Csodálatos barlangvilág 2023

Határidő
Érvényes
Pályázhat
1. korcsoport: 7-8 éves diákok 2. korcsoport: 9-10 éves diákok 3. korcsoport: 11-12 éves diákok

Csodálatos barlangvilág 2023


FOLYTASD A RAJZOT - KÉSZÍTS ÚJ BARLANGOT
A Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat (MKBT) segítségével ismét ingyenes rajzpályázatot hirdet.

Pályázati korcsoportok:
1. korcsoport: 7-8 éves diákok
2. korcsoport: 9-10 éves diákok
3. korcsoport: 11-12 éves diákok

Beérkezési határidő: 2023. április 19.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy ez nem azonos a feladási határidővel, a határidőn túl beérkező pályaműveket idő hiányában nem tudjuk elbírálni!

Feladat:
Folytasd a megadott kisméretű rajzot! Ezt az egyszerű görbe vonalat a kereténél vágd ki, tedd tetszőleges helyre a rajzlapra! Mindegy milyen irányba ragasztod, lehet fektetett, akár tarthatod fejjel lefelé is. Milyen barlang alakul ki ha tovább rajzolod? Mi lehet eb­ből a vonalból? Barlangi képződmények, cseppkövek részletei, esetleg egy titokzatos barlangi élőlény, vagy valami más, ami a barlangászok tevékenységéhez kapcsolódik? Használd ki a rajzlapod teljes felületét!
Nincs jó vagy rossz megoldás, hagyatkozz a fantáziádra!
(Csoportos felhasználáshoz, a kiinduláshoz szükséges rajz a pályázati kiírás végén nyomtathatóan, sokszorosítva megtalálható.)

Technikai követelmények:
- A/4-es méret (álló vagy fekvő kompozíció)
- Tetszőlegesen választott színes, vagy fekete-fehér eszköz (pl., filctoll, színes ceruza, monotípia, zsírkréta, pasztellkréta, akvarell, tempera; grafikai technikák: linómetszet, papír­metszet stb.) vagy vegyes technika.
A rajzlap síkjából jelentősen kidomborodó törékeny vagy lemorzsolódó részekkel rendel­kező alkotásokat, fotómontázst, illetve a számítógépes grafikát kérjük mellőzni. A munkák egységes paszpartut kapnak, így keretezésük nem szükséges. Nagyobb méretet nem áll módunkban kiállítani.

A pályaművek beadási módja: Postai úton lezárt borítékban.
Cím: MKBT, Budapest, Pusztaszeri út 35. 1025
A borítékon kérjük feltüntetni: "Csodálatos barlangvilág rajzpályázat"
Kérjük, hogy a pályamű hátlapján szerepeljenek az alábbi információk: pályázó neve, pontos életkora (a pályamű készítésekor), az alkotás címe, technikája, szülő vagy felkészítő tanár neve, e-mailcíme, (esetleg telefonszáma) az oktatási intézmény neve és címe. Javasoljuk a csatolt fejléc nyomtatott használatát. Kérjük, töltsék ki pon­tosan, ezek hiánya munkánkat jelentősen megnehezíti. Határidőn túl érkező, vagy más méretben készült rajzot nem áll módunkban elfogadni. Kérjük a korhatár betartását is. Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen. A munkákat alkotómű­vészekből és barlangászokból álló szakmai zsűri bírálja el.
A legjobb 40 alkotásból és a díjnyertes munkákból eredményhirdetéssel egybekötött kiál­lítást rendezünk.

A. kiállítás helyszíne:
K11 Művészeti és Kulturális Központ, Budapest, 1075, Király utca 11.
A kiállítás megnyitó időpontja: 2023. május 13. (szombat) 13 óra. A kiállításon 40 rajz szerepel: a 9 helyezett és 31 kiválogatott mű, melyek közül egy közönségdíjas. A he­lyezetteket és a kiállított művek alkotóit e-mailben értesítjük április 28-ig. A kiállítás május 28-ig tart. A pálya műveket később lehetőség szerint barlangász találkozókon is kiállítjuk.

Közönségdíj: Egy alkotást jutalmazunk közönségdíjjal, mely a kiállítás megnyitóján helyi szavazással dől el.

Díjazás: Minden helyezett (a közönségdíjas is) részt vehet egy ingyenes, szervezett overallos barlangtúrán, melyen képzett, tapasztalt túravezetők nyújtanak szakszerű segítséget. Időpont: szeptember, részletek később. Helyszín: Budapest, Mátyás-hegyi barlang. A túrához sisakot, fejlámpát az adott egyesület biztosít. A részleteket, időpontot, egyéb tudnivalókat később (e-mailben) egyeztetjük az érintettekkel. A felkészítő pedagógus vagy tanulónként egy szülő (vagy kísérő) szintén részt vehet a barlangtúrán.

Egyéb ajándékok: - emléklap, barlangi belépő, barlanggal, természettel kapcsolatos kiadványok, magazin előfizetés, denevéres ceruzák, képeslapok és egyéb meglepetések

Jogi feltételek: A pályázat benyújtásával a pályázó, illetve törvényes képviselője elfo­gadja a pályázati kiírás feltételeit, hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület és az MKBT az általa kiválasztott műveket felhasználja, kiállítsa, közzé tegye és internetes felületein feltüntesse a pályázó nevét, korát, helyezését és az alkotás címét. Egyéb adatokat harmadik személynek nem adjuk ki. A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályamunkákat nem áll módunkban visszajuttatni.
Egyéb információt Lénárt Ibolya nyújt a speleomyotis2@gmail.com e-mailcímen.
Jó munkát, eredményes felkészülést kíván a Speleo Myotis Barlangkutató Egyesület!

 

Támogatóink:
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park
- Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
- Karsztvízgazda Bt.
- Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat
- Turista magazin

 

A teljes kiírás az adatlappal és a "sokszorosított" rajzzal

 

Plakát
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem