FKSE - LAM fényművészeti pályázat

Határidő
Érvényes
Pályázhat
minden 18. életévét betöltött képzőművész

FKSE - LAM fényművészeti pályázat


Pályázati felhívás - új fényművészeti alkotások megvalósításának támogatására
A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) és a Light Art Museum Budapest (LAM) közös pályázatot hirdet új művek megvalósításának támogatására és megvásárlására.

A Light Art Museum Budapest
A 2022. októberében nyílt és a Hold utcai vásárcsarnok épületéből átalakított Light Art Museum Budapest a fénnyel folytatott művészeti kísérletek helyszíne. Az egyik első olyan kiállítóhely a világon, ami múzeumként kötelezte el magát e médium gyűjtése, kutatása és bemutatása mellett.

A pályázat célja
A nyílt felhívás keretében olyan képzőművészeti alkotások terveit várjuk, melyek a fényt a mű fő médiumának tekintik.
A LAM vállalja a nyertes pályamű megvalósításának finanszírozását nettó 3 millió forint értékig, valamint, hogy a Light Art Museum Gyűjteménye számára nettó 1 millió forintért megvásárolja a művet.

A pályázatnak tartalmaznia kell a tervezett mű alkotói tervét, koncepcióját, látványtervét, valamint a mű szempontjából releváns korábbi művek rövid bemutatását. Ezen kívül a pályázathoz kérjük, csatolják a mű megvalósításának költségvetési tervét, valamint a művész portfólióját és/vagy honlapját. A pályázat feltétele továbbá, hogy a mű alkalmas legyen a LAM épületében történő bemutatásra. (Helyszíni bejárás kérhető. A helyszínnel kapcsolatos részletekért, pontos méretekért, valamint a helyszíni bejárás időpontjának egyeztetéséért, kérjük, írjon a palyazat@lam.xyz címre.)

A LAM vállalja a nyertes pályamű megvalósításának finanszírozását maximum nettó 3 millió forint értékig, valamint, hogy a Light Art Museum Gyűjteménye számára nettó 1 millió forintért megvásárolja a művet.

Pályázók köre
A pályázat minden 18. életévét betöltött képzőművész számára nyitott.

A zsűri tagjai
A beérkezett pályázatokról a FKSE és a LAM által delegált szakmai zsűri dönt, melynek tagjai: Cserna Endre, az FKSE vezetőségének tagja; Fehér Dávid, művészettörténész; Horváth Mátyás, az FKSE vezetőségének tagja; Szalai Borbála, kurátor és Vida Szabolcs, a LAM művészeti vezetője.

Határidő
A digitális pályázati anyagokat kérjük 2023. május 24. éjfélig a palyazat@lam.xyz e-mailcímre küldjék. (Kérjük, a PDF dokumentumo(ka)t és linkeket tartalmazó pályázati anyag ne haladja meg a 10 MB-ot. A pályázatok beérkezéséről minden esetben visszaigazolást küldünk.)
A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
- a tervezett mű terve: koncepció és látványterv
- a tervezett mű szempontjából releváns korábbi művek rövid bemutatása
- költségvetési terv (nettó összegek megadásával)
- a tervezett mű technikai paraméterei és igényei
- portfólió és/vagy honlap
- a pályázó elérhetőségei
Kérdés esetén a palyazat@lam.xyz e-mailcímen léphet velünk kapcsolatba.
https://www.facebook.com/events/1154221998572819

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem