Kertelj Te is kiskertet!

Határidő
Érvényes
Pályázhat
3-14 éves gyermekek

Kertelj Te is kiskertet!


- PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2024

A Válaszúton Hagyományőrző és Környezetvédő Alapítvány idén negyedik alkalommal hirdeti meg kertművelő pályázatát 3-14 éves gyermekek részére. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik otthonukban vagy nagyszüleiknél kis kertet alakítottak ki maguknak szüleik, nagyszüleik segítségével, és művelik azt.
Programunk célja: a legfiatalabb korosztály ösztönzése saját kiskert kialakítására, mely során már fiatalon elsajátíthatják a kertművelés alapjait, kapcsolatba kerülhetnek a talajjal, a növényekkel, a kert hasznos és kevésbé hasznos állataival, megtapasztalhatják a növények nevelésének lépéseit, és saját munkájuk eredményét, gyümölcsét.

A kert lehet: díszkert vagy konyhakert, de akár a kettő keveréke is; balkon-, erkély-, teraszkert.
Regisztrálni 2024. április 30-ig szükséges a kiskert@valaszuton.hu e-mailcímen név, életkor, város, e-mailcím megadásával.
Ezt követően a pályázatokat, mely a kitöltött pályázati adatlapból és maximum 6 fotó beküldéséből áll, 2024. június 30-ig kell beküldeni szintén a kiskert@valaszuton.hu e-mailcímre. Kérjük, hogy a fotókat és a pályázati adatlapokat az e-mailhez csatolt fájlként küldjék be!!

Néhány szempont, melyeket figyelembe veszünk az elbírálásnál:
1. A gyermekek által művelt kiskert legalább 1 négyzetméteres legyen, melyben legalább háromféle növényt termeszt, balkonon nincs méretkikötés, de legyen legalább háromféle növény.

2. Bármilyen növény termeszthető, legyenek azok konyhakerti növények, dísznövények, virágok, stb.

3. A kiskert legyen szépen gondozott, gyommentes, ápolt, ötletesen kialakított.

4. Örömmel vesszük, ha a kiskertben nem alkalmaznak vegyszereket, hanem kizárólag öko- és biomódszerekkel történik a termesztés, jó, ha történik komposztálás, mulcsozás, csapvíz helyett összegyűjtött esővíz használata.

5. Szintén kedvező elbírálásban részesítjük azokat a kiskerteket, ahol a gyermekek megismerik a hasznos élőlényeket, melyek a kiskertészek munkáját segítik, és ezeket az élőlényeket be is csalogatják a kertjükbe: madárodúk, madáretetők, rovarhotelek, süngarázs, stb. kihelyezésével.
Díjazás: a legjobbnak ítélt három kiskert-tulajdonos értékes ajándékcsomagban részesül. Emellett a kiskerteket közönségszavazásra bocsátjuk közösségi oldalunkon, ahol a legtöbb szavazatot kapott kiskert különdíjban részesül.
A díjak átadására (vagy postázására) 2024. augusztusában kerül sor.

A pályázati adatlap letölthető innen.
A pályázati adatlapot Google Űrlapon is ki lehet tölteni, ezen a linken.
A korábbi évek pályázatairól írt beszámolónk és a pályázatokból összegyűjtött jó gyakorlatok, tanácsok az alábbi írásainkban olvashatók: http://valaszuton.hu/eredmenyesen-zarult-a-kertelj-te-is-kiskertet-programunk-beszamolo-es-eredmenyhirdetes/
https://valaszuton.hu/beszamolo-es-eredmenyhirdetes-kertelj-te-is-kiskertet-palyazat-2022/
https://valaszuton.hu/beszamolo-es-eredmenyhirdetes-kertelj-te-is-kiskertet-palyazat-2023/

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem