A kiíró február 25-ig mehosszabbította a határidőt.

47. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

Határidő
Érvényes
Pályázhat
minden 14-18 év közötti középiskolás

47. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat


PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és
Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti
a 47. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot,
és 2024. április hó 2-5.-ig
Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers-, próza- és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14-18 év közötti középiskolás magyar nyelvű írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal, de elfogadunk azonos terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is).

A pályázat nem jeligés. A pályázatokat e-mailben vagy postai úton kérjük beküldeni!
- csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu e-mailcímre várjuk a pályázatokat, amelyeket ez esetben postán nem szükséges elküldeni. Kérjük, hogy minden pályázó pályázata első oldalán tüntesse fel nevét, címét, e-mailcímét, telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Ha valaki több kategóriában pályázik, akkor több mellékletet küldjön, külön mellékletben összefűzve a verseket, külön összefűzve a prózákat stb., megfelelő megnevezéssel: "XY versei", "XY prózái" stb. Lehetőleg a pályázat minden oldalán szerepeljen a beküldő neve!
- egy példányban kérjük a pályázatot, és ez esetben e-mailben nem szükséges ugyanazt beküldeni. Ha valaki több kategóriában is pályázik, kategóriánként külön borítékban küldje a pályázatát. A borítékra kérjük ráírni, hogy "verspályázat" vagy "prózapályázat" stb. A pályázat első oldalán szerepeljen a beküldő neve, címe, e­mailcíme, telefonszáma és iskolája neve, címe. Postacímünk: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.

A beküldött pályaművek egyénenkénti írásbeli értékelését a zsűri nem vállalja.
Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli az írásokat és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2024. március 14-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak részére a részvétel díjmentes, kérésre útiköltségtérítést fizetünk. A díjazottak oklevélben és szerény pénzjutalomban részesülnek.
Várjuk a pályázatokat és a rendezők nevében minden pályázónak jó munkát kívánunk!
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem