Fővárosi Szolidaritási Alap 2023

Határidő
Érvényes
Pályázhat
- fővárosi kerületi önkormányzat; - fővárosi kerületi önkormányzati fenntartású intézmény vagy 100%-os fővárosi kerületi önkormányzat tulajdonban lévő nonprofit gazdasági társaság; - civil szervezet vagy azok konzorciuma a következő módokon: - az előbbiekkel konzorciumban; vagy - ha a civil szervezet(ek) fővárosi kerületi önkormányzattal vagy a fővárosi önkormányzattal közfeladat-ellátási szerződéses jogviszonyban áll(nak); vagy - ha fővárosi kerületi önkormányzattal a projektre szóló együttműködésben pályázik

Pályázati felhívás:

Fővárosi Szolidaritási Alap 2023

A Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrásokból a Fővárosi Szociális Közalapítvány pályázat felhívást tesz közzé a Fővárosi Közgyűlés által meghatározott társadalompolitikai célok előmozdítását szolgáló pályázatok támogatására.

A pályázat keretei között a következő 5 célhoz kapcsolódó, azok valamelyikét előmozdító projektekkel lehet pályázni:
- Lakhatási válsághelyzetek kezelése
- Akadálymentesítés
- Párkapcsolati és családon belüli erőszak megelőzése, az áldozatok védelme és támogatása
- Közösségi ellátások fejlesztése
- Fogyatékos, pszichiátriai vagy szenvedélybeteg személyek részére biztosított támogatott lakhatás szolgáltatás fejlesztése
A pályázat forrását Budapest Főváros Önkormányzata, Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzata, valamint Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata biztosítja.

Az FSZKA fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a pályázati kiírás meghirdetésétől a formai bírálat befejezéséig tartó időszakban további forrásokhoz jut, akkor a fenti keretösszeget megemelje.

A rendelkezésre álló keretösszeg összesen 320 millió Ft.
1 pályázat megvalósításához legfeljebb 80 millió Ft támogatás nyerhető el.

Pályázatot nyújthat be:
- fővárosi kerületi önkormányzat;
- fővárosi kerületi önkormányzati fenntartású intézmény vagy 100%-os fővárosi kerületi önkormányzat tulajdonban lévő nonprofit gazdasági társaság;
- civil szervezet vagy azok konzorciuma a következő módokon:
- az előbbiekkel konzorciumban; vagy
- ha a civil szervezet(ek) fővárosi kerületi önkormányzattal vagy a fővárosi önkormányzattal közfeladat-ellátási szerződéses jogviszonyban áll(nak); vagy
- ha fővárosi kerületi önkormányzattal a projektre szóló együttműködésben pályázik.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. február 29.

Leendő pályázóink számára 2024. január 17-19. között jelentkezőnként 30-30 perces egyéni konzultációs alkalmakat biztosítunk.
2024. január 25-én online nyílt konzultációs fórumot tartunk, annak érdekében, hogy a pályázók minél átgondoltabb és részletesebb pályázatot adhassanak be. Erre itt lehet regisztrálni.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket írásban, az FSZKA elektronikus levélcímén (kapcsolat@fszka.hu) lehet feltenni 2024. február 23-ig. Az esélyegyenlőség elvének érvényesítése érdekében az FSZKA hivatalos álláspontjának - amelyekre hivatkozni lehet - csak az FSZKA által írásban adott válasz minősül. A pályázati felhívással kapcsolatban Balog-Urbanovszky Zsuzsanna projektmenedzser nyújt tájékoztatást.

A visszatérően felmerülő kérdésekre adott - más pályázók számára is potenciálisan releváns - válaszokat (GYIK) az fszka.hu oldalon fogjuk közzé tenni.
https://fszka.hu/2023/12/14/palyazati-felhivas-fovarosi-szolidaritasi-alap-2023/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem