Kiváló Múzeumpedagógus Díj 2022

Határidő
Érvényes
Pályázhat
olyan szakemberek kaphatják meg, akik a múzeumpedagógia terén kiemelkedő szakmai tevékenységet végeznek, illetve ezen a területen kidolgoztak valamilyen kiváló módszert, megvalósítottak valamilyen programot, vagy kiadványt hoztak létre

Felhívás:

Kiváló Múzeumpedagógus Díj 2022

Idén ismét várjuk a jelöléseket a Kiváló Múzeumpedagógus Díjra. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM - MOKK) kétévente hirdeti meg az elismerést. A kitüntetést olyan szakemberek kaphatják meg, akik a múzeumpedagógia terén kiemelkedő szakmai tevékenységet végeznek, illetve ezen a területen kidolgoztak valamilyen kiváló módszert, megvalósítottak valamilyen programot, vagy kiadványt hoztak létre. Fontos, hogy a jelöltek munkásságának köszönhetően olyan magas színvonalú, oktatást segítő programok jöttek létre, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának megújításához, a múzeumi foglalkozások oktatási szerepének elismeréséhez. 2020-ban a múzeumpedagógiai szakmai tevékenység értékelése új szempontokkal bővült. Ezt a gyakorlatot folytatva idén is értékelni kívánjuk azok teljesítményét, akik a múzeumokban megvalósuló programokon túl az online térben is létrehoztak, működtettek újszerű fejlesztéseket, és színvonalas múzeumpedagógiai tevékenységükkel segítették a pedagógusok munkáját.

Fontosnak tartjuk, hogy a jelölt múzeumpedagógiai kezdeményezéseinek eredménye mérhető legyen, és követendő példaként szolgáljon. A kitüntetésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi szakmai szervezetek.
A Kiváló Múzeumpedagógus Díjra érkező jelölések elbírálására az alapító Szabadtéri Néprajzi Múzeum szakmai bizottságot hoz létre. A testületben többek között a múzeumi terület szakmai szervezetei is képviseltetik magukat: a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület, az ICOM Magyar Nemzeti Bizottsága, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége. A bírálók között részt vesznek az országos múzeumi koordinátori hálózat, a kulturális tárca és az SZNM - MOKK képviselői is.

A beérkezett jelöléseket a kuratórium értékeli, a felterjesztések alapján dönt a díjazott személyéről. A kitüntetésre történő ajánlást az adatlap kitöltésével, az ahhoz kapcsolódó részletes útmutató alapján lehet megtenni.

A Kiváló Múzeumpedagógus Díjat terveink szerint 2022. október 3-án, a 20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adjuk át.
Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2022. augusztus 23-ig kérjük elküldeni word és pdf formátumban elektronikusan a rudolf.eszter@skanzen.hu e-mailcímre, valamint postai úton a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ címére (2000 Szentendre, Pf. 63.).

Az adatlap innen tölthető le.
A jelöléseket kérjük az alábbi címre postázni:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
Rudolf Eszter kommunikációs munkatárs
2001 Szentendre, Pf. 63

Kérjük a borítékon és az elektronikus változatban tárgyként feltüntetni:
Kiváló Múzeumpedagógus 2022
További információ:
Rudolf Eszter
06/70 456 9436
e-mail: rudolf.eszter@skanzen.hu
https://mokk.skanzen.hu/20220707felhivas-kivalo-muzeumpedagogus-dij-2022

🍪Weboldalunk cookie-kat használ a megfelelő működés érdekében.
Megértettem