Hégető-díj

Határidő
Érvényes
Pályázhat
bárki

Hégető-díj


Elindult a nevezés az idei Hégető-díjra
Miután az elmúlt több mint két évre a koronavírus és annak hatásai nyomták rá a bélyeget, 2022-ben a háború szomorú árnyéka határozza meg a mindennapokat. Megmozdult az ország: humanitárius segítségnyújtással foglalkozó szervezetek, civilek, önszerveződő csoportok, vállalatok szervezték meg egyik napról a másikra a menekültek fogadását, ellátását, mentését. Vannak, akik a határnál fogadják a menekülőket, mások saját otthonaikban szállásolják el őket, és vannak, akik jótékonysági gyűjtőakciót indítanak.

A hazai sajtó munkatársai sokszor 0-24-ben, vállalva a sok esetben nem veszélytelen körülményeket, áldozatos munkával tudósítják a nagyközönséget.
A Hégető Honorka Alapítvány 2022-ben elsősorban azokat az alkotásokat várja, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatják be a háború különböző arcait, az arra adott emberi reakciót, a sokaknak mostanáig megkérdőjelezhetetlen szabadságot. A díj továbbra is teret ad a háborútól független társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat, sikeres történeteket bemutató alkotásoknak.

A díjra 2021. június 1.-2022. július 31. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy egyedi- és sorozatfotó - maximum 10 kép) lehet pályázni.

A pályázatokat idén is a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

A Yettel hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének, és ahogy a korábbi években, úgy idén is különdíjat ajánl fel egy alkotásnak.

Benyújtási határidő: 2022. augusztus 21.

A pályázati kiírás részletei: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/

Pályázati feltételek:
Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó, illetve sorozatfotó
Az anyag terjedelme:
videó esetén: minimum 5 - maximum 30 perc
fotó esetén: minimum 1 - maximum 10 darab fotó
Publikálás dátuma: 2021. június 1.-2022. július 31.
A pályázati anyag tartalmazza:
a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mailcím)
a pályamű címét és szinopszisát
a megjelenés helyét és időpontját
A pályázatokat az alábbi oldalon lehet feltölteni: www.rtl.hu/hegetodij
A filmek formátuma: YouTube-link vagy Vimeo-link
A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel Ignatovics Máriát lehet keresni az alábbi e-mailcímen: ignatovics@gmail.com
A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető-család, Yettel Magyarország Zrt.
www.yettel.hu

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem