Horizont Európa Accelerator rásegítő pályázat / 2021-1.2.2-EU_KKV

Határidő
2022. 05. 05., 2022. 10. 19.
Érvényes
Pályázhat
Vállalkozások
Pályázhat
vállalkozás (nem kutató jellegű)

Horizont Európa Accelerator rásegítő pályázat
2021-1.2.2-EU_KKV


Következő beadási határidő: 2022. május 05.
Elektronikus benyújtás határideje: 2022. október 19. 16:00
Pályázat benyújtója: Vállalkozás
Támogatásra jogosultak köre: Vállalkozás (nem kutató jellegű)
Keretösszeg: 100 000 000 Ft
Pályaművek száma: 25
Igényelhető támogatás: 4 MFt
Pályázat futamideje: 12 hónap
Kutatási tevékenység típusa: Innováció
Pályázat értékelője: NKFI Hivatal
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv (továbbiakban: NKFI Hivatal vagy Kezelő szerv) útján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (a továbbiakban: NKFI Alap) meghirdetett jelen Felhívás célja, hogy kiszámítható forrást biztosítsanak a magyar gazdaság innovációjának ösztönzésére, és lehetővé tegyék a gazdaság és a társadalmi élet területein hasznosuló kutatás-fejlesztés erősítését, a hazai és külföldi kutatási eredmények hasznosítását, az innovációs infrastruktúra és annak körébe tartozó szolgáltató tevékenységek fejlesztését.

E célkitűzések megvalósításának érdekében kerül meghirdetésre a jelen pályázati felhívás (a továbbiakban: Felhívás) "Horizont Európa Accelerator rásegítő pályázat" címmel.
A pályázati felhívás célja az Európai Unió Horizont Európa programjának Európai Innovációs Tanács (European Innovation Council továbbiakban: EIC) keretében meghirdetett Accelerator (korábbi KKV fejlesztési eszköz) pályázat kidolgozásához szükséges, üzleti tervet is tartalmazó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének támogatása.

A pályázat benyújtása
A támogatási kérelmet a http://www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül elérhető Pályázati e-ügyintézés felületen történő bejelentkezést követően, on-line pályázati kitöltő programmal kell elkészíteni. A kitöltő programban véglegesített támogatási kérelemhez az Útmutatóban leírt módon csatolni kell a kérelem elektronikus benyújtását hitelesítő, cégszerűen aláírt nyilatkozatot is.
A támogatási kérelmek (elektronikus) benyújtása a kitöltő program élesítésétől 2021. október 1-én 12:00-ig lehetséges. (további beadási határidő: 2021. 06. 15.)

A pályázók köre
Jelen felhívásra támogatási kérelem önállóan nyújtható be.
Jelen Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be a Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:
- a kiírás szerinti GFO kódú vállalkozások amelyek kettős könyvvitelt vezetnek és nem tartoznak a KATA hatálya alá

A támogatható célkitűzések köre
Önállóan támogatható tevékenységek: Megvalósíthatósági tanulmány elkészítése

A keretösszeg és az igényelhető támogatás mértéke
Rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg: 100 millió forint
A támogatásban részesülő támogatási kérelmek várható száma 25 db. E szám indikatív jellegű, a támogatást igénylők által igényelt és elnyert támogatás függvényében változhat.
Támogatási kérelmenként az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 4 millió Ft.
https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/horizont-europa-accelerator-rasegito-palyazat-2021-112-eu-kkv/palyazati-felhivas

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem