Kisállat ivartalanítás támogatása kérhető 2022 év 2. félévben

Határidő
Érvényes
Kategória
Szociális
Pályázhat
alacsony jövedelemmel rendelkezők, nyugdíjasok

Kisállat ivartalanítás támogatása kérhető 2022 év 2. félévben


Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. Az Orpheus Állatvédő Egyesület 2022 év 2. felében 300 állat ivartalanítását támogatja. Ennek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője kiemelte: évek óta szélmalomharcot vívnak az állatvédők a felelős állattartásért, sajnos legfőképpen falvakban, illetve városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok. Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek felelőtlen emberek miatt nehezen működnek. 2022 januártól az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény, így mindenkit a kóborrá váló állatok számának csökkentése érdekében az állatok ivartalanítására buzdítunk.

Kik kérhetik az állatorvosi költség egy részének támogatását?
Alacsony jövedelemmel rendelkezők, nyugdíjasok, állataikat udvaron tartók kérhetik az ivartalanítási költségek támogatását. Jelentkezni 2022. november 10-ig (vagy a támogatási keret kimerüléséig) a +36209298181 telefonszámon (munkanapokon 9-11 óra között) név, pontos cím, e-mail megadásával lehet. Az állatvédelmi támogatásról bővebben a www.zug.hu Állatbarát Web Kuckó oldalon lehet.

Korábbi ivartalanítási programjainkról a www.állatvédő.hu oldalon és a www.orpheus.hu oldalon is informálódni lehet.

A program támogatója: Miniszterelnöki Kabinetiroda - Magyarország Kormánya

A program együttműködő partnere: Mátrix Közhasznú Alapítvány
https://zug.hu/allatbarat-allatvedo-magazin/1828/Kisallat-ivartalanitas-tamogatasa-kerheto-2022-ev-2-felevben

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem