Független médiumok támogatása

Határidő
Érvényes
Pályázhat
magyarországi független médiumok és a hazai médiaszabadságot aktívan előmozdító civil szervezetek

Független médiumok támogatása


Közzétette az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a független médiumok támogatására vonatkozó pályázatát

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nyílt pályázatot hirdetett a független újságírás támogatása érdekében. Az ötszázezer dolláros program célja a magyarországi független médiumok és a hazai médiaszabadságot aktívan előmozdító civil szervezetek támogatása a magas színvonalú újságírás elősegítése érdekében.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének honlapján szereplő felhívás szerint a pályázóknak a következő kategóriák egyikébe kell tartozniuk:
- Magyarországon működő független sajtóorgánumok
- Független civil szervezetek/nem kormányzati szervezetek, amelyek a magyarországi médiaszabadság előmozdítását célzó tevékenységet folytatnak.
- Független oktatási intézmények vagy entitások, melyek tudományos és/vagy szakmai kurzusokat vagy egyéb fejlesztési forrásokat biztosítanak hallgatóknak, újságíróknak vagy másoknak a média területén.

A pályázat benyújtására angol nyelven 2023. június 30. 23:59-ig van lehetőség.

Várhatóan 1-3 pályázót díjaznak a programra biztosított ötszázezer dolláros teljes keretből. A pályázók 75 000 és 500 000 dollár közötti összegekre pályázhatnak. A 12 hónapos támogatási program szeptember elsején indul.
További információ:
https://hu.usembassy.gov/education-culture/embassy-funding/
https://media1.hu/2023/05/10/kozzetette-az-egyesult-allamok-budapesti-nagykovetsege-a-fuggetlen-mediumok-tamogatasara-vonatkozo-palyazatat/
Forrás MUOSZ Hírlevél

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem