A hősöm és én

Határidő
Érvényes
Kategória
Közművelődés
Pályázhat
bárki

A hősöm és én


A Kádár-kor sztárelőadóival való találkozásokról szóló történeteket vár a beatkorszak-blog
(Pályázati felhívás)

Hajnali kávé a roadok között vagy a dedikált papírzsepi, ami örök emlék marad. Egy focimeccs az építőtáborban, ahol kötényt adott a kedvenc gitárosod, egy félszeg párbeszéd a dobossal vagy egy váratlan helyzet, amelyben felbukkant az előadó, akiért régóta rajongsz. A Volt egyszer egy beatkorszak-blog, a Beatkorszak Projekt és a Hangőr Egyesület pénzdíjas felhívására bárki küldhet egy írást, aki szívesen elmesélné a hősével való nagy találkozás sztoriját.

Remek érzés lassú, téli estéken feltenni a kedvenc lemezünk, és végighallgatni a számokat, amik ezer és ezer emléket hívnak elő. Hasonlóan szívmelengető felidézni a koncerteket, melyeken a párunkkal, a barátokkal, illetve száz meg száz ismeretlennel voltunk jelen. A hősöm és én című pályázat kiíróit viszont azok a nem várt, meghökkentő és meglepetésszerű pillanatok érdeklik, amiket a kedvenceikkel való négyszemközti találkozás során éltek át a hazai könnyűzene szerelmesei.

A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, a Beatkorszak Projekt és a Hangőr Egyesület a 2020-as "Hogyha hallom én, minden az enyém!", az egy évvel később, Filléres emlékeink címmel, majd a 2023-ban a legjobb fesztiválos történetek témakörében kiírt pályázatok sikerén felbuzdulva negyedszer is közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit.

Olyan, 1500-5000 leütés terjedelmű anekdotákat, tárcákat, visszaemlékezéseket, egyperceseket várnak, amelyek felidéznek egy alkalmat, amikor a rajongók nem a színpadon látták viszont a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek hőseit, hanem lehetőségük nyílt beszélgetni is velük. A pályázat meghirdetői azokra a nem-mindennapi találkozásokra kíváncsiak, amikor nem az emelvényről és nem a dalaikon keresztül szóltak közönség tagjaihoz a beat- és a rockkorszak sztárjai, hanem az utcán, a sportpályán, a lelátón, a kocsmában, a ruhaüzletben, nyaralás alatt vagy más képtelen helyzetben futottak össze velük.

A legsikerültebb írásokat megjelentetik a Volt egyszer egy beatkorszak- blogon, szerzőiket pedig értékes rocktörténeti könyvcsomaggal jutalmazzák, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője pedig ezen felül 50 000, 30 000, illetve 20 000 forintos jutalomban is részesül.
Az elbeszélt időszak miliőjét bemutató történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, azonban a pályázat kiírói kizárólag olyan fényképeket fogadnak el, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.

Az írásokat és a kérdéseket a palyazat@beatkorszak.hu címre várják.
Beküldési határidő: 2024. június 2.
https://beatkorszak.blog.hu/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem