Animációs verseny diákoknak és oktatóknak

Határidő
Érvényes
Pályázhat
diákok és oktatók

Animációs verseny diákoknak és oktatóknak


Diák esetleg oktató vagy?
Érdekel a befogadás témája?
Csatlakozz az Animasyros Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyéhez!

Az ANIMASYROS Nemzetközi Animációs Fesztivál a legnagyobb animációs fesztivál Görögországban. Az EU által társfinanszírozott Látszom “Animáció és Multimédia használata az inkluzív oktatásért” projekt résztvevőjeként az Animasyros nagy örömmel hirdet videó animációs versenyt diákok és oktatók számára.

Szívesen fogadunk videó animációs nevezéseket bármely szabadon választott animációs technikával a befogadás témájában. Mit jelent másnak lenni? Milyen érzés? Hogyan írnád le a sokszínűséget? Hogyan kapcsolódunk egymáshoz, hogy kommunikálunk és hogyan élünk együtt azokkal, akikről azt gondoljuk, hogy mások, mint mi? És végül mondhatjuk, hogy vannak “más” emberek? Vagy csak egyediek?

Engedd el a fantáziád! Alkosd meg, fesd le, faragd ki, mozgasd, filmezd le, hangosítsd vagy zenésítsd meg, írd le szavakkal a gondolataidat, keltsd őket életre és készíts animációs filmet!

A verseny nyitott iskolai csoportoknak, egyéneknek, akik oktatási háttérrel rendelkeznek (iskolák, szervezetek, műhelyek, tanodák, szakkörök, etc.).
A legjobb filmeket a görögországi Syros-szigetén rendezett 2022-es Animasyros Nemzetközi Animációs Fesztiválon fogják bemutatni (2022. szeptember 20-25.) egy különleges szekciókban, melyet a Látszom projektnek és a befogadó oktatásnak szentelünk. A győztes csapat Syros-szigetére utazhatnak, hogy a fesztiválon mutathassa be alkotását.
Csatlakozz hozzánk az animáció izgalmas világába!

A VERSENY
Miről szól a verseny?
Az animációs versenyt azért hirdetjük, hogy képzett oktatási szakembereket, és gyerekeket motiváljunk a részvételre: egy maximum 3 perces animációs videó elkészítésére a sajátos nevelési igényű és fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok sikeres inklúziójáról többségi oktatási intézményekben.

Kik jelentkezhetnek?
A verseny nyitott gyerekeknek és fiataloknak 18 éves korig a négy projektpartner országból (Ciprus, Görögország, Magyarország és Lengyelország). Nevezéseket fogadunk általános és sajátos nevelési igénnyel kapcsolatos oktatási intézményektől, műhelyektől, tanodáktól, szakköröktől és egyéni jelentkezőktől.

Mikor és hogyan lehet jelentkezni a versenyre?
Nevezd filmed MP4 Full HD formátumban az education2@animasyros.gr emailcímre 2022. június 30-ig.
Itt található bővebb információ a részvételi feltételekről:
https://kezenfogva.hu/files/kezenfogva/csatolt/i_am_reszveteli_feltetelek.pdf

Jelentkezési lap:
https://kezenfogva.hu/files/kezenfogva/csatolt/i_am_application_form_hun.docx

És most mi következik?
Minden ország nyertes munkáját bemutatjuk az Animasyros Nemzetközi Animációs Fesztiválon 2022. szeptember 20-25. között a görögországi Syros-szigetén. A filmeket a befogadó oktatásnak dedikált szekcióban fogjuk bemutatni. A nyertes videókat más európai animációs fesztiválokon is disszemináljuk honlapunk, a közösségi média és partnereink segítségével. Minden ország nyertes csapata közös munkájuk jutalmául részt vehet az animációs fesztiválon. Magyarországról a nyertes csapatból maximum 5 fő (4 tanuló és 1 kísérő tanár) vehet részt a fesztiválon.

https://kezenfogva.hu/i_am_animacios_verseny


A fesztivál
Az Animasyros Nemzetközi Animációs Fesztivál a görög Syros-szigeten kerül megrendezésre 2008 óta. A bemutatott filmek művészi teljesítményének bemutatása mellett nem-formális pedagógiai tevékenységet végzünk gyerekek, kamaszok, felnőttek, fogyatékos személyek, idősek és sérülékeny társadalmi csoportok tagjaival. Az elmúlt 15 év aktivitása alapján az Animasyros több, mint 120 oktatási műhelyt vezetett és több, mint 90 animációs rövidfilmet készített a műhelyek eredményeként.
Tudj meg többet az Animasyros oktatási tevékenységéről és inspirálódj:
https://animasyros.gr/animation-techniques
Rövid tájékoztató az animációs technikákról:
https://animasyros.gr/movie-creation-guide-for-kids
Itt található az Animasyros 13 Mérföldkő elnevezésű oktatási műhelyéről több információ:
https://animasyros.gr/13-workshops-milestones-in-the-history-of-the-festival
Itt látható az összes animációs kisfilm az Animasyros műhelyek résztvevőitől:
Animasyros Vimeo-oldal: www.vimeo.com/animasyros

Több információ a Látszom projektről:
https://inclusiveeducation.eu/
info@inclusiveeducation.eu
Magyar nyelvű animációs kézikönyv segítségül:
https://kezenfogva.hu/files/kezenfogva/csatolt/animation_techniques_hun.pdf
További információ kérdés esetén: kovacs.annamaria@kezenfogva.hu
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem