Karikatúrapályázat a sajtószabadságról

Határidő
Érvényes
Pályázhat
karikaturisták

Karikatúrapályázat a sajtószabadságról


Az Alaptörvény IX. cikke kimondja: "Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit." Működik ez a gyakorlatban? Az újságírók jó része szerint nem, szinte naponta sérül a szabad tájékoztatás joga. Történetek tucatjai szólnak arról, mikor miért nem jutottak közérdekű információhoz a sajtó munkatársai. Szóban, írásban ezt már többször kifogásoltuk. Nem sok eredménnyel. Jöjjenek hát a karikaturisták! Talán a humorral könnyebb rávilágítani, mi a baj e téren. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége ezért pályázatot hirdet karikaturistáknak Sajtószabadság 2024 címmel, az alábbiak szerint:
Pályázat karikaturistáknak
Sajtószabadság 2024 címmel a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) karikatúrapályázatot hirdet magyar állampolgárságú karikaturistáknak. Pályázni 3, a témáról szóló rajzzal lehet, elektronikusan. A pályaművek elkészítésével kapcsolatban semmilyen technikai megkötés nincs. A munkákat nyomdakész formában kérjük beküldeni, minimum 300 .dpi felbontással, A/3 méretben történő nyomtatáshoz.

A pályázatok beérkezési határideje: 2024. február 15.

Az arra érdemes karikatúrákat kiállítjuk a MÚOSZ-ban, publikáljuk a MÚOSZ honlapon és a Facebookon. A díjakat a március 15-i sajtónapi ünnepségen adjuk át.
1. díj: 200 ezer Ft + oklevél
2. díj: 150 ezer Ft + oklevél
3. díj: 100 ezer Ft + oklevél

A pályázatokról egy 5 tagú zsűri dönt. A pályázatokat elektronikusan az alábbi nyomtatvány kitöltésével juttassa el a MÚOSZ-hoz.
https://muosz.hu/karikatura-palyazat-a-sajtoszabadsagrol/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem