Együttható - Hosszú Hétvége

Határidő
Érvényes
Pályázhat
Magánszemélyek

Együttható - Hosszú Hétvége


Együttható - Hosszú Hétvége
Filmművészeti pályázat
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Egyesület immáron hatodszorra rendezi meg Hosszú Hétvége címet viselő összművészeti programsorozatát, mely alkalomból nyílt filmművészeti pályázatot hirdet "Együttható" altémában.
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely alapszabályban foglalt céljai és törekvései közé tartozik felszámolni mindazon kulturális, illetve szociális hasadékokat és szekértáborokat, melyek társadalmunkban és a hétköznapokban akadályt gördítenek a nyílt kommunikáció elé, gátolják egymás megismerésének és megértésének szándékát.

Az "együttható" szó kontextustól függően sokféle összefüggésben értelmezhető. Akárhogy is: az élet észrevétlen együtthatóit kutatjuk a hétköznapi pillanatokban. Az emberek, helyzetek és érzelmek között rejtőző láthatatlan kapcsolatokat keressük: hogyan formálják ezek az együtthatók az életünk alakulását és fordulatait?
Pályázatunk keretében pályakezdő filmes alkotókat várunk, akik érdeklődnek az Együttható tematika iránt, akik műveiken keresztül bemutatják, hogyan kapcsolódik ez a fogalom az emberi kapcsolatokhoz, társadalmi dinamikákhoz vagy életünk más területeihez. Ösztönözzük a pályázókat, hogy saját, kreatív és eredeti megközelítéseiket alkalmazzák a fogalom vizsgálatában, és mutassák be művészi látásmódjukat, tehetségüket ezen a területen.

Ki pályázhat?
Magánszemélyek. A pályázatra pályaművet benyújthat életkortól függetlenül minden pályakezdő művész.

A pályázat formai követelményei:
A pályázatban csak a meghatározott formai követelményeknek megfelelő pályaművekkel lehet részt venni. A filmművészet bármely területéről származó alkotásokat várunk, melyek legfeljebb 20 perc hosszúak és az Együttható témakörbe illeszkednek.
A pályázati anyagnak a következő elemeket kell tartalmaznia:
- Egy legalább tíz mondatos, szöveges indoklást, amely részletesen bemutatja, hogyan kapcsolódik a pályázati kiírásban meghatározott tematika a pályaműhöz.
- A pályázó rövid szakmai életrajzát.
- Az alkotás online linkjét.
- A pályamű részletes szakmai koncepcióját és leírását.
Kérjük, a pályázók a fenti irányelvek szerint készítsék elő és nyújtsák be pályaműveiket!
Hogyan és mikor lehet a pályázatot benyújtani?
A pályaművek benyújtására a palyazat@keletnyugati.hu email címen keresztül, a pályázati kiírásban felsorolt formai követelményeknek megfelelően van lehetősége a pályázóknak.
A pályaművek leadási formátuma;
- szöveges tartalom (önéletrajz, tematikai indoklás és alkotói koncepció) esetén PDF fájl,
- a film esetén bármely online formátum, letölthető szerkesztési jogosultsággal (Youtube, Onedrive, Google Drive, Wetransfer, stb.)

A pályázat benyújtásának határideje:
- 2024. április 15-től 2024. május 15., 23:59-ig lehetséges benyújtani a pályaműveket.

Határidőn túl benyújtott pályázati anyagokat nem áll módunkban elfogadni!
A pályázati dokumentációban hiányosság esetén egyszeri alkalommal hiánypótlás lehetséges, a pótlásra felszólító levélben megjelölt időpontig.
A sikeres pályaművek a Kelet-Nyugati Alkotóműhely által szervezett Hosszú Hétvége eseményén kerülnek bemutatásra, egy nyitó, illetve egy záró vetítés alkalmával. A záró vetítés után történik az eredményhirdetés.

Pályázatok értékelése, zsűri, díjazás:
A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a pályázat benyújtási határidejének lejárta után. A szakmai zsűri által kiválasztott alkotások levetítésre kerülnek a Hosszú Hétvége során, ahol a közönség személyesen találkozhat az alkotókkal, illetve egy moderált beszélgetés keretében megismerheti a film létrehozásának körülményeit. Az esemény utolsó napján kihirdetésre kerül az első három helyezett, és a közönség díja.
A szakmai zsűri tagjai:
Kincses Réka
Dr. Gregus Zoltán
Nagy Attila

Díjazás:
A benyújtott pályaművek közül a szakmai zsűri elbírálása alapján vetítjük a 2024. május 30. és június 2. között, az RS9 Színházban.
A bemutatott pályázati anyagok közül kettő pénzbeli díjazásban is részesül, mely pályamű kiválasztásáért szintén a szakmai zsűri felelős. A pályázat elbírálásának eredménye a Hosszú Hétvége programjainak keretén belül kerül nyilvánosságra.
1. Helyezett: 75 000 Ft, illetve biztosított vetítési lehetőség a Kelet-Nyugati Alkotóműhely következő Hosszú Hétvégéjén.
2. Helyezett: 25 000Ft, - biztosított vetítés lehetőség a Kelet-Nyugati Alkotóműhely következő Hosszú Hétvégéjén.
3. Helyezett: különdíj - biztosított vetítési lehetőség a Kelet-Nyugati Alkotóműhely következő Hosszú Hétvégéjén.

Értesítés a pályázat eredményéről:
A pályázókat 2024. május 20-ig, e-mailen keresztül értesítjük a pályázat eredményéről.

A pályázattal kapcsolatos további információkért vegye fel velünk a kapcsolatot a palyazat@keletnyugati.hu e-mailcímen, illetve figyelje honlapunkat!

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem