A jövő zenészei

Határidő
Érvényes
Kiíró
Zene Háza
Pályázhat
zeneiskolások

A jövő zenészei


"A jövő zenészei" - felhívás zeneiskolások számára

A felhívás célja és részletei

A "jövő zenészei" programsorozat - az intézmény küldetéséhez kapcsolódva - ígéretes fiatal zenészek bemutatkozására ad lehetőséget a Zene Házában. A program célja, hogy megmutassa a zenei oktatás sokszínűségét, inspirálja és lelkesítse a zenét tanuló diákokat és tanáraikat a fellépési lehetőséggel, és napközben is zenei előadásokkal töltse meg a Zene Háza közösségi tereit.

Zenei műfajtól függetlenül a Zene Háza szóló- és több fős zenei formációkból álló együttesek bemutatkozására ad lehetőséget: kizárólag hangszeres formáció esetén a jelentkezők száma 5-10 fő, kórus vagy vegyes formációk esetében maximum 25 fő jelentkezését várjuk.

A zeneiskolák vagy zenetanárok diákjaikkal minimum 20, maximum 45 perces koncerttervvel jelentkezhetnek, amelyben több formáció is felléphet, azonban egy formáció csak egy jelentkezést adhat be a kategóriában. A programsorozat fellépői saját hangszereiken mutathatják be produkcióikat, a Zene Háza szükség esetén elektromos zongorát biztosít. 

A jövő zenészei programsorozat keretében a győztes formációk 2024. szeptember 12. és 2025. június 15. között, várhatóan csütörtök délutáni időpontokban léphetnek fel a Zene Háza közösségi tereiben. A Zene Háza a győztes produkciók résztvevőinek - az élményteljes koncert és tapasztalatszerzés lehetősége mellett - ingyenes belépőt biztosít a fellépés napján a Hangdimenziók - zenei utazások térben és időben című állandó kiállításra.

Kik választják ki a jelentkezőket?
A jövő zenészei program résztvevőit,a Zene Háza programszerkesztői csapata külső zenei szerkesztők bevonásával választja ki.

Kiválasztás szempontjai
- a produkció művészeti koncepciója és tartalma
- a sokszínűség megjelenése műfaj, korosztály, zenei stílus és formáció tekintetében
- technikai megvalósíthatóság

Jelentkezők köre
Bármely magyarországi székhelyű zeneiskola, alap- és középfokú művészeti iskola és zenepedagógiai tevékenységet folytató oktató. Felhívjuk a magánszemélyként pályázók figyelmét, hogy pozitív elbírálás esetén adószámmal rendelkező pénzügyi lebonyolító igénybevétele szükséges!

A jövő zenészei programra az alábbi adatlap kitöltésével lehet jelentkezni.
Jelentkezési határidő: 2024. június 15. éjfél
https://zenehaza.hu/fringe-programok-felhivas-fiatal-feltorekvo-es-hobbizeneszek-szamara#a-jovo-zeneszei-felhivas-zeneiskolasok-szamara-38-0

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem