Európai ügyekről szóló független audiovizuális tudósítások támogatása

Határidő
Érvényes
Kategória
Média
Pályázhat
független média

Európai ügyekről szóló független audiovizuális tudósítások támogatása


Az Európai Bizottság 11 millió euró értékű pályázati felhívást tett közzé az európai ügyekről szóló független audiovizuális tudósítások támogatására.

Az Európai Bizottság a Media1-nek is elküldött keddi közleménye szerint 11 millió euró értékű pályázati felhívást tett közzé az európai ügyekről szóló független audiovizuális tudósítások támogatására.

8 millió euró nyerhető el az európai ügyekről szóló műsorok és tudósítások elkészítésére és terjesztésére vonatkozó pályázatokkal. További 3 millió euró áll rendelkezésre olyan nyelveken nyújtott tájékoztatási szolgáltatásokra, amely nyelveken az uniós ügyek médialefedettsége korlátozott (mint például egy magyar nyelvű nemzetközi hírszolgáltatás), és/vagy amely nyelveken lehetne javítani az unióval kapcsolatos információk sokféleségén.

A Bizottság mindkét téma esetében egy-egy pályázatot választ majd ki. A pályázatok benyújtásának határideje 2024. május 24. A támogatási megállapodások aláírására várhatóan szeptemberben kerül sor, a projektek megvalósítása 2024 októberétől kezdődhet meg.
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/mex_24_1325

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem