Európai Feltörekvő Innovatív Város / HORIZON-EIC-2022-iCapitalPrize-02

Határidő
Érvényes
Kategória
Díj
Pályázhat
Önkormányzatok
Pályázhat
önkormányzatok

Európai Feltörekvő Innovatív Város
/ HORIZON-EIC-2022-iCapitalPrize-02


EURÓPA INNOVÁCIÓS FŐVÁROSA DÍJAK (Európai Feltörekvő Innovatív Város kategória)

Összefoglaló:
Az Európa Innovációs Fővárosa díj (Európai Feltörekvő Innovatív Város kategória) elismeri a városok szerepét a helyi innovációs ökoszisztéma alakításában és az áttörést jelentő innováció előmozdításában.

Célok:
Az Európa Innovációs Fővárosa díj (Európai Feltörekvő Innovatív Város kategória) elismeri a városok szerepét a helyi innovációs ökoszisztéma alakításában és az áttörést jelentő innováció előmozdításában.
2021-ben az Európai Innovációs Fővárosi Díj két kategóriát fog megjelölni:
- 1. Az Európai Innovációs Főváros kategória a legalább 250 000 lakosú városokat szólítja meg, a nyertest 1 000 000 euróval és két második helyezettet 100 000 euróval jutalmaz.
- 2. Az Európai Feltörekvő Innovatív Város kategória 50 000 lakosú és 249 999 lakosú városokat célozza meg, a nyertest 500 000 euróval és két második helyezettet 50 000 euróval jutalmazza.

A hagyományos városi innovációs ökoszisztéma megnyitja a polgárokat vonzó új innovációs modellek előtt. Egyre több város az innováció próbájaként a polgárok által vezérelt kezdeményezéseket indít, hogy megoldást találjon a vonatkozó társadalmi kihívásaikra.

A nyilvánosság számára különösen nagy kihívást jelent az, ha hatékony módszereket találunk e gyakorlatok általános érvényesítésének biztosítására a szokásos városfejlesztési folyamatban. A sikeres gyakorlatok különösen kulcsfontosságúak annak érdekében, hogy növeljék a város új erőforrások, alapok és tehetségek vonzerejének képességét az áttörést jelentő innovációk növekedésének ösztönzése érdekében. Ezenkívül az innovációs ökoszisztémák közötti együttműködés és szinergiák megerősítése fellendíti a városok fejlődését és fokozza ellenálló képességét a városi kihívások kezelése érdekében.

- Odaítélési szempontok, pontozás és küszöbértékek:
- 1: Kísérletezés - innovatív koncepciók, folyamatok, eszközök és irányítási modellek bizonyítják a város elkötelezettségét, hogy az innovatív gyakorlatokat kipróbálhassa, miközben biztosítja e gyakorlatok általános érvényesítését a rendes városfejlesztési folyamatban.

- 2: Eszkaláció - a rendkívül innovatív start up vállalkozások és kkv-k növekedésének felgyorsítása innovációbarát jogi keret létrehozásával, olyan környezet teremtve, amely ösztönzi a növekedést, a magán- és állami beruházásokat, az erőforrásokat és a tehetségeket; és az innovációs keresletet a hatékony innovációs közbeszerzés révén. A városnak részleteket kell közölnie a bemutatott kezdeményezések konkrét eredményeiről.

- 3: Ökoszisztéma-építés - a város helyi innovációs ökoszisztéma-facilitátori potenciáljának kiaknázása a különböző innovációs ökoszisztéma-szereplők közötti szinergiák előmozdításával, az állami, ipari, civil társadalomtól, polgároktól a tudományos életig, hogy hozzájáruljon a városon belüli innovációs ökoszisztéma fejlesztéséhez.

- 4: Terjeszkedés - más városok példaképeként a helyi innovációs ökoszisztémát fellendítő tesztelt megoldások terjesztésének és replikációnak támogatásával; a kölcsönös tanulás, a tudástranszfer és a kapacitásépítés előmozdítása révén; valamint a helyi innovációs ökoszisztéma hajtóerejeként élen álló városok, valamint azok közötti együttműködés és szinergiák fokozása révén, amelyek még mindig kutatják és tesztelik innovációs szerepüket.

- 5: Városi innovatív jövőkép - a pályázóknak be kell mutatniuk hosszú távú stratégiai jövőképüket/tervüket, kiemelve azokat az innovatív kezdeményezéseket, amelyek pozitívan járultak hozzá a város átalakításához, és amelyek tovább fogják támogatni egy szilárd és fenntartható innovációs ökoszisztéma fejlesztését.
Pályázati azonosító: HORIZON-EIC-2022-iCapitalPrize-02
Státusz: nyitott

Határidő: 2022. 06. 30.

Keretösszeg: 600 000 euró
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Közösség
https://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/5180

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem