Fake Landscapes

Határidő
Érvényes
Pályázhat
bárki

Fake Landscapes


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Szilágyi László Utcagaléria
A Művészetek Háza Veszprém pályázatot ír ki Veszprém legforgalmasabb aluljárójában található, Szilágyi László Utcagalériában megrendezésre kerülő Fake Landscapes című kiállításon való részvételre. A digitális formában beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli és választja ki azt a 8 művet, ami kiállításra kerül az aluljárófülkékben.

Olyan képeket várunk a résztvevőktől, amik meghekkelik, átalakítják a mindennapjainkban elénk táruló látványt. A nehezen ellenőrizhető tartalmakkal telepakolt hírfolyamok és híroldalak világában, a hoax, a fake news és a dezinformáció korában az alkotóktól olyan hamis táj- és városképeket várunk, ahol a domináns látvány a megszokott hétköznapi, viszont érezhetően valami nem stimmel vele.

Például eltűnt egy épület, vagy éppen egy teljesen új és szokatlan épült egy régi helyén, átkerült egy szikla, esetleg patak csordogál a járda helyett. Pályázni veszprémi és balatoni témákkal foglalkozó munkákkal lehet.

Természetesen nemcsak pixelművészek munkáit várjuk, nevezhet bárki, függetlenül az általa használt médiumtól. A kiállításon 150 x 150 centiméteres printeket mutatunk be, ezért kérjük az alkotókat, hogy a beküldött digitális munkák eredetije vagy a hagyományos médiumokat használó alkotók műveinek reprodukciói minimálisan 4000 pixeles hosszabbik oldallal rendelkezzenek.

A pályaműveket 2022. 07. 07-ig várjuk a muveszetekhazav@gmail.com e-mailcímre.
A kiállítás megnyitója 2022. 07. 26-án lesz Veszprémben a Szilágyi László Utcagalériában.
Információ: Művészetek Háza Veszprém / Áfrány Gábor +36 20 926 1320; www.muveszetekhaza.hu
A pályázat támogatója: Nemzeti Kulturális Alap; www.nka.hu

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem