Badur Inkubációs Program

Határidő
Érvényes
Pályázhat
szervezetek, társadalmi vállalkozások, illetve kezdeményezések

Badur Inkubációs Program


A Badur Inkubációs Program diagnózus alapú, komplex és egyénre szabott szervezetfejlesztést biztosít csoportos képzési workshopok, egyéni tanácsadás/fejlesztés és pénzügyi támogatás formájában civil szervezeteknek, társadalmi vállalkozásoknak, illetve kezdeményezéseknek. Célunk, hogy a szervezetek ebben a mindig változó társadalmi, politikai, financiális környezetben is stabilan, fenntartható és professzionális módon, az erőforrásokat a legjobban kihasználva valósíthassák meg missziójukat.

A jelenlegi program a Badur Alapítvány korábbi szervezet- és társadalmi vállalkozásokat fejlesztő programjainak (Rezíliencia Pilot Program, Ugródeszka Program, Keltető Program) eredményeként jött létre és az alábbi fókuszterületeket határozta meg:
- Stratégiai célok és lépések meghatározása, felülvizsgálata
- Vezető-, és szervezetfejlesztés, Önkéntes menedzsment
- Pénzügyi tervezés és menedzsment
- Üzleti modell-, és vállalkozásfejlesztés (társadalmi vállalkozásoknak)
- Forrásteremtés (Fundraising)
- Vállalati partnerség
- Kommunikáció
- Hatásmérés

Miért érdemes jelentkezni?
- Segítséget kaptok stratégiai szintű áttekintéshez, hogy a leghatékonyabban tudjátok elérni a kitűzött céljaitokat.
- Szervezeti öndiagnózist készítetek, amihez szakértői támogatást kaptok, és elkészítitek a szervezet fejlesztési tervét vagy társadalmi vállalkozás esetén üzleti tervét.
- Könnyen beépíthető, akár már a workshopok másnapjától is alkalmazható jól bevált gyakorlatokat, technikákat kaptok a szektor elismert szakembereitől és fejlesztőitől.
- Hasonló életciklusban lévő szervezetektől/ társadalmi vállalkozásoktól tanulhattok, bővíthetitek kapcsolati rendszereteket a szektor szereplőivel.
- Hosszú távon a program az átadott tudásanyag beépítése, illetve a fejlesztési/üzleti tervek megvalósítása révén hozzájárul a szervezeti stabilitás és ellenállóképesség megteremtéséhez, megőrzéséhez.

Célcsoport
Azoknak a civil szervezeteknek, társadalmi vállalkozásoknak, illetve kezdeményezéseknek a jelentkezését várjuk, amelyeknek missziója a (halmozottan) hátrányos helyzetű csoportok, közösségek életminőségének javítása és legalább 2 éves tapasztalattal rendelkeznek az adott közösség támogatásában (részletek a Programleírásban).

Közreműködők
Az Inkubációs Program kezdeményezője és megvalósítója a Badur Alapítvány, szakmai partnere a SIMPACT Közhasznú Nonprofit Kft.

A program felépítése
A program 1 éves képzési és egyéni fejlesztési szakaszból, 2 éves megvalósítási és 1 éves monitorozási szakaszból áll.
A program megvalósítási szakaszában 6-8 szervezet, társadalmi vállalkozás Badur partnerként szakmai és pénzügyi támogatást kaphat a fejlesztési igényeikre szabva. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg 30 000 000 Ft.

Pályázati határidő és kapcsolat
A jelentkezni a Jelentkezési lap és mellékletei (Szándéknyilatkozat, Adatvédelmi Nyilatkozat, csapattagok önéletrajzai) elküldésével lehetséges az applications@badurfoundation.org e-mailcímre.
A jelentkezéseket 2023. február 17-én 24.00 óráig várjuk.

Információs nap
2023. február 2-án online információs alkalmat tartunk 10 és 12 óra között, melyre az alábbi linken lehet csatlakozni: https://us06web.zoom.us/j/83542153424

 

Letölthető dokumantumok

Programleírás

Jelentkezési lap


 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem