Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban

Határidő
Érvényes
Pályázhat
két korcsoportban: alsó (6-10 éves korcsoport) és felső (11-14 éves korcsoport) tagozatos általános iskolások

"Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban"


Pályázati kiírás

A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet "Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban" címmel, két korcsoportban: alsó (6-10 éves korcsoport) és felső (11-14 éves korcsoport) tagozatos általános iskolások részére.
"Talán már hallottál az ókori görög vagy római istenek- és istennőkről, de szuperhősökről már biztosan. Mi lenne ha azt mondanak, hogy köztünk élnek és igazából nap, mint nap találkozol velük. Ha anyukád, lánytestvéred, nagymamád, nagynénéd, legjobb barátnőd, óvónénid, tanárnénid szuperhős lehetne, milyen szuperereje lenne? Rajzold le nekünk és mi megvalósítjuk egy tűzfalon!"

A pályázat célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutathassák meg, mit látnak a mindennapokban, ha tehetnék, milyen szupererővel ruháznák fel kedvenc vagy számukra fontos női személyt az életükben. Mindezzel a kreativitás fejlesztése mellett, játékos formában kívánja a Csoport bemutatni a gyerekeknek a nők kiemelkedő szerepét a világunkban és beszélgetést kezdeményezni a szerepek és a lehetőségek sokféleségéről függetlenül attól, hogy lányok vagy fiúk.
A Színes Város Csoport és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. által kiválasztott legjobb pályaműveket Linda Steiner osztrák-, és Bakos Zsuzsi, magyar művészek inspirációként használnak majd és saját stílusukban festik meg őket egy-egy budapesti utcai falfelületen. Az első három díjazott alkotói egy élőfestés workshop keretében megeleveníthetik alkotásukat magyar művészek segítségével egy budapesti legál falon.

A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztérszínesítéssel foglalkozó szervezete. A civil kezdeményezésű projekt már a kezdetekkor mozgalommá nőtte ki magát, Budapest számos kerületében megtalálhatók a Színes Város Csoport munkái. A főváros mellett Sopronban, Pécsett, Kiskunfélegyházán, Budakalászon, Budakeszin és Tatabányán, valamint a nemzetközi színtéren Moszkvában, Bécsben és Londonban festett murális alkotásokat az alkotóközösség.

A rajzpályázat részletei:
- A rajzpályázat egyéni pályázat, amelyre A4-es vagy A3-as méretű szabadkézi rajzzal (ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotással) lehet benevezni.
- Az alkotásokat elektronikus úton kérjük beküldeni a palyazat@szinesvaros.hu e-mailcímre. A tárgyba írják bele a pályázat címét: "Hétköznapi Istennők - nők, lányok a mindennapokban".
- A fájl mérete ne legyen nagyobb, mint 5 Mb, a kép legalább 300 dpi felbontású legyen.
- A pályázatok beérkezésének határideje: 2022. május 25., szerda
- A pályázaton való részvétel feltétele az alábbi adatok megadása:
- az alkotó nevét
- az alkotó életkorát
- az alkotó lakhelyét
- a pályázó melyik korcsoportban pályázott
- a kapcsolattartó nevét
- a kapcsolattartó telefonszámát
- a kapcsolattartó email címét
- A beküldő hozzájárul ahhoz, hogy az internetes felületen és a sajtóban a Színes Város Csoport a beküldő rajzát, fotóját és nevét felhasználhatja.
- A pályázat beküldésével a pályázó gondviselője hozzájárul a gyermek adatainak a pályázattal összefüggő kezeléséhez.
- A beérkezett munkákat a zsűri, korcsoportonként bírálja el és az első három helyezettet díjazza.

Díjazás:
- A nyertes pályaművek alapján egy budapesti utcai falfelület kerül megfestésre Linda Steiner, osztrák, illetve Bakos Zsuzsi magyar művész által.
- Az első három díjazott alkotás alkotói egy élőfestés workshop keretében megeleveníthetik alkotásukat magyar művészek segítségével egy budapesti legál falon.
- A pályázaton nyertes alkotásokat készítő diákok elektronikus úton, legkésőbb 2022. június 6., hétfőig kapnak értesítést.
További információ: palyazat@szinesvaros.hu
https://szinesvaros.hu/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem