáltatás fejlesztését, értékesítését és használatát.

- A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése
Olyan kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek arra ösztönzik a vállalkozásokat, különösen a kis- és középvállalkozásokat, hogy minél jobban profitáljanak az Európai Unión belüli és kívüli piacok által kínált lehetőségekből.

- A fenntarthatóságra történő átállás támogatása
Azoknak a nemzeti, regionális vagy helyi szintű intézkedéseknek és kezdeményezéseket nyújt elismerést, amelyek támogatják a fenntartható átállást és olyan környezeti szempontokat támogatnak, mint a körkörös gazdaság, klímasemlegesség, a tiszta energia, erőforrás-hatékonyság és biológiai sokszínűség, például fenntartható készségfejlesztés és partnerkeresés, valamint finanszírozás révén.

- Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért
Hatóságok, valamint olyan országos, regionális vagy helyi (PPP-konstrukcióban működő) kezdeményezések számára nyújt elismerést, amelyek támogatják a kis- és középvállalkozások társadalmi szerepvállalását. Ebben a kategóriában a hátrányos helyzetű csoportok, például munkanélküliek, különösen a tartósan munkanélküliek, bevándorlók, mozgáskorlátozottak, vagy etnikai kisebbségből származók vállalkozási erőfeszítéseit díjazzák.

A Zsűri Fődíját, amely hat kategóriából kerülhet ki, az a pályázat kapja meg, amely Európa legkreatívabb, és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.
Tehát, ha szervezetük nemzeti, regionális vagy helyi hatóság, vagy a köz- és magánszféra közötti partnerség körébe tartozik, bárhol az EU-ban, vagy bármely, a COSME programhoz, és olyan sikeres kezdeményezésen dolgozott, amely erősítette a térség gazdasági életét akár nemzeti, regionális vagy helyi szinten, akkor biztatjuk a részvételre!
A díj elbírálása két fordulóban történik. A jelentkezők kizárólag a nemzeti kiválasztást követően juthatnak be a Díj európai szakaszába. Egy magas rangú tagokból álló zsűri választja ki a nyerteseket, az ünnepélyes eredményhirdetésre 2022. novemberében kerül sor, várhatóan Csehországban.

A pályázatok beküldésének határideje:
Nemzeti forduló: 2022. május 31.
Európai forduló: 2022. július 25.
További felvilágosítás a nemzeti kapcsolattartótól kérhető:
E-mail: Kretz Ádám kkvdij@itm.gov.hu

Postai cím:
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Vállalkozásfejlesztési Főosztály
1011. Budapest, Fő utca 44-50.
Az Európai Bizottság kezdeményezése,
Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság
https://kormany.hu

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem