Hypewriter 2024

Határidő
Érvényes
Pályázhat
bárki

Hypewriter 2024


Itt a lehetőség, ha alkotna egy jó tévésorozatot - Indul a Hypewriter 2024 sorozatíró pályázat
Kezdetét veszi Kelet-Közép-Európa legnagyobb televíziós sorozatötlet-pályázata, a Hypewriter idei megmérettetése. A megújult verseny győztese 10 000 euróval gazdagodik, és esélyt kap, hogy ötletét a tévénézők is láthassák.

A Paprika Studios és az RTL Magyarország 2024-ben is meghirdeti Kelet-Közép-Európa legnépszerűbb nemzetközi televíziós sorozatötlet-pályázatát, a Hypewritert. Az immár hatodik alkalommal megvalósuló, idén megújult pályázati feltételekkel induló verseny célja, hogy felkutasson vadonatúj tévésorozat-ötleteket és azok tehetséges alkotóit. A győztes díja 10 000 euró, pályaművéből pedig először forgatókönyv, majd ez alapján pilot epizód készülhet, amely az RTL

Magyarország jóvoltából nagyközönség elé kerülhet - közölték lapunkkal hétfőn a szervezők.
A Hypewriter nemzetközi televíziós pitchfórum sorozatötlet-pályázatra, amelyet a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa legnagyobb televíziós műsorgyártója és a magyar televíziós piac meghatározó szereplője, az RTL Magyarország szervez, május 27-től egészen július 30-ig lehet jelentkezni.
A 2018-ban indult Hypewriter mára az új ötletekkel jelentkező alkotók egyik legjelentősebb nemzetközi fóruma lett: a verseny évről évre több száz beérkezett pályamű között dől el, a pályázók a világ számos országából érkeznek.

Újítanak a Hypewriter szervezői
A szervezők idén számos újdonságot vezettek be a pályázati és részvételi feltételekben, hogy ezzel is segítsék a jövő tévésorozat-szenzációinak megszületését.
A pályázatoknál elvárás lesz többek között, hogy azok összhangban legyenek a kelet-közép-európai kereskedelmi televíziós trendekkel, emellett fontos szempont lesz az is, hogy a történet napjainkban játszódjon, és olyan televíziós műfajt - például krimit, drámát, vígjátékokat vagy éppen dramedyt - célozzon meg, amely széles körű nézői érdeklődésre számíthat. A pályázók által benyújtott csomagnak tartalmaznia kell karakterleírásokat is.

2024-ben kétfordulós lesz a kiválasztási folyamat. Az első szakaszban a Paprika Studios és az RTL csapata előválogatja azt a legjobb 15 pályaművet, amelynek alkotói online workshopon és elődöntőn vesznek részt. Közülük kerül ki aztán az a 8-10 pályázó, akik az októberben Budapesten megrendezésre kerülő pitchfórumon a zsűri előtt mutathatják be ötleteiket.

Az angol nyelven zajló döntő nem csupán verseny, de a résztvevők számára bemutatkozási lehetőség is egyben a szakmabeli meghívott vendégek, valamint a sajtó képviselői előtt.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2024-es versenyre is a világ minden tájáról lehet jelentkezni. A jelentkezés feltételeiről a részletes pályázati feltételeket a www.hypewriter.tv címen érhetik el.

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem