Humanitárius segítségnyújtás Minőségi Címkéje - Teljes eljárás

Határidő
Érvényes
Kategória
Díj
Pályázhat
szervezetek

Humanitárius segítségnyújtás Minőségi Címkéje - Teljes eljárás


Összefoglaló:
A Humanitárius Segély Önkéntesség Minőségi Címkéje tanúsítja, hogy egy szervezet képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységet folytatni.

Célok:
A Humanitárius Segély Önkéntesség Minőségi Címkéje tanúsítja, hogy egy szervezet képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységet folytatni, összhangban az "Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Testület" akció elveivel, céljaival és követelményeivel. A minőségi címke megszerzése előfeltétele annak, hogy csak a humanitárius segítségnyújtási műveleteket támogató önkéntes tevékenységekben vegyen részt.

A humanitárius segítségnyújtás önkéntességére vonatkozó minőségi címke iránti kérelem benyújtásakor a pályázó szervezetek az alábbi szerepek közül választhatnak:
- Támogató szerep - magában foglalja a résztvevők támogatását, felkészítését és/vagy képzését az indulás előtt, közvetítést köztük és a fogadó szervezeteik között, és/vagy támogatást nyújtva a résztvevőknek, amikor visszatérnek tevékenységükből. A támogató szerep feljogosítja a szervezetet arra is, hogy projektpályázatokat nyújtson be, és koordinálja a partnerségeket a humanitárius segítségnyújtási önkéntes projektekhez;
- Gazdaszerep - a Szolidaritási Testület résztvevőinek fogadásával kapcsolatos tevékenységek teljes skáláját lefedi, beleértve a fiatalok tevékenységeiből álló program kidolgozását, valamint útmutatást és támogatást a résztvevőnek minden fázisban, adott esetben.

A Humanitárius Segély Önkéntesség Minőségi Címkéjét egy kiválasztási folyamatot követően ítélik oda, amely három fő szakaszból áll: a kérelem benyújtása, az értékelés és az odaítélés.
Pályázati azonosító: ESC-HUMAID-2021-QUAL-LABEL-FP
Státusz: nyitott

Határidő: 2022. 09. 22.

Kedvezményezett:
Minőségi címke a támogató szerephez - minden olyan szervezet, amely jogilag letelepedett egy program országban

Minőségi címke a fogadó szerepkörhöz - minden olyan szervezet, amely jogilag letelepedett egy programon kívüli országban.

https://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/4338
 

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem