100 szóban Veszprém

Határidő
Érvényes
Pályázhat
nemtől, kortól, társadalmi helyzettől függetlenül minden magyarul tudó számára elérhetővé tesszük

100 szóban Veszprém


Veszprémi történetek és hangulatok 100 szóban leírva, 50 döntős, első 3 díjazott és 2 különdíjas (18 év alatti + közönségdíjas)
A kultúra fővárosát Magyarország adja Európának 2023-ban, ezért megnyitjuk a csatlakozás lehetőségét Veszprém határain túl is mindazok számára, akiknek van százszónyi emlékük, mondanivalójuk, történetük Veszprémről.
Szándékunk szerint sokakkal együtt építhetjük Európa legújabb kulturális fővárosát.

Pályázatunkat nemtől, kortól, társadalmi helyzettől függetlenül minden magyarul tudó számára elérhetővé tesszük.
A helyiek mellett a város vagy akár az ország határain túlról bárki megírhatja Veszprémhez fűződő emlékeit, érzéseit, hangulatait. Diákévek kalandjai, ősök története, de akár a feledhetetlen fesztiválélmény, vagyis tulajdonképpen bármi jöhet, ami Veszprémhez köti a pályázót.
Egyetlen szigorú feltételnek kell megfelelni: összesen 100 szó! Ennyi legyen a történet terjedelme, ne több.
Pályázni augusztus végéig lehet, a díjátadóra 2022. október 18-án, a Magyar Regényírás Napján kerül sor.

A legjobbakat illusztrálva publikáljuk online felületeken és podcast-feldolgozás is készül belőlük. A döntőbe jutott történetekből a későbbiekben születhet akár hangoskönyv, helyi tananyag, színmű, felolvasóest, hetilap-rovat, vagy városmarketingelem is.
A pályázat gazdája és szervezője a StúDió Veszprém Podcast, szakmai együttműködő partnere a Plagio Fundacion (Santiago, Chile).

A pályázat célja
Kortárs történetek gyűjtése Veszprémről a ma élő emberek irodalmi jellegű írásművein keresztül.
Széles részvételi lehetőséget kívánunk biztosítani a város kollektív képzeletének alakításában, kapcsolódást a közösségi identitásformáláshoz.

Részvételi feltételek
A szervezők kivételével bárki részt vehet a pályázaton, aki magyar nyelvű saját írásművel jelentkezik, amely nem haladja meg a 100 szó terjedelmet (kevesebb lehet), illetve a szöveg máshol még nem jelent meg.

Semmilyen megkötés vagy előírás nincs arra nézve, hogy a szöveg milyen módon kapcsolódjon Veszprémhez, tehát bárhogy, bármilyen összefüggésben megjelenhet a régmúlt béli és a mai Veszprém.
Egy szerző több írásművel is pályázhat.

Zsűrizés
Az írásműveket előminősítjük (ne haladja meg a 100 szót, feleljen meg az irodalmi jellegnek), majd a legjobb 50-et anonim módon átadjuk értékelésre a zsűrinek, illetve közönségszavazásra bocsátjuk online felületünkön.
A zsűri választja ki a legjobb 3 történetet, illetve a 18 év alattiak kategóriájának első helyezettjét. A közönségtől legtöbb szavazatot kapott írásmű közönségdíjas lesz.

Zsűritagok: dr. Praznovszky Mihály irodalmár, Géczi János író, Nyáry Krisztián író

Jelentkezés a pályázatra
A palyazat@100szoban.hu e-mailcímre kell beküldeni az írásművet.
A 100 szót meg nem haladó szöveg lehet az email melléklete (bármilyen szövegformátumú fájl csatolásával) vagy magában a levélben elhelyezve is küldhető. A pályázat benyújtási határideje: 2022. augusztus 20., 23 óra 59 perc

Az írásművet tartalmazó levélben szerepelnie kell:
a szerző azonosítását lehetővé tevő név, írói álnév vagy "jelige", valamint a későbbi közvetlen kapcsolatfelvételhez szükséges email-cím. Ezek hiányában a pályázat nem érvényes. Az adatokat az Adatkezelési tájékoztatóban leírt módon kezeljük, a zsűrinek döntésük meghozataláig nem adjuk át.
Ha a pályázó úgy kívánja, kizárólag írói álnevét ismerheti meg a nyilvánosság és a zsűri.
A pályázat lezárását követően sem fedjük fel kilétét az ekként rendelkező alkotónak. Az írásmű a www.100szoban.hu weboldalon keresztül is benyújtható az erre szolgáló űrlap kitöltésével. Az így benyújtott pályázatokra vonatkozó feltételek és szabályok azonosak a emailben beküldöttekével.

FIGYELEM!
A névelők és igekötők szavaknak számítanak, az írásjelek nem! Az írásmű címe nem számít bele a 100 szóba. 100 szónál rövidebb írásművekkel is lehet pályázni.
A pályázó a beküldött írásmű eredetiségéért maga felel, a szervezőknek nem áll módjukban ellenőrizni a szerzőként szereplő személy és az írásmű kapcsolatát.
A zsűrizésben részt vevő írásművek felhasználási jogának átruházásáról, illetve a személyes adatok kezeléséről a szervezők által az előminősítést követően megküldött nyilatkozatban rendelkeznek majd a pályázók. Az adatvédelmi és szerzői jogi szabályok szigorú betartása miatt csak azok vehetnek részt a zsűrizési folyamatban, akik nyilatkozatukat megküldik a szervezőknek.

Díjazás
Pénzdíjban részesül a zsűri által kiválasztott első 3 helyezett (150 000-100 000-80 000 Ft) és a 18 év alatti kategória legjobbja (80 000 Ft), valamint a közönség által kiválasztott alkotó (80 000 Ft). Egy szerző több díjat is elnyerhet.
A döntősök (zsűrizésre kiválasztott 50 mű szerzője) digitális emléklapot kapnak.
A nyerteseket 2022. október első hetében emailben értesítjük, a díjátadó rendezvényre 2022. október 18-án, a Magyar Regényírás Napján kerül sor.
A pénzdíjakat nem állami vagy önkormányzati forrásból fedezzük. A pályázat lebonyolításához szükséges anyagiakat azok a vállalatok biztosítják, amelyek csatlakoztak Támogatói Klubunkhoz.

KAPCSOLAT A SZERVEZŐKKEL:
A "100 szóban Veszprém" történetíró
pályázattal kapcsolatban az
kapcsolat@100szoban.hu
címen kereshetők a szervezők.
A PÁLYÁZAT SZERVEZŐJE A STÚDIÓ VESZPRÉM PODCAST
https://100szoban.hu/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem