A Nem Adom Fel Alapítvány büszkén jelentette be a mai napon (2024.04.30) a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben megrendezett sajtótájékoztatóján, hogy sikerrel zárult a Baross utcai támogatott lakhatási projekt a Józsefvárosban. Az alapítvány támogatott lakhatás projektje az önálló életvitelt segíti elő a fogyatékossággal élő személyek számára. 154 négyzetméteres, két szintes lakóegységet újítottak fel a Baross utca-Vasas köz sarkán lévő épületben, amely mostantól 8 fogyatékossággal élő személynek ad komfortos, családias otthont a mindennapokban.  

 

A földszinten egy akadálymentes lakóegység, mosdó, fürdőszoba, nagy közösségi tér és konyha található, míg az emelet négy saját fürdőszobával rendelkező lakóteret kínál a lakóknak. Az ingatlan berendezésében és megvalósításában számos cég és vállalkozás nyújtott támogatást, amelyek hozzájárultak a projekt sikeréhez. A társadalmi felelősségvállalásról beszélt többek között az Arezzo Design Kft. képviseletében Jelinek - Várhegyi Katalin: “Példát szeretnék mutatni és ösztönözni mindazzal, hogy tehetünk azért, hogy könnyebben, jobban és boldogabban élhessünk.” Ezt hangsúlyozta az IKEA részéről Bálint Attila Sustainability Responsible HU market, a Nem Adom Fel Alapítvány szellemiségében megtalálta azt a csatlakozási pontot, amely a cégük számára is rendkívül fontos. Az Új-Ház Centrum Bau Star 98 Kft, és a SIKA jelenlévő képviselői is hangsúlyozták, a fogyatékossággal élők támogatásának fontosságát.  

 

Jelen volt Büttl Ferenc a Fővárosi Szociális Alap ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a pályázat keretében 20 nyertes pályázat született, és látható, hogy jelen esetben rendkívül jó helyre került az összeg.   

 

A Baross utcai támogatott lakhatási projekt nem csak a lakók, hanem családjaik, valamint a budapesti és józsefvárosi közösség számára is jelentős előrelépést jelent. Az ünnepélyes megnyitón az beköltözők és hozzátartozóik először tekintették meg a teljesen berendezett lakóegységeket, amelyek új otthonukként szolgálnak majd. Safranek Sára beköltöző, szavaival élve: “Szeretnék én is kirepülni a családi fészekből! Ez olyan boldoggá tesz!”   

 

A Nem Adom Fel Alapítvány köszönetet mondott minden résztvevőnek és támogatónak, akik segítségével megvalósulhatott ez a kiemelkedő projekt. A sajtótájékoztató végén Papp Szabolcs alapítványi szóvivő záró gondolatait osztotta meg, hangsúlyozva, hogy a projekt megvalósítása csak közös erőfeszítéssel lehetséges.  

 

Forrás: Nem adom Fel Alapítvány